Demek makarna undan yapılmıyor.
Evet. TMSD’nin yaptığı araştırma da Türk toplumunun yüzde 93’ünün makarnanın undan yapıldığını düşündüğünü ortaya çıkardı. Oysa makarna, durum buğdayının öğütülmesiyle elde edilen irmiğin su ile karıştırılmasından elde ediliyor.
Durum buğdayı ile normal buğday arasındaki farklılıklar ne?
Durum buğdayı ile normal ekmeklik buğday arasındaki üç önemli fark var. Ekmeklik buğday, bitkisel proteini daha az, üstündeki cidarı daha ince, nişasta miktarı ise daha yüksek olan buğdaydır. Durum buğdayı ise bitkisel protein oranı daha yüksek, üstteki cidarı daha sağlam ve nişasta oranı daha düşük olan buğdaydır. Ancak elbette her iki buğday türü arasında genetik bir farklılık da mevcut.