2014 Atletik Fizik Şampiyonu: İsacan Akhan

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan BLAST
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BLAST

Üye
Bugün denk geldim bu başarılı genç kardeşimizin röportajına, tebrik ediyorum kendisini. Adını daha önce duymamış olanlar vardır belki diye burada da paylaşmak istedim. Her zaman Türk sporcuları desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Yolun açık olsun İsacan.

isacan6.jpg


İsim
İsacan AKHAN
Lokasyon İstanbul
Doğum Yılı 6.7.1993
Boy 198 cm
Branş Atletik Fizik
Başarıları 2014 Nisan Avrupa Şampiyonası Seçmeleri Türkiye 2.liği
2014 Eylül Dünya Şampiyonası Türkiye 1.liği
2014 Avrupa 7.liği
2014 Dünya 7.liği
Aktif Yılları 2014-2015
“Off Season” Ağırlığı 95 kg
Müsabaka Ağırlığı 90 kg

Spor geçmişini özetleyerek başlayalım, Fitness’ten önce, Uşak’tan İstanbul’a uzanan bir basketbol maceran var. Basketbol kariyerini ve fitness ile tanışmanı bize anlatabilir misin?

İlkokuldan beri basketbolla haşır neşirdim ve o zamanlar (2002-2004) Türkiye A Milli Basketbol Takımı çok iyi başarı gösteriyordu ve bu beni oldukça teşvik etti. Aralarından örnek aldığım basketbolcuları izleyerek basketbolcu olabilme hayali kurup çok çalışıyordum. Uşak’ta imkanlarımız kısıtlı olduğu için ancak İstanbul’a gelip, profesyonel bir kulüpte oynamak beni hedefime ulaştırabilirdi. 2008 senesinde 1.Lig için oynayan Yeşilyurt Spor Kulübü’ne geldim ve 4 sene bu kulüpte oynadım. Yoğun bir antrenman temposuyla hem Genç Takım hem de A Takım antrenmanlarına katılıyordum fakat aşırı antrenmanlar sakatlanmama sebep oldu. O zamanlar bir çok tedavi metodu denedim fakat tam olarak iyileşemedim. Fizyoterapistlerin direnç antrenmanları yapmam gerektiğini, bir fitness salonuna kayıt olup bacak egzersizleri yapmamın iyi olacağını söylemesi üzerine mahallemdeki küçük, basit bir salona kayıt oldum. İlk adaptasyon programımı yazdırıp, uygulamaya başladım ve çok kısa sürede kendi başıma büyük gelişme elde ettim. Vücudumun şekle girmesi beni ateşledi ve daha fazlasını istedim.

Fitness’da profesyonelleşmeye nasıl karar verdin, seçimini etkileyen şeyler nelerdi?

Fitness’a ağırlık verdiğim sene Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümünü kazandım. Bir fitness profesyoneli olabilmek için vücut geliştirme ve fitness ihtisas sınıfını seçtim. Okul harici kendimi hep daha fazla geliştirebilmek için çok okuyup, çok araştırıp, elimden geldiğince eğitimlere katılmaya çalıştım. Hâlâ araştırmaya devam ediyorum. Çünkü Fitness sektörü her geçen gün kendini güncelliyor ve sürekli yeni bilgiler öğrenme ihtiyacı oluyor. Kimse bu işte “oldum” dememeli. Öğrenmeye aç olursak, globalleşen bu sektörde Türkiye’yi çok farklı yere taşıyabiliriz.

Seni yönlendiren, yol gösteren kişiler oldu mu? Bu kişilerin sana kattıkları nelerdir?

Sınıf arkadaşım ve aynı zamanda Türkiye’de Street Workout Sporunu yaygınlaştıran ve bu sporda en iyiler arasında olan İsmail Berk Çavuşoğlu’na çok şey borçluyum. Berk’in üniversite 1. sınıftan itibaren Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nun düzenlediği yarışmalara katılıp hep derece yapması dikkatimi çekti. Üniversite 4. sınıfa kadar yarışma düşüncem hiç olmadı fakat Berk beni yarışmaya katılma konusunda ikna etti. Beraber 2014 Nisan Ayında Zonguldak’ta düzenlenen yarışmalara katıldık. İlk yarışmamda Türkiye Atletik Fizik 2.si oldum ve bu işte çok iyi yerlere gelebileceğime inandım. Antrenmanlarıma ve beslenme düzenimi hiç bozmadan, Eylül ayında gerçekleştirilen, Dünya Şampiyonası seçmelerinde Türkiye Atletik Fizik 1.si oldum. Şimdiki hedef tabi ki Dünya Şampiyonluğu. Bana inandığı ve beni yarışmalara teşvik ettiği için İsmail Berk Çavuşoğlu’na çok teşekkür ederim.

Fitness antrenmanlarında en çok sevdiğin şey nedir?

Antrenmanlarımı fazla ciddiyetle yapıyorum sanırım. Kimseyle konuşmuyorum ve sadece çalışmama konsantre oluyorum. Dinlenme sürelerime ve set sayılarıma odaklanıp, antrenmanımın verimli geçmesini amaçlıyorum. Sanırım antrenman esnasında en zevk aldığım şey, kendimi müziğin ritmine kaptırıp, kaslarımı optimal seviyede zorlamak.

Röportajın devamını merak eden olursa:

https://blog.supplementler.com/sampiyonlar/2014-atletik-fizik-sampiyonu-isacan-akhan/
 
Bir sorum var lütfen kimseler kızmasın.Atletik fizik yarışmaları çok popüler olmaya başladılar.Bunun en buyuk nednelerinden biri, diğer agır yarısamaların malesef natural olarak yapılamaması yani derece imkansız gibi birşey.Merak ettiğim birşey var, definasyon amaçlı kürlere giriyorlar mı atletik fizik yarısmacıları ?
 
Bir sorum var lütfen kimseler kızmasın.Atletik fizik yarışmaları çok popüler olmaya başladılar.Bunun en buyuk nednelerinden biri, diğer agır yarısamaların malesef natural olarak yapılamaması yani derece imkansız gibi birşey.Merak ettiğim birşey var, definasyon amaçlı kürlere giriyorlar mı atletik fizik yarısmacıları ?
Hem definasyon hem bulk için girenlerde var
 
Bir sorum var lütfen kimseler kızmasın.Atletik fizik yarışmaları çok popüler olmaya başladılar.Bunun en buyuk nedenlerinden biri, diğer agır yarısamaların malesef natural olarak yapılamaması yani derece imkansız gibi birşey.Merak ettiğim birşey var, definasyon amaçlı kürlere giriyorlar mı atletik fizik yarısmacıları ?
Bunun sebebi dediğin doğru fakat 100 kg ve üzeri prof vg yarışmalarında hepsi demiyorum bakın büyük kısmı prof oldukları için naturel değildir atletik yapı içinde steroid vb kürlere gerek olunmadığından katılıyorlar bir çok şahit olmuşluğum var atletik fizik için bulk kürüne gerek olmaksızın definasyon için kür yapan prog vg illaki vardır,saygılar ...
 
Tesekkurler.Turkiyedeki atletik fiziklere bakıyorum.Yağ oranlarını tahminen bilmiyorum ama vücutları parça parça tıkır tıkır.Aklıma definasyon kürü geliyor malesef.Var mı böyle bir durum ?
 
Tesekkurler.Turkiyedeki atletik fiziklere bakıyorum.Yağ oranlarını tahminen bilmiyorum ama vücutları parça parça tıkır tıkır.Aklıma definasyon kürü geliyor malesef.Var mı böyle bir durum ?
tabiki var ama atletik fizikteki sporcuların çoğu zaten ectomorph vücut tipi olduğundan kolay yağmanmazlar ve parçalı olur yağ oranları düşük olması sebebiyle küre başvuranlarda illaki vardır :)
 
Peki ectomorphyvucut tipine sahip degilsek yani normal bir vucut tipimiz varsa ne yagsız ne yaglı orta yani.O yag oranına dogal olarak inilebilir mi ?
 
Peki ectomorphyvucut tipine sahip degilsek yani normal bir vucut tipimiz varsa ne yagsız ne yaglı orta yani.O yag oranına dogal olarak inilebilir mi ?
çok zor...Atletik fizik estetiğe dayanır steroid kullanıp kullanmamakla pek bi alakası yok zaten türkiyedeki atletik fizik de bukadar anca. avrupadaki yarışmalara bakarsan adamlar bayaa hacimli,simeon panda,ulisses,sergi hepsi estetik için uğraşıyolar gel gör ki sözde naturaller.
 
Arkadaslar kure girmeseler bile yuksek doz testesteron kullanmasalarda cesitli su aticilar yag ve perf. Arttiricilar kullaniyorlar misal oxandrolone cleanbuterol winstrol bunlar da bi cesittir ama anabolik etkisi olmasigindan streoid diye sozetmiyorlar naturelim diyorlar meter falan da leblebi gibi kullaniyo ama dogalim diyor ama kendisi itiraf etti oxan. Vs kullandigini.
 
Peki definasyon zamanı kullanılan bazı ilaçların testislere etki etmeyeni var mı acaba ? Sadece yag yakımı ve su atımı amaclı yani.
 
Benim amacım Türkiyede yarışmak.Ozaman sizin tabirinize göre Sami Hamidi de natural degil.Sureklı natural oldugunu vurguluyor.
Sami hamidi ile simeon panda yı bir tutamassın yukarda yorum yapanlarda onu söylemediler zaten sami hamidi 190 ve 95 kg simeon pandanın boyu186cm-104 kg ve yıl boyunca define ikiside yıllarını vermis biri boyunun 5 kg üstünde diğeri ise 18 üstünde hacim yapmıs,anlamadan dinlemeden 40 cm define kola öyle atlayıp steroid demeyin
 
11800582_10153523517734868_8578176127670858476_n.jpg

Fitness ile tanışma öykünü anlatır mısın?
-Spora 8 yaşında sokak basketbolu ile başladım. Bu tutkum 16 yaşına kadar devam etti. Basketbolu meslek edinmek için İstanbul’a geldim. 2. Lig takımlarından olan Yeşilyurt Sport Kulübü’nde hem genç hem de A takım oyuncusu olarak kariyerime başladım.
3 yıl süren profesyonel basketbol kariyerim, ağır antrenmanlar sonucu dizimin sakatlanmasıyla sona erdi. Fizik tedavilerden sonuç alamayınca, doktorlar tek çarenin ameliyat olduğunu söyledi. Ameliyat olmayı reddettim, kendi araştırmalarımla kuvvet egzersizleri yaparak sakatlığımı tamamen iyileştirmeyi başardım. Bu sırada vücut geliştirme yarışmasına katılacak kadar iddialı bir forma ulaştım, kariyerimi bu alanda yönlendirmeye karar verdim.
Fitnessda profesyonelleşmeni neler ve kimler etkiledi?
-Fitness’a ağırlık verdiğim sene Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümünü kazandım. Bir fitness profesyoneli olabilmek için vücut geliştirme ve fitness ihtisas sınıfını seçtim. Okul harici kendimi hep daha fazla geliştirebilmek için çok okuyup, çok araştırıp, elimden geldiğince eğitimlere katılmaya çalıştım. Hâlâ araştırmaya devam ediyorum...

Röportajın devamını merak eden olursa:

http://www.fitnessdestek.net/2015/08/fitness-sampiyonu-isacan-akhan-la.html
 
Back
Yukarı