100 gram makarna

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan tirebel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar bu dediğiniz 100 gram makarna 50 gram gram makarna nasıl ölçüyorsunuz kaç tabak geliyor bu kuru ağılık mı bu yoksa piştikten sonra kimi ben bi sitede pişmişin karbonhidratını 100 gramın da 20 gram gördüm ama siz 75 gram diyorsunuz lütfen aklım daki bu sorunu kaldırabilirmisiniz
 
örnek olarak kuru makarna pişince 100 gramının 50 gramda su emdiğini farzedelim ;
sonuç olarak pişmiş ıslak makarnanın 100 gramda 35 gram su 65 gram makarna var demektir..

yani pişmiş makarnanın besin değeri aslında 65gramındaki besin değeridir..

o yüzden kurusu esas alınır..
 
Son düzenleme:
standart paketler 500gr..
50gr çok az olur bir tabak için..aslında deneyerek anlayabilirsin ama yaklaşık bir paketten 4 tabak çıkıyor..
buda 125 gr.eder..
yinede denemende fayda var..
 
hocam hesaplarıma göre biz 4 kişilik aileyiz 500 ram makarna bize yaklaşık 2 gün yetiyor buda bazen öğlende yeniyor yani bu 10 tabak yapar 1 tabağada 50 gram düşer yani 1 tabak makarna 50 gram geliyor tabi tabaktan tabağa fark vardır bizm kiler küçük o zman :D
 
siz bir aile olarak 2 günde bitiriyorsunuz.ben kendime yapıyorum.1 günde tek başıma bitiriyorum. bu arada makarna kompleks korbonhidrattı dimi ?? yanlış hatırlamıyosam.
 
makarna durum buğdayından yapılır ve ekmeklik buğdaya göre çok daha besleyicidir..ayrıca makarna undan yapılmaz bilindiğinin aksine..durum buğdayı irmiğinden yapılır ve tam tahıl ürünü olduğu için kompleks karb.kategorisine girer..(yağsız,sossuz iken tabi)

Demek makarna undan yapılmıyor.
Evet. TMSD’nin yaptığı araştırma da Türk toplumunun yüzde 93’ünün makarnanın undan yapıldığını düşündüğünü ortaya çıkardı. Oysa makarna, durum buğdayının öğütülmesiyle elde edilen irmiğin su ile karıştırılmasından elde ediliyor.

Durum buğdayı ile normal buğday arasındaki farklılıklar ne?

Durum buğdayı ile normal ekmeklik buğday arasındaki üç önemli fark var. Ekmeklik buğday, bitkisel proteini daha az, üstündeki cidarı daha ince, nişasta miktarı ise daha yüksek olan buğdaydır. Durum buğdayı ise bitkisel protein oranı daha yüksek, üstteki cidarı daha sağlam ve nişasta oranı daha düşük olan buğdaydır. Ancak elbette her iki buğday türü arasında genetik bir farklılık da mevcut.
http://www.iib.org.tr/IIB_Portal/DesktopDefault.aspx?tabid=1056&CatalogID=205&mid=2032


Aslında makarna sadece buğday ve sudan oluşan çok saf bir gıdadır. Makarna yapımı için, buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna yapımında kullanılan Durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur.
http://www.ntvmsnbc.com/news/181299.asp
 
Back
Yukarı