yağına ekmeği banmak etini yemekten daha lezzetli geliyor banaton balığını hep diyet alırım 0 yağlı fakat bazen bulamadığım için yağlısını almak zorunda kalıyorum yağını tamamen süzdükten sonra içine bol miktarda limon sosu döküp yine süzüyorum olabildiğince en az yağı alıyorum benim metodum bu...
maalesef haklısın fakat tüketmesi çok daha kolay olduğu için ister istemez konserveye yöneliyoruz, mesela şimdi bir porsiyon yedim konserve değilde taze balık olsaydı onu bu saatte uğraşıp, evi kokutmak pahasına mümkün değil yapamazdım...ama en kötüsünden haftada bir de olsa taze balık tüketirim, levrek ya da çupra...sayın arkadaşlar ben konserve ton balıklarını önermiyorum ve hiçbir doktorda önermez. onun yerine yenikapı halinden taze hoplayıp oynayan balık almanız daha faydalı olmazmı kılçıklarına baktığınızda yemyeşil fosfor kaynıyor iliklerinde balıkların. ve tam mevsimi sezon başı max fayda sağlanabilir. özelilikle sayın cotapollux dediği ekmek olayını ben ton balığına yapamam ama bu balıklara özellikle aliminyum folya ile pişirip yada zeytin yağıyla pişilirilirse yapılabilir.
ya benim alış veriş yaptığım marketlerde mi yok nedir bir kiloluk ton konserve göremedim. fiyatı falan nedir arkadaşlar bilgi verebilir misiniz? bana yakın pehlivanoğlu ve bim var. var mıdır acaba oralarda uzun zamandır ton yemedim. biraz da tona saralım. değişiklik olur en azından.....![]()
Her sabah 160gr dardanel ton balığı kahvaltı niyetine mideme indiririmBana birşey olmadı sanada olmaz diye düşünüyorum
![]()