Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
simdi 3 ay icin normal gelisim. ama ilerde fena olcak gibi duruyor zayıf oldugun icin. herzaman zayıflar daha gosterıslı olur ılerleme kaydettıklerınde. ayrıca fotolarını agırlık elıne olmadan ceksedın daha net gorurduk kasılmıs sekıllerı pek fıkır verıcı olmuyor.
beslenmem iyi değil ne kullanayım diyorsun eğer bunu hocana söyledinde sana primobolan önerdiyse bilmiyorum. beslenme iyi değilse sporu bırak. bu kadar basit ne kendini yor nede para harca.
jaread merak ediyorum 3 ayda ne kadar gelısebılırki adamın vucudu. yada calısmamıs halını dusunmek zor degil cunku adamda yag denen bısı yok. Gayette iyi 3 ay icin dua edelimde bırakmasın. Bu sporu bulksuz hayvani kilolora cıkmayan herkes sonunda mutlu olur vucudunu gereksız buyutmedıgı ıcın.
jarhead biraz sitemkar cevap vermiş ama haklı bu iş çok zordur herşey için ayrı bir çalışma şekli vardır (kilo almak definasyon parcalamak v.b. ) ama bunlar zaman zaman birbirleriyle bağlantılı çalışmalardırbu konu hakkında sitede artık tek bişey yazmam fazlada aktif olmam zaten ben kapacağım bilgiyi kapmışım hala çoook eksiğimiz var ama onuda değerli üstadlarımızdan öğreneceğiz siteye YARARI olanlardan. zaten kimseninde çıkıp yanlış düşünce dediği yok biz öğrendiğimizi anlatmaya çalışıyoruz ama hala hafif kilolarla çalışılarak,hala büyümeden define vücut yapnak isteyenler var hadi yapında görelim %6 oranında vücutlarınızı.
1-Bulk nedir?
2-Bulk yapmaktaki amac nedir?
3-Kisi nezaman bulk yapmali?
4-Bulk'un yarari nedir?
Shehim;
İlk sorunun cevabı, bulk, hacimlenme döneminde, kişinin ağır idmanlar ve yüksek kalori alımı sonucunda yağ ve kas dokusu kazandığı özel bir döneme verilen isim.
Bulk, hem yağ, hem kas kazanılan; glikojenle dolu kasların oluşturduğu şişkin görünümün hakim olduğu bir dönemdir.
Bulk yapmak bir amaç değildir, sonuçtur.
Yani kimse, aman yağlanayım, hemde kaslanayım demez. Hepimizin amacı, en az yağ oranı ile, yüksek miktarda kas kazanmak.
Ancak bu pek mümkün değil, ağır çalışma ve hacim kazanma döneminde, alınan yüksek kalorilerin bir bölümünün yağa dönüşerek depolanması kaçınılmaz.
Aslına bakarsan, kişi hiçbir zaman "bulk" olmayı hedeflememeli!
O eskidenmiş, Arnold zamanında, yarışmacılar, yarışma kilolarının 30 kilo üzerine çıkarlar, dana gibi yerler, sonra dietle definisyona girerlermiş.
Bunu hala uygulayan vücutçular var(Lee Priest) gibi, ancak bu modası geçmiş bir uygulama.
Yapılması gereken, hacim çalışması yaptığın (ve bazen güç idmanları yapman iyi olur) dönemlerde, günde kilona göre 500 ila 700 gr. karbonhidrat, 150 ila 220 gram arası protein ve 50-70 gram kadar yağ almak.
Bu da 3000 ila 4500 kalori civarı bir değer demektir.
Bu dönemde, hem kas hem yağ kazanacaksın, aman hiç yağlanmayayım diye dert etmeyeceksin!
ama elbette, aşırı yağlanmamaya dikkat edeceksin.
Kazanılan yağların sağladığı bir avantaj, ağır idmanlarda, dokular arasında yastık etkisi görerek, sakatlıklara karşı bir çeşit koruma görevi üstlenmeleri.
Sonuç olarak bulk görünüm, yüzde 17-22 civarı yağ oranında olunan, yağlı kaslı bir insan görünümüdür, kış ayları bol kalori alımı ve ağır idmanlar için daha uygundur.
Bu dönemde, 8 kilo aldığında bunun yarısı yağ yarısı kas ise, hiçte fena bir durum değildir.
Daha sonra ki definisyon(şekillenme döneminde) yüksek protein, orta karbonhidrat ve düşük yağ alımı ile kaslarını koruyup, yağlardan arınırsın, bu arınma dönemi için, yaz aylarına yaklaştığımız Nisan- Mayıs dönemi uygundur, verecek 5-6 kilo yağ dokusu olan birisi, bunu iki ay içerisinde rahatça verir, ve yaza bomba gibi girer.
Kışın ise gene aynı yüksek kalori alımına ve ağır kiloların kullanıldığı hacim ve güç çalışmalarına geri dönülür.
bem bundan 9 ay once 64 kiloydum bugun 81 im ac karınla ve boyumda 188 187 cıvarındaydı basladıgım sıralar. senın nasıl ılerleme kaydettıgını cok ıyı anlıyabılırım. benımde cok ırenctı 190 yakın boy ve 64 kılo nedemek cok ıren bısıde hatırlamak bıle ıstemıyorum. ama 9 ayda full yapmadım tabi aralılklıevet dostum teşekürler. bundan 3 ay önce vücudumdan hayır yoktu ama 3 ay sonra baya bi geliştiğini farkettim. inş. bırakmıcam.
bem bundan 9 ay once 64 kiloydum bugun 81 im ac karınla ve boyumda 188 187 cıvarındaydı basladıgım sıralar. senın nasıl ılerleme kaydettıgını cok ıyı anlıyabılırım. benımde cok ırenctı 190 yakın boy ve 64 kılo nedemek cok ıren bısıde hatırlamak bıle ıstemıyorum. ama 9 ayda full yapmadım tabi aralılklı
amino acid protein ve son 20 gundurde createin i ekledim. ana cokta yemek yerım sıkı. rasgele degil tabiki bırbırıne kenetlı tamamlayıcı anlamda. protein aldısam bıdahakı ogun karbonhidrat agırlıklı gibitabii tabii benimde boyum 188 civarı ve iğrenc :S zayıfım bide :S kilo almaya calısıozonu bunu bırakta üstad resimdeki halin 9 aylık ise süper vala yaw
amino asit falan varmı?
bem bundan 9 ay once 64 kiloydum bugun 81 im ac karınla ve boyumda 188 187 cıvarındaydı basladıgım sıralar. senın nasıl ılerleme kaydettıgını cok ıyı anlıyabılırım. benımde cok ırenctı 190 yakın boy ve 64 kılo nedemek cok ıren bısıde hatırlamak bıle ıstemıyorum. ama 9 ayda full yapmadım tabi aralılklı