13 Yaş için VG Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan salih61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hazır konuda herkes soruyorken bende sorıyım bari.
16 yaş 1.72 boy 52 kilo :( %6 yağ oranı var.
Üniye kadar belirli bi altyapı yapmayı planlıyorum zaten 18 yaşından sonra çalışmanın daha sağlıklı olduğunu yazmışsınız.

8 kg dumbell larla hangi çalışmaları önerirsiniz,kaç tekrar olmalı?
Beslenme konusunda nelere dikkat etmeliyim?
2 sene içerisinde nasıl bir seviyeye gelirim?
Teşekkürler şimdiden
---------------------------------------------------------------------------------------------
]Arkadaşlar ben 15 yaşındayım 1.85 boyundayım kilom ise 65 10kg çift dambılım var güzel bir vücuda nasıl sahip olabilirim bana bir çalışma programı önerirmisiniz simdiden teşekkür ederim:D:D:D:D

İkinizin sorduğu sorular forumda mevcut birazcık arama yaparsanız bulursunuz... Yeni başlayanlar için beslenma,antreman programları hazır olarak forumda mevcut...

ulaşılacak sonuçlar kişisel hırsla çalışma dasaplini ve de çalışma bilinciyle ilgilidir hırslı disiplinli ve bilinçlşi çalıştıktan sonra olmayacak şey yok. bu işler bilgisayar başında yorum yapmakla olmaz hadi bakalım çalışmaya hop hop hop.

merhabalar 13yaşındayım 8.sınıfa geçtim kilom 47-48 boyum 1.65 kas yapmak istiyorum boyumun kısalmasına neden olur mu dambılla çalışmak bu sene başlayayım mı yoksa ne zaman başlayayım dambılla çalışmaya boy ve kemik gelişimi mi yavaşlatır mı? lütfen yardım edin kaç kg dambıl alayım eğer başla derseniz.

ben 3 seneden beri body yapıyorum 13 yaşındayım boy 157, 3 seneden beri hiç boy kısalmadı . adeta barfiks boy uzamasına çok yardımcı oluyor.bicepslerim(kol kaslarım yumurta gibi kolda 3 kilo ile 2 set yapıp sonra 5 kilo geçiyorum arada bi kilo miktarını azaltmakta fayda var, yinede fazla kiloya girmeye gerek yok

bence 5 kg iLe calısmalısn bende senin yasındayken baslamıstım bu ise

Yardım edereseniz sevinirim ...

Ben 11 yaşındaydım sizce 20 kg dambıl setmi almalıyım yoksa 40 kg mı...

FleXoR abinin yeni başlayanlar programını kulanıyorum ...

söylediklerim hevesinizi kırmasın fakat çok gençsiniz henüz, ağırlık çalışmalarını abartmamalısınız..gelişim çağındasınız..kaslardaki ideal şekli yakalamaya çalışmamalısınız..öğrenci olduğunuzu tahmin ediyorum..sizin önceliğiniz okulunuz olmalı..ayrıca başka bireysel sporlarla da ilgilenebilirsiniz..kürek,yüzme,uzak doğu sporları gibi..

aşağıdaki linklerden yine de istifade etmeyi ihmal etmeyin..forumu başlık açmadan günlerce okuyun..

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-al-ma-t13409.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en_ok_sorulan_sorular_ve-t11375.html

Ben yeni üyeyim ve başlık açamıyorum admin, benim size bi sorum olacak;

Body sporuna başlayalı 7 ay oluyor, bu süre içinde 2 kere kilo aldırıcı (perfect nutrition proplex ve bir kere aynı markanın mass gainer ürününü kullandım. bu 7ay içinde spora başlamadan önce 53 kiloydum ilk ay 6 kilo sonraki ay 3 kilo vs.. alarak 73 kiloya ulaştım. Geçtiğimiz Ağustos ayının başlarında sporu bıraktım ve 1 ay önce tekrar başladım. Şimdi ikinci aydayım ve PERFECT NUTRİTİON WHEY PRO 90 Prootein kullanıyorum.

şu an boyum 1.76 kilom 73

vücut ölçülerim 90-60-90 gibi bir sıralama bilmiyorum;

göğüs 107 cm
bel 85 cm
baldır 96 cm

nasıl bi vücut ölçüsüne ulaşmam gerekiyor ya da bu ölçüler iyi mi boyuma göre tabiki

edit: yaş: 20

Son düzenleme:
Arkadaşlar konuda boy kısalmasıyla ilgili birkaç bilgi de var ama eksik.
Ben barfiks çekmiyorum az çekiyorum ya da öyle söyleyeyim ama her gün dumbell kaldırıyorum ama yukarı doğru değil yani tam omurganın üstüne değil sadece göğüs çalışırken yere yatarak yukarı kaldırıyorum.
Öyle olunca ve 5kg'dan düşük ağırlık olunca boyumu etkilemez değil mi?

13 yaşında bu boy bu fizik şaşılası bir durum. Çoğu insanın dediği gibi henüz erken bende antremanlar hakkında pek birşey bilmiyorum o yüzden yardımcı olamıyacam.

Arkadaşlar konuda boy kısalmasıyla ilgili birkaç bilgi de var ama eksik.
Ben barfiks çekmiyorum az çekiyorum ya da öyle söyleyeyim ama her gün dumbell kaldırıyorum ama yukarı doğru değil yani tam omurganın üstüne değil sadece göğüs çalışırken yere yatarak yukarı kaldırıyorum.
Öyle olunca ve 5kg'dan düşük ağırlık olunca boyumu etkilemez değil mi?

ßen De 13 yaşındayım siz neler önerebilirsiniz şuanlık şınav çekiyorum acaba dumbell set önerebilirmsiniz veya nekadar lık ağırlık kaldırma? weightlifter

Bence 3 veya 5 kg lık kaldırmalısın. Zararı olmaz ama 10 falan kaldırırsan bir de halter gibi omzuna bindirirsen boyun kısalır yoksa hiç kısalmaz.

Saat ölçerek yapma. 100 kaldırıp bırakayım da yapma. Mesela 5 kg ile 12 çarpı 6 set halinde yap. Tekrarlı ve yavaş yavaş yaparsan kas daha iyi kavrar gelişimi. Bu konuda uzman tv videolarını izledim ben ordan izleyebilirsin.

YANİ 12 KEZ YUKARI AŞAĞI HAREKET ettir dur sonra tekrarla yani 6 kez tekrarlı 12şer adetten anladın mı :)

Ama Herkes önermior bazısına soruorum kaldırma bazısı dior kaldır yani kafa iyice karıştı boyum 1.45 felan yani napıyım kesin bir cevap veren yokmu?

Back
Yukarı