Önce göğüs vb. irileştiren kasları çalıştır arkadaşım emin ol bunlar daha güzel gösterecektir vücudunu sana benim programımı önerebilirim bende yeniyim 2 dumbbellım var elimde benimde.
Direk kopyala yapıştır yapıyorum buraya son halini.
Arkadaşlar ilk önce size kendimi tanıtayım. Ben 16 yaşında evde kendi halinde vücut geliştirmeye başlamış bir gencim. Bu sporu kilo almak ve vücudumu daha güzel bir şekle sokmak için başladım. Daha önceden 4 - 5 ay kick boks yaptım ve 1 ay önce okulumdan dolayı bıraktım.Kick boksa başladığımda 58 kiloydum. Şuan boyum 1.80 m. ve 62 kiloyum. İlk olarak hedefim 68 kiloyu bulmak olarak belirledim. İlk olarak 5 kiloluk dumbbell aldım 2 adet ve şimdi size haftalık VG programımı sunayım olumlu ve olumsuz eleştirin lütfen.
Öncelikle belirtmek isterim ki, set aralarında 30 saniye civarı bekleyip diğer sete geçiyorum. Diğer egzersiz hareketine geçerken 3 dk ara veriyorum. Son olarak antremana başlamadan önce açma germe hareketlerini uyguluyorum.
1. GÜN
GÖĞÜS, BİCEPS VE KANAT
GÖĞÜS EGZERSİZLERİ
Dumbbell Bench Press (10 tekrar 4 set)
Dumbbell Flyes (10 tekrar 4 set)
Dumbbell Bench Press (kapalı olarak 10 tekrar 4 set)
BİCEPS (ÖN KOL) EGZERSİZLERİ
Her bir hareketi sandalyede oturarak yapıyorum.
Dumbbell Curls (12 tekrar 4 set)
Hammer Curls (12 tekrar 4 set)
KANAT EGZERSİZLERİ
Dumbbell Bent Over Row (12 tekrar 4 set)
One Arm Dumbbell Rows (12 tekrar 4 set)
Dumbbell Deadlift (12 tekrar 4 set)
2. GÜN
OMUZ , ARKA KOL
OMUZ EGZERSİZLERİ
Seated Dumbbell Press (10 tekrar 4 Set)
Bent-Over Lateral Raise ( 8 tekrar 4 set)
Dumbbell Shrug (12 Tekrar 4 Set)
ARKA KOL EGZERSİZLERİ
Dumbbell French (12 tekrar 4 set)
Sandalyede Dips Hareketi ( 12 tekrar 3 set yada girebildiğin kadar arka kolların ağrıyor olucak)
BACAK (Eğer isteniyorsa)
Squats (eller şınavdaki gibi ensede)
Karın ( Ben şuan çalışmıyorum zayıf olduğum için belirgin halde önce iri kasları çıkartmaya odaklıyım)
Mekik (50 tekrar 4 set yada 75 tekrar 4 set yeterlidir. 25 tekrar bile yeterli olabiliyor)
Karnın alt tarafı için. (Adonis lakaplı kasında olduğu bölümdür)
Flat Bench Lying Leg Raise ( bu harekette ayaklarını havada bekletiyorsun oldukça zorlayıcı ama işe yarayan bir harekettir. Kick boks antrenatörüm sık sık yaptırırdı bize)
Site İçi Yararlı Olabilecek Linkler
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-geli-tirme-egzersiz-f28.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodybuldinge-yeni-ba-layanlar-1-t12394.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html
Son olarak bir kaç tavsiye vereyim
Koşmaya özen göster. Bilek kaslarını güçlendir en çok işe yarayan kaslarını güçlendir. Bu programı kendime göre ayarladım bazı hareketlerde değişikliğe gidebilirsin. Hakkını veremediğin hareketlerin alternatifini bulmaya özen göster. Son olarak kanat egzersizleri haricinde burda yazdığım tüm egzersiz hareketlerine güveniyorum. Sadece kanat çalışırken o bölgede ağrılar hissetmedim. Son olarak eğer çalışma sehpan yoksa evdeki sehpaları yanyana koy işini görür.
Antreman Günlere Göre Dağıtırsak.
Pazartesi 1. Antreman
Salı 2. Antreman
Çarşamba Tatil
Perşembe 1. Antreman
Cuma 2. Antreman
Cumartesi Tatil
Pazar Tatil