1 gün hiit bir gün full body, haftada 7 gün yapılır mı?

Merhaba arkadaşlarım, abilerim ve üstadlarım,
evde yeterli ekipmanım ve koşu bandım var. Bu karantina olaylarından önce 2 aydır aktif olarak 3 gün spora gidiyordum. Şimdi ise evde çok zamanım olduğundan sürekli yapabilme şansım var. Biraz yağ oranım fazla. Yaşım 21 kilom 85 boyum 1.79 fakat bel çevrem ve göbeğim çok. Haftanın 7 günü şöyle yapıyorum.

1.gün= HIIT
2.gün= full body+30 dk yavaş yürüyüş
3.gün-HIIT
4.gün-full body+30 dk yavaş yürüyüş
5.gün-HIIT
6.gün-full body+30 dk yavaş yürüyüş
7.gün-HIIT
Yani bir gün hiit bir gün full body yapıyorum. Sizce azaltmalı mıyım.
Beslenme programımda genelde şöyle
Kahvaltı-3 yumurta, 1 dilim peynir, 1 dilim tam kepekli ekmek , salatalık
Öğle yemeği- Ton balığı veya haşlanmış tavuk veya kırmızı et
Akşam- Ton balığı veya haşlanmış tavuk veya kırmızı et

Ara öğünlerdede yoğurtlu yulaf ve badem yiyorum.

Bence haftada 5 güne düşürmeniz daha faydalı olur. 7 gün yorar insanı özellikle yüksek yoğunluklu antrenmanlarla.

Kaloriyi az tutmaya çalışıyorum kiloluyum şu an diye haftada 5 e düşeyim o zaman hocamda boş günlerde 40 dk 5-6 hızda yürüyüş yapsam olur mu

Öncelikle merhaba spor geçmişini bilmiyorum ama bildiğimiz skinnyfat tarzında vücudun olduğunu tahmin ediyorum. Yapman gereken ilk şey diyetini düzeltmek antrenmanın bir yere kaçtığı yok. Karantina donemi senin için güzel bir fırsat. Vücut ağırlığının 0.8-1 gram (yani 85 gr net protein yani 410gr tavuk günlük) alman gayet yeterli olacak zaten fazlasını sindiremiyorsun ve gene yağ olarak depoluyorsun. Sen şimdi antrenman yapıyorsun fakat ben düzenli bir karbonhidrat alımı göremedim full body yapacağın gün ara saatlerde yap antrenman öncesi karb alman sana gerekli enerji ve güç verecek daha verimli bir anteraman çıkaracaksın. Antrenmanlarını aksam ya da öğle yemeğine denk getirerek güzel verim alabilirsin düzenli su iç ve tabikede yağları unutma yemeğine attığın yağlar dışında 1-2 çorba kaşığı daha alınabilir. Fiberi es geçme sindirim için önemli ayrıca tuvalette eziyet çekmezsin. Bu parametrelere uyarak günlük 2200 hiit 2500cal ağırlık günlerinde alırsan güzel gelişirsin body recomposition (yani kas ve yağ oranını değiştirme ya da halk arasında yağı kasa çevirme) olayını gerçekleştireceksin. şimdi diyet tamam evinde ne tür ekipmanın var bilmiyorum ama full body araya bir kaç calisthenics hareketi serpiştirerek yüksek tekrarlı bir antrenman yaparsan tendon ve ligamentlerini geliştirerek bu corona mereti geçince salona bangır bangır 5x5 3x5 yapar bundan da verim alırsın. HIIT çalışmalarına gelince şahsen daha küçükken çokça yaptığım ama şimdi LISS (45dk koşu bandı 6-7.5 1.5-3incline) çalışmalarını tercih ediyorum vücut geliştirmeye daha uygun.Başka bir konu da antreman öncesi ve sonrası esneme.Bunları yaparak hareketleri daha rahat ve kaslarını daha güzel yırtarak gelişimini destek olucak ve ağrı ve sızılarını azaltıcak ve kazandığın mobilite ile yaşam kaliten baya artıcak.Ve son haftalik antreman şeman
Pazartesi Çarşamba Cuma Pazar
Sabah carido aksam Fullbody
Salı Perşembe Cumartesi
Sadece Cardio strech isteğe bağlı sadece vücut ağırlığı çalişması[DOUBLEPOST=1590579190][/DOUBLEPOST]Okumaya üşendiyseniz:2200-2500cal günluk 85 gr protein kalani macrolarina gore ayarla cok tekrar fullbody antrenman liss
Pazartesi Çarşamba Cuma Pazar
Sabah carido aksam Fullbody
Salı Perşembe Cumartesi
Sadece Cardio strech isteğe bağlı sadece vücut ağırlığı çalişması[DOUBLEPOST=1590580631][/DOUBLEPOST]Ekipmanlarini söyle programında yardima ihtiyacin varsa halledelim:)

Son düzenleme:
size nasıl tesekkür ederim bilmiyorum ekipmanlarım şöyle: ağırlık ayarlamalı dumble, koşu bandı , kum torbası , direnc bandı ve kendime sehpa gibi bir şey uyduruyorum gerektiği zaman

size nasıl tesekkür ederim bilmiyorum ekipmanlarım şöyle: ağırlık ayarlamalı dumble, koşu bandı , kum torbası , direnc bandı ve kendime sehpa gibi bir şey uyduruyorum gerektiği zaman
Güzel gelişmek için ve cardio için baya ekipmanın varmış bir tek bence çekiş hareketleri için barfiks barı alırsan(mümkünse koridor tipi) başka birşeye ihtiyaç duymazsın istersen direnç bantlarını barfiks barına takıp lat pull down yada koridor tipiyse barı bel hizana sabitleyip tek el çift el row yapabilirsin ayrıca dumbellarla birlikte direnç bantlarını kullanarak zorluğu iyice arttırabilirsin. İyi calişmalar

Back
Yukarı