Arkadaslar bu konuyla bilgi alıcak herhangi bir yerden yazı bulamadım.
Normalde boybuilding yapan birisinin 2-3 katı arası hayvansal protein alması gerekiyor peki 100 gr kas dokusunda 20 gr protein var geri kalanı sudan olusmaktadır.Yani 1 kilo kas dokusu ekledigimiz zaman sadece 200 gr protein insa etmis oluyoruz.
yag oranımız:7-10
Kilomuz :65
Almamız gereken :2.5 katı: ortalama 162.5 gr
Gunluk alınması gerekeni 1 katı dusunelim ve bunu cıkartalım .
Kasa donustugu zaman tutucak agırlık 100(ortalama).5 =500 gr biz hergun 500 gr kas eklemiyoruzki.
Bu proteinler cope mi gidiyor? Yoksa kullanılırken harcanıyomu ? Kasa donusmedigi kesin.
Tamamiyle benim dusuncemdir bilgisi olan bizi aydınlatılsa iyi olur .
Ben 175 boyunda 56 kiloda yas :18
kol 34cm
omuz 112cm
gogus 95 cm
bel :70-1 acken
Gunluk ne kadar Kalori almam gerekiyor.
Almam gerekini hesaplarken fazladan almamız gerekn protein kalorisinide ekleyelimmi.
gunluk olarak yuruyus 1.5 -2 saat sık adımlarla yuruyus yapıyorum.
antrenmanlarım 50-60 dakika suruyo dinlenmelerle birlikte.
gunluk 20-30 gr yag -2-3 katı protein alıyorum - ortalama 200-250 gr karbanhidrat alıyorum gi dusuk olanlardan meyve -sebze-tahıllı ekmek .
Sodyumu yuzde 50 azaltılmıs tuz kullanıyorum.
Ama yinede kilo alıyorum1-1.5 kg sonra veriyorum.
Bunları yaparken neden kilo alıyorum hemde 2 hafta icinde.
Antrenmanlarımı 1 gun aralıklarla yapıyorum.
Vucut su topluyodur dedim sodyumu azaltılmıs tuz kullanmaya basladım.
Boyle 2-3 kere devam etmeye basladı.1-1.5 aydır suruyor.
65 kilodan dustum o zaman kolum 32 di. Antrenmana nisanda basladım mayısta 1.5 ay ara verdim kesintisiz devam ediyorum.
Ondan once 3-4 ay daha yaptım ama bilincsizce onları saymıyorum.
Bacagıda 1 ay yapıp 1 ay bırakıyorım vucut fazla stres hormonu salgılamasın diye.
Alınan proteinlerin fazlası kimi yerde atılıyor kimi yerde depolanıyor yazıyor gercegi nedir acaba.
O kadar proteini atması zor degilmi .Vucudu cokmu yoruyorum oda su mu topluyor her ihtimal icin?
Magnezyum tablet ve multivitamin kullanıyorum. Protein tozu kullanıyordum ama simdi kullanmıyorum bakalım fark olucakmı
Normalde boybuilding yapan birisinin 2-3 katı arası hayvansal protein alması gerekiyor peki 100 gr kas dokusunda 20 gr protein var geri kalanı sudan olusmaktadır.Yani 1 kilo kas dokusu ekledigimiz zaman sadece 200 gr protein insa etmis oluyoruz.
yag oranımız:7-10
Kilomuz :65
Almamız gereken :2.5 katı: ortalama 162.5 gr
Gunluk alınması gerekeni 1 katı dusunelim ve bunu cıkartalım .
Kasa donustugu zaman tutucak agırlık 100(ortalama).5 =500 gr biz hergun 500 gr kas eklemiyoruzki.
Bu proteinler cope mi gidiyor? Yoksa kullanılırken harcanıyomu ? Kasa donusmedigi kesin.
Tamamiyle benim dusuncemdir bilgisi olan bizi aydınlatılsa iyi olur .
Ben 175 boyunda 56 kiloda yas :18
kol 34cm
omuz 112cm
gogus 95 cm
bel :70-1 acken
Gunluk ne kadar Kalori almam gerekiyor.
Almam gerekini hesaplarken fazladan almamız gerekn protein kalorisinide ekleyelimmi.
gunluk olarak yuruyus 1.5 -2 saat sık adımlarla yuruyus yapıyorum.
antrenmanlarım 50-60 dakika suruyo dinlenmelerle birlikte.
gunluk 20-30 gr yag -2-3 katı protein alıyorum - ortalama 200-250 gr karbanhidrat alıyorum gi dusuk olanlardan meyve -sebze-tahıllı ekmek .
Sodyumu yuzde 50 azaltılmıs tuz kullanıyorum.
Ama yinede kilo alıyorum1-1.5 kg sonra veriyorum.
Bunları yaparken neden kilo alıyorum hemde 2 hafta icinde.
Antrenmanlarımı 1 gun aralıklarla yapıyorum.
Vucut su topluyodur dedim sodyumu azaltılmıs tuz kullanmaya basladım.
Boyle 2-3 kere devam etmeye basladı.1-1.5 aydır suruyor.
65 kilodan dustum o zaman kolum 32 di. Antrenmana nisanda basladım mayısta 1.5 ay ara verdim kesintisiz devam ediyorum.
Ondan once 3-4 ay daha yaptım ama bilincsizce onları saymıyorum.
Bacagıda 1 ay yapıp 1 ay bırakıyorım vucut fazla stres hormonu salgılamasın diye.
Alınan proteinlerin fazlası kimi yerde atılıyor kimi yerde depolanıyor yazıyor gercegi nedir acaba.
O kadar proteini atması zor degilmi .Vucudu cokmu yoruyorum oda su mu topluyor her ihtimal icin?
Magnezyum tablet ve multivitamin kullanıyorum. Protein tozu kullanıyordum ama simdi kullanmıyorum bakalım fark olucakmı