1 aylık vücut değişimi

Arkadaslar merhaba, hayatımda ilk defa spor yapıyorum. Bilmiyorum ne kadar dogru ama cok sıkı antrenman programı uyguluyorum. Full body her bölge için 3 hareket yapıyorum. Yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Stabil bir programim yok. O an hangi hareketi yapmak istiyorsam onu yapiyorum( bench squat gibi başlıca hareketleri her gün uyguluyorum) . Gogus ve kollarsa gelişme var biraz ama sirt kisminda gelisme yok gibi sanki. Aiz ne düşünüyorsun. Taktik maktik yok bam bam prensibini birakip duzgun bir program gelistirmeli miyim sizce? Tavsiyeleriniz nelerdir

Eklentiler

• 5FE358B6-8DC6-4BDA-95B9-8F9167F99F45.jpeg
    5FE358B6-8DC6-4BDA-95B9-8F9167F99F45.jpeg
    75,9 KB · Görüntüleme: 1.275
  • A20784CF-AF40-48FB-8932-6417CB289610.jpeg
    A20784CF-AF40-48FB-8932-6417CB289610.jpeg
    72,6 KB · Görüntüleme: 1.224
  • 34AE4E3B-CD0B-44E9-859B-C878A8D052D3.jpeg
    34AE4E3B-CD0B-44E9-859B-C878A8D052D3.jpeg
    56,3 KB · Görüntüleme: 1.139
  • 2B904B60-CC7C-4DAC-883B-1B4E032BC9EF.jpeg
    2B904B60-CC7C-4DAC-883B-1B4E032BC9EF.jpeg
    61,1 KB · Görüntüleme: 1.192
Arkadaslar merhaba, hayatımda ilk defa spor yapıyorum. Bilmiyorum ne kadar dogru ama cok sıkı antrenman programı uyguluyorum. Full body her bölge için 3 hareket yapıyorum. Yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Stabil bir programim yok. O an hangi hareketi yapmak istiyorsam onu yapiyorum( bench squat gibi başlıca hareketleri her gün uyguluyorum) . Gogus ve kollarsa gelişme var biraz ama sirt kisminda gelisme yok gibi sanki. Aiz ne düşünüyorsun. Taktik maktik yok bam bam prensibini birakip duzgun bir program gelistirmeli miyim sizce? Tavsiyeleriniz nelerdir

2 2.5 antrenman süresi ve hareketlerin spontane belirlenmesi çok güç gelişim sağlatacaktır sana

Ne önerirsiniz hocam
Spora ilk başladığınızı düşünürsek internet üzerinden örnek ağırsağlam 5*5 programı uygun olabilir. Programınız temel hareketler odaklı olsun. Her bölgeye 3 hareket oldukça fazla. Eğer ki yeni başlayansanız bir günde yapacağınız hareket sayısından ziyade haftalık sıklığa ve şiddete daha çok önem vermelisiniz. Yani antrenman programı şahsi görüşüm full bodyde bile bir saati geçmemeli. Ben bir saatin üstünde geçen antrenmanlarımda şahsen hem mental hem de kas yorgunluğu yaşamaktayım. Kendimin 2.5 saat bir antrenmanda ne durumda olacağımı düşünemiyorum. Kısacası tavsiyem hareket sayısının az ama haftanın üç günü her bölgeyi çalıştıracağınız bir antrenman modeli kaldırdığınız ağırlıkların şiddetinide arttırrak gitmeniz halinde şu anki durumunuzdan aynı şartlarda daha iyi verim sağlamanızı sağlayacaktır.

50. dakikadan sonra stres hormonu salgılanması başlar. Stres hormonu kas yıkımı yapar. Bu yüzden 1.30 saatten fazla yapmak çok da iyi değil. 1 saat mükemmel bir süre. İsteyen abilere bilimsel kanıt atarım.

Gelişimin gayet güzel, yağ kaybetmiş görünüyorsun Antrenman programının seviyene göre ağır olduğu düşüncesindeyim, antrenman öncesi ve sırasında halsizlik hissedersen yazabilirsin. İyi sporlar :)

Back
Yukarı