Tüm arkadaşlara merhaba..
Forumdaki ilk mesajım bu..
Başlıktan da anlayacağınız üzere bayağı bir kiloluyum..
Tıptaki terime göre "morbit obez"im
Allah'a çok şükür, uzun boylu ve geniş omuzlu olduğum için çok çok da kötü gözükmüyorum
26 Yaşındayım.. İzmir'de yaşıyorum.
Genlerden gelen özellikler ve yalnız bir çocukluk geçirdiğim için ergenlikten itibaren kilo almaya başladım. Ara ara kendimce diyetler uyguladım.. Her diyet mücadelemde maalesef kaybettim.
Verdiğim kiloların üzerine yenilerini aldım.
160 kg'ya kadar çıktığımı bilirim.. Daha sonra işin ciddiyetinin farkına varıp doktora başvurdum..
Çok katı bir diyet vermişti. Bende uygulayamadım tabii ki. Daha sonra bir üniversite hastenesine başvurdum.. Çeşitli tahliller sonucu doktor bana uygun bir diyet verdi.. Hayatımdaki düzensiz yaşam yüzünden onu da uygulayamadım.
Geçmişimde az da olsa sporla uğraşmış biriyim.. Vücüt geliştirme, güreş, boks.. Bunları da bırakınca kilolarım oldukça arttı.
Şimdi ise hayatımda çok şey değişti.. Bazı şeyler geç de olsa kafama "dank" etti.
Geçmişteki yaptığım sporlar sayesinde sağlama bir vücut yapım olduğunu düşünüyorum..
İri kemikliyim.. İşim gereği de saatlerce yorulmadan yürüyebiliyorum..
Zaten işim sayesinde, hiçbir diyet uygulamadan 4 ay gibi bir sürede 12 kilo verdim.
Ama bazı problemler yüzünden işi de bıraktım.. 2 haftadır boştayım. Yani evdeyim..
Demiştim ya bazı şeyler artık değişti diye.. Artık bu kilolardan kurtulmalıyım..
Kafa olarak çok konsantre olmuş durumdayım.. Bu mücadeleye başlamak için çok hazır hissediyorum kendimi.
İncecik olmak gibi bir hayalim tabii ki yok.. Ama hep de düşünüyorum.
100 kg' ye kadar inebilirsem çok müthiş olur. Zor olduğunu biliyorum..
Birkaç gündür sabahları yürüyüşe çıkıyorum..
Birkaç hafta içinde bunu hafif tempolu koşuya çıkarmak istiyorum.
Üniversitenin bana verdiği diyeti uyguluyorum 2 gündür.
Buraya bunları yazıyorum; çünkü belki bende birilerini ateşleyebilirim diye düşünüyorum.
Buradaki arkadaşlardan yapmam gerekenlerle ilgili destek görebileceğimi düşnüyorum.
Bir sürü hocamız, antrenörümüz, amacına ulaşmış sporcu arkadaşlarımız var..
Elbet onlardan öğreneceğim çok şey var. Bunun için buraya üye oldum..
Bunun için bu satırları buraya yazıyorum..
Umarım ben de birilerine örnek olabilirim..
Umarım buradaki tecrübeli kişilerden destek görebilirim.
Site yöneticilerinin de izni olursa zaman içindeki gelişimimi aktarmak istiyorum buraya..
Yeni bir dönem başladı benim için.
Bakalım bu mücadeleden başarı ile çıkabilecek miyim?
Uyguladığım diyeti de yazmak isterim buraya..
Sizin de görüşünüzü almak isterim diyet listesi ile ilgili olarak..
Ayrıca yapmam gereken egzersiz programı ile ilgili tavsiyelere de açığım..
Nasıl ve ne şekilde bir yol izlemeliyim?
Göbek ve göğüslerde yağlanma oldukça fazla.. Bunlardan da kurtulmak istiyorum yavaş yavaş..
Bölgesel zayıflama olmadığını biliyorum ama hocalarımızdan bu bölgeler ile ilgili ne yapmam gerektiğini de öğrenmek isterim.
Komple incelmek gibi bir hayalim var.. Ama bu bölgelerin de biraz daha fazla incelmeye ihtiyacının olduğu çok açık.
Sadece yürüyüş ve koşu ile acaba bu yağlanmalardan kurtulunabilir mi? Ekstra bir şey yapmalı mıyım?
Bir şeyi de merak ediyorum mesela. Haliyle baldırlarım kalın.. Ben böyle yürüyüş, koşu yaptıkça acaba onlar da hep kalın mı kalır?
Az da olsa içimdekileri, yapmak istediklerimi, merak ettiklerimi anlatabildiğime inanıyorum.
Hocalarımızın, kilo vermeyi başarabilmiş arkadaşlarımızın destekleri, vereceği akıllar, göstereceği yollar ile başarıyı yakalayacağıma inanıyorum.
Çünkü bunu çok istiyorum.. Şimdi bunu yapamazsam bir daha hiç yapamam çünkü..
Diyet Listesi:
Sabah:
-şekersiz içecek, 2 küçük dilim peynir, 3 ince dilim kepekli ekmek, domates, salatalık (yağsız)
Ara Öğün:
-1 orta boy meyve
Öğlen:
-2 köfte kadar et, 1 porsiyon sebze yemeği, 1 su bardağı yoğurt, yağsız salata, 4 ince dilim kepekli ekmek
Ara Öğün:
-1 orta boy meyve
Akşam:
-2 köfte kadar et, 1 porsiyon sebze yemeği, 1 su bardağı yoğurt, yağsız salata, 4 ince dilim kepekli ekmek
Gece:
-1 orta boy meyve, 1 bardak şekersiz süt
Evet.. Bugün 01 Mart 2007.. Ve ben 148 kiloyum..
Yol gösterecek, destek verecek, yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim..
Forumdaki ilk mesajım bu..
Başlıktan da anlayacağınız üzere bayağı bir kiloluyum..
Tıptaki terime göre "morbit obez"im
Allah'a çok şükür, uzun boylu ve geniş omuzlu olduğum için çok çok da kötü gözükmüyorum

26 Yaşındayım.. İzmir'de yaşıyorum.
Genlerden gelen özellikler ve yalnız bir çocukluk geçirdiğim için ergenlikten itibaren kilo almaya başladım. Ara ara kendimce diyetler uyguladım.. Her diyet mücadelemde maalesef kaybettim.
Verdiğim kiloların üzerine yenilerini aldım.
160 kg'ya kadar çıktığımı bilirim.. Daha sonra işin ciddiyetinin farkına varıp doktora başvurdum..
Çok katı bir diyet vermişti. Bende uygulayamadım tabii ki. Daha sonra bir üniversite hastenesine başvurdum.. Çeşitli tahliller sonucu doktor bana uygun bir diyet verdi.. Hayatımdaki düzensiz yaşam yüzünden onu da uygulayamadım.
Geçmişimde az da olsa sporla uğraşmış biriyim.. Vücüt geliştirme, güreş, boks.. Bunları da bırakınca kilolarım oldukça arttı.
Şimdi ise hayatımda çok şey değişti.. Bazı şeyler geç de olsa kafama "dank" etti.
Geçmişteki yaptığım sporlar sayesinde sağlama bir vücut yapım olduğunu düşünüyorum..
İri kemikliyim.. İşim gereği de saatlerce yorulmadan yürüyebiliyorum..
Zaten işim sayesinde, hiçbir diyet uygulamadan 4 ay gibi bir sürede 12 kilo verdim.
Ama bazı problemler yüzünden işi de bıraktım.. 2 haftadır boştayım. Yani evdeyim..
Demiştim ya bazı şeyler artık değişti diye.. Artık bu kilolardan kurtulmalıyım..
Kafa olarak çok konsantre olmuş durumdayım.. Bu mücadeleye başlamak için çok hazır hissediyorum kendimi.
İncecik olmak gibi bir hayalim tabii ki yok.. Ama hep de düşünüyorum.
100 kg' ye kadar inebilirsem çok müthiş olur. Zor olduğunu biliyorum..
Birkaç gündür sabahları yürüyüşe çıkıyorum..
Birkaç hafta içinde bunu hafif tempolu koşuya çıkarmak istiyorum.
Üniversitenin bana verdiği diyeti uyguluyorum 2 gündür.
Buraya bunları yazıyorum; çünkü belki bende birilerini ateşleyebilirim diye düşünüyorum.
Buradaki arkadaşlardan yapmam gerekenlerle ilgili destek görebileceğimi düşnüyorum.
Bir sürü hocamız, antrenörümüz, amacına ulaşmış sporcu arkadaşlarımız var..
Elbet onlardan öğreneceğim çok şey var. Bunun için buraya üye oldum..
Bunun için bu satırları buraya yazıyorum..
Umarım ben de birilerine örnek olabilirim..
Umarım buradaki tecrübeli kişilerden destek görebilirim.
Site yöneticilerinin de izni olursa zaman içindeki gelişimimi aktarmak istiyorum buraya..
Yeni bir dönem başladı benim için.
Bakalım bu mücadeleden başarı ile çıkabilecek miyim?
Uyguladığım diyeti de yazmak isterim buraya..
Sizin de görüşünüzü almak isterim diyet listesi ile ilgili olarak..
Ayrıca yapmam gereken egzersiz programı ile ilgili tavsiyelere de açığım..
Nasıl ve ne şekilde bir yol izlemeliyim?
Göbek ve göğüslerde yağlanma oldukça fazla.. Bunlardan da kurtulmak istiyorum yavaş yavaş..
Bölgesel zayıflama olmadığını biliyorum ama hocalarımızdan bu bölgeler ile ilgili ne yapmam gerektiğini de öğrenmek isterim.
Komple incelmek gibi bir hayalim var.. Ama bu bölgelerin de biraz daha fazla incelmeye ihtiyacının olduğu çok açık.
Sadece yürüyüş ve koşu ile acaba bu yağlanmalardan kurtulunabilir mi? Ekstra bir şey yapmalı mıyım?
Bir şeyi de merak ediyorum mesela. Haliyle baldırlarım kalın.. Ben böyle yürüyüş, koşu yaptıkça acaba onlar da hep kalın mı kalır?
Az da olsa içimdekileri, yapmak istediklerimi, merak ettiklerimi anlatabildiğime inanıyorum.
Hocalarımızın, kilo vermeyi başarabilmiş arkadaşlarımızın destekleri, vereceği akıllar, göstereceği yollar ile başarıyı yakalayacağıma inanıyorum.
Çünkü bunu çok istiyorum.. Şimdi bunu yapamazsam bir daha hiç yapamam çünkü..
Diyet Listesi:
Sabah:
-şekersiz içecek, 2 küçük dilim peynir, 3 ince dilim kepekli ekmek, domates, salatalık (yağsız)
Ara Öğün:
-1 orta boy meyve
Öğlen:
Ara Öğün:
-1 orta boy meyve
Akşam:
Gece:
-1 orta boy meyve, 1 bardak şekersiz süt
Evet.. Bugün 01 Mart 2007.. Ve ben 148 kiloyum..
Yol gösterecek, destek verecek, yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim..