özgür beyinde belirttiği gibi kortizon da bir steroid. ayrıca yan etkilerini yaşadıktan sonra töbe bir daha kullanmam. 2 hafta kullandım ve sonuç olarak göğüs bölgemde 20-30 tane önce makülopapüler döküntü şeklinde başlayan veziküller oluştu. sol omzumda da birleşmeye eğilimli bir 15-20 tane var. ergenlikte sivilcesi olmayan ben alnım kaşım açılmış gibi bandajla geziyorum. bunun nedeni alnımda ve saç diplerimde yaklaşık 20 tane daha bu lanet şeylerden olması. ayrıca bunlar yetmezmiş gibi kortizon bir steroid olduğu için hormonal yan etkilere de sahip. bunlar bildiklerimin birkaçı belki kc enzimlerimde yükselmiştir.
Ayrıca ağır sakatlıklarda tendon ödemlerinde, eklem kapsülü ödemlerinde ve kas yırtılmalarında ayrıca tensçi dirseği gibi hastalıklarda bu steroidler zorunlu olarak kullanılıyor. ayrıca omzumu 35 dereceden fazla yana açamayan ben bugün hareket kısıtlılığı olmadan omuz antrenmanı yaptım sadece 3 haftada. anladığım kadarıyla hiç ciddi sakatlık yaşamamışsınız. Allah yaşatmasın sağlıklı antrenmanlar yapmayı nasip etsin. Ama neye dayanarak saçma dediğinizi anlayamadım ben.
Öncelikle Allah kimseye sakatlık kaza bela yaşatmasın sadece demek istediğim şu siz öyle bir yazmışsınızki '' Bundan sonraki sakatlıklarda asla kortizol kullanmam steroid kullanırım '' diye birincisi kortizolda bir steroidse neden öyle yazıyorsunuz,ikinciside sizin yazdığınızdan kusura bakmayın ama sakatlanan herkesin steroid kullanması gerektiği anlaşılıyor.Evet ciddi bir sakatlık yaşamadım belki ondan böyle yazıyorum ama benim anlatmak istediğim bu ilaçlar böyle herkesin içinde rahatça yazılmamalı sonucta bunu bilmeyen biri okursa ne düşünür kim bilir ?
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:31 ----------
sakatlık yüzünden kortizon kullanmak dogrumu peki ? kortizonda bir steroid hatırlatırım. kortizon vücudun dengesini tamamen bozuyor adamın vucuduyla oynuyor bir arkadasım var kortizondan dolayı yanakları sureklı şiş gezıyor kısıden kısıye degısıklık gosteren durumları var... ayrıca araştır deca doktorların bazı hastalarına kullandıgı bır eklem ılacıdır. ne kadar steroidde olsa yaralarından tıbben yararlanılıyor.
Ben kortizon kullanımına da tamamen karşıyım evet oda dediğiniz gibi tamamen vücudun dengesini bozuyor.Ancak demek istediğim şu yazılan yazılardan sanki her sakatlananın gidip direk deca kullanılması anlaşılıyor.Arkadaş bundan sonraki sakatlanmalarımda kortizon kullanmam deca kullanırım demiş yani doktora gidersiniz eger gerekiyorsa ve uygun görüyorsa zaten o kullandırır ama insanın kendi başına kullanması kendi kafasına göre bilmeden kullanması yanlış ben bunu söylemek istedim