Senin program 5x5 in biraz aksesuarlısının 3x12 den orta karar antremanı gibi, ben drop set vb. olanları biraz tembel işi görüyorum. Adamı yormuyor bu tür antremanlar. Definasyon için tavsiyem drop setli değilde 4x15 kullanabildiğin maksimum ağırlıkla dibine kadar hızlı kaldır, yavaş indir şeklinde olanı. 12 den sonraki 3 kaldırış, kaslarının gerçek yanmasını sağlar. Gözünden yaş gelmeli. 8 max, ardından da 12 düşük ağırlık yaparsan böyle bir sonuç alabileceğini zannetmiyorum. Birde 3 tekrar az oluyor. 4 yapmalısın. Definasyon da hedef, pump etkisini arttıracak damarlanma ve sıvı yollarını genişletme, fazla enerji harcayarak yağlardan kurtulma ve dayanıklılığı yükseltme olmalı. 3 tekrarlı antremanlar bunun için yetersiz kalır. Bench içinde 4x15 yap, göğüs kaslarının da damarlanma ve sıvı yolu genişlemesine ihtiyacı var. Deadlift ve squat içinde bir standart oluştur mesela 5x5, 5x8 gibi devamlı onunla çalışarak güç artışı sağlamayı hedefle. Bunlar için 3x10 veya 4x5 alışma veya 40-50 gibi düşük kilolardayken kullanılan setler.
Ben 1 yıldır bu sporu yapıyorum, flat bench de 35 kilo ile başladım, ama hep 5x8 yaptım. Flat + Decline + Butterfly olarak. Şimdi flat 5x8 de 92.5 kg. dayım. Dropset, superset vs. hiç kullanmadım. Acele etmiyorum. Güzel olsun, temiz olsun ama biraz geç olsun