5x5 Stronglift diye bir app var Android ve ios için. Onu yükle gerekli yönlendirmeyi yapıyor. Bende 4. haftadayım daha yeni yeni önceden kaldırdığım ağırlıklara geliyorum.
App le uğraşmam diyorsan her antremanda 2.5kg (deadlift 5) artıyor. Misal pazartesi 30kg squat yaptıysan çarşamba 32.5 cuma 35 diye gidiyor
Appi kullanmanı tavsiye ederim hem gelişimini takip edersin hemde seni yönlendirir.
5x5 Strongliftste ağırlık 2.5 kg arttırılır.
Deadlift ise 5 kg arttırılır 100 kgye ulaşana kadar sonra o da 2.5 kg arttırılır.
Bu arada barbell row yapmıyorsan onu da eklemeni tavsiye ederim.
Tabi bu artışları 5 sette de 5 tekrar çıkarabildiysen yapacaksın yani 1 sette bile 4 tekrar çıksa arttırmaman lazım ağırlığı daha tam anlamıyla hazır olmadığını gösterir bu durum.
Bu programdan ben gerçekten çok iyi sonuçlar elde ettim.
En az 12 hafta uygularsan faydasını görürsün. Gelişim devam ediyorsa da devam et programa ben şuan 20.haftaya başlayacağım mesela.
https://stronglifts.com/5x5/
Her türlü sorunun cevabı burada mevcut ingilizcen varsa bir göz at derim.
Kafana takılan bir durum olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Başlarda dediğim gibi kolay gelecektir ancak tavsiye edilen ağırlıklar ile başlamanı öneririm.
Benimde maxlarım yüksekti tavsiye edilenlerin 10 kg üstünde filan başladım yani o bana hafif gelir dersen de çok üstüne çıkma bence.