2.Spor gününde 75 kilo leg press ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aregus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aregus

Üye
Merhaba bugün sporda 2.günümdü salonumda tüm aetlerde max 100kg var bench hariç çoğu ağırlığı 32-40kilo arasında yapıyorum ama leg press hafif geliyor 75 kiloda yapıyorım daha fazla çıkmak istemiyorum yoksa ilerleyen zamanlarda arttorabileceğim bir kg kalmıcak sizce ortalama aletleri kaç kgda yapmalıyım boyum 1.68 86kiloyum.

Dostum benden sana tavsiye özellikle leg presste ağırlığı arttırmakta hiç acele etme. İlerde umarım olmaz ama zorlamadan dolayı diz çevresinde sakatlık belki de sıkıntı yaşayabilirsin.

Eğer çok hafif geldiğini düşünüyorsan bence arttırabilirsin biraz. yoksa alalen kaldırmış gibi hissediyorsun herhangi bir zorlama olmadan. Bende 1.5 ayımı doldurdum ilk başlarda 80 kilo fln giriyordum sonlara doğru arttırdım çok zorlamıyor diye şuan 160 kilo yapıyorum ve bacaklarımın yandığını hissediyorum. Doğru ağırlığı kendini tartarak bulman gerekiyor

Benim bacaklarımı yakarak set tamamlayacağım ağırlık büyük ihtimal 85-90arası ama salon belediyenin ve max 100kilo var ilerde arttırma yapamayacağıö ondan napcağım konusunda çok kararaız kaldım

Dostum benden sana tavsiye özellikle leg presste ağırlığı arttırmakta hiç acele etme. İlerde umarım olmaz ama zorlamadan dolayı diz çevresinde sakatlık belki de sıkıntı yaşayabilirsin.
Arkadaşa katılıyorum. Özellikle leg press te çok ağır giren bir arkadaşım yakın zamanda menisküsünün aşırı bir şekilde yırtılmış olduğunu öğrendi. Yanlış hatırlamıyorsam hocası leg press'ten dolayı olmuştur demiş . Bacak çalışmak önemli ama bence özellikle bizi gün içerisinde taşıyan kaslarımız olduğu için çok fazla da yüklenme derim :)

Leg Press'te hareketin tepe noktasında dizleri kilitlememek ve en aşağıda beli yerinden kaldırmamak çok önemli.Birde gidip bacaklarım yansın diye 10-15 set yapmaya kalkma sakın,tekrar sayısına bir şey diyemeceğim çünkü hedeflerine göre değişecektir.

Çok yavaş kaldıracağın veya kaldıramayacağın ağırlığa tabi ki girme ama formunu düzgün bir şekilde çıkarabileceğin ağırlığa gir.Kendine göre ne kadar hafif girdiğine bağlı olarak gelişimin yavaşlar bu harekette.

Hepinize teşekkürler maalesef spora 2 ay ara veriyorum snowboard yaparken ayak bileğimi kırdım başka arkadaşlar merak ediyorsa onlar için konu kalsın ya da kapatayım

Back
Yukarı