3 Ay Programı.. Hocalarım Sizce Uygunmudur ?

Herkese Merhaba..
18 yaşında, 1.87 boyunda 91 kiloyum..
Daha önce 1 ay ısınma programı yapıp, 1 ay ara vermek zorunda kaldım..
Salona tekrar döndüğümde hocam 1 haftalık ısınmanın bana yeteceğini söylemişti..
1 hafta ısınmadan sonra 3 aylık programa geçtim..
1 ayımı tamamladım..Sadce kol ölçülerimi biliyorum.. 35 - 36 cm..
Vucudumda yağ oranı biraz yüksek..
Sizce programımda bir hata varmı ?
Eksik yanı varmı ?
Varsa nelerdir ?

Pazartesi..

Bench Press..
Incline Bench Press..
Decline Bench Press..

Triceps Extensions..
Pulley Push Down..
Push Down..

Mekik 3 x 25

Çarşamba..

Lat Pull Down..
Cable Rowing..
Dumbell Rowing..
Barbell Rowing..

Barbell Curl..
Barbell Preacher Curl..
Hummer Curl..

Mekik 3 x 25

Cuma..

Military Press..
Dumbell Side Lateral Raise..
Eğilerek Dumbell Raise.. (:
Barbell Upright Rowing..

Leg Press..
Leg Extension..
Lying Leg Press..
Standing Calf Raise..

Mekik 3 x 25

..

1. si göğüs çalıştığın gün triceps koymuş sırt çalıştığın gün biceps koymuş.
Bence sen bunu sırasıyla göğüs-biceps, omuz-triceps, bacak-sırt olarak değiştir.

2. si göğüs programın 3 hareket ve 3 üde press. bunlardan Decline Bench Press i çıkartıp bir dumbell fly koymanı tavsiye ederim.

3. sü sırt antrenmanında sıralamayı 1-lat pull down 2-barbell row 3-cable row 4-tek dumbell row olarak yapmanı tavsiye ederim.

4. sü yağ oranım fazla demişsin. Antrenmandan önce 10dk koşu antrenmandan sonra 10dk bisiklete binmeni tavsiye ederim. Hatta şiddetle tavsiye ederim :)

4. sü yağ oranım fazla demişsin. Antrenmandan önce 10dk koşu antrenmandan sonra 10dk bisiklete binmeni tavsiye ederim. Hatta şiddetle tavsiye ederim :)

Ara sıra antrenman öncesinde yaptığım koşu beni yoruyor biraz halsiz giriyorum antrenmana, ayrıca body antrenman günü cardiyo tarzı bir çalışma yapmak kas yıkımı olasılığını yükseltmez mi ?

okaaan arkadaşımızın programı her gün 2 bölge ve hareket sayılarıda güzel. Tahminim çalışması 40-50 dk falan sürüyordur. cardiolarla 1 saat olacak. Definasyon döneminde 35-40 dk lık cardiolarda kas kaybı yaşanabilir. ama bu şekilde yapılan cardiolarda şu şekilde dezavantajın olabilir antrenman süresinin 1.5-2 saatlere sarkması. 1 saati geçen her çalışmada kas yıkımı olabilir çünkü vücut bu zamandan sonra testesteron değil kortizol salgılamaya başlıyor.

Back
Yukarı