Merhaba,
Bu akşam spor salonunda, bir iki kişiyle konuştum, onlara aktardığım düşüncelerimi sizinlede paylaşmak istiyorum. Yazacaklarım sadece kişisel görüşlerimdir, doğru veya yanlış noktalarını forumdaki uzman hocalar tarafından düzeltilmesini veya onaylanmasını rica ediyorum.
Salona gelen şişman arkadaşlar önce kilo verip ardından kas yapmayı planlıyorlar, ben ise tam tersini savunuyorum. Direkt olarak kas yapmak üzerine yoğunlaşılmalı, zaten vucut kas inşaasında önce yağları yakacak, daha sonra protein ve karbonidratlar sayesinde kas kütlesi büyüyecek, ve daha büyük kas kütlesinin daha fazla eneji ihtiyacı ortaya çıkacağından yağ yakma süreci (Kilo vermek değil operasyonun adı artık yağ yakmak) hzlanacaktır. Bu noktada hali hazırda mevcut olan kütlenin kaybedilmesinin hata olduğu inancındayım. Ben bu şekilde başardım. Şimdi göbeği dizlerdeki birinin mekik çekmesi çok saçma geliyor bana, çünk mide zaten büyüyen bir kas değil, ne kadar şekilli olsada üzerindeki yağ tabakası varoldukça baklaları göremeyecektir. Oysa Bacak, Sırt ve göğüs gibi büyük kasların çalıştırlması vhem vucudu toplayacak, hemde yağ yakım sürecini hızlandıracaktır. Ağırlık idmanı sonrasında yapılacak kardiyo zaten karbonidrat depolarını tüketmiş olan vucudu yağ yakmaya zorlayacaktır.
150 kilo olup kas yapmaya başlayan birisi, 50 kilo olup kas yapmaya başlayan birisinden daha önce kaslı ve hacimli fit bir görüntüye sahip olacaktır. Bu benim diğer tezim. Zira zaten hacimli bir kütle vardır vucudunda.
Bu yüzden inancım odur ki, 150 kilo olan iki kişi spora başlasın 1 tanesi iki saat kardiyo yaparken, diğeri 50 Dk ağırlık, 50 dk karidyo yapsın.
2 sene sonrasında ağırlık ve kardiyo idmanı yapan arkadaşın daha fit bir vucuda sahşp olabileceğini düşünüyorum.
Bu benim tezim ve kendimde uyguladağım sistemdir. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi, 92 kg iken giydiğim pantalonun, şu anda ki 104 kiloyum bol gelmesi hususunuda delil olarak koyuyorum ortaya.
Saygılarımla,