4 aydır yapıyorum yeni programım doğru mu?

piskot

Üye
17 yaşındayım ilk 1 ay başlangıç hareketleri ile kendimi ve hareketleri tanıyarak geçti, 2 ay da haftada 3 gün şeklinde bir büyük bir küçük kas gruplarını çalıştırarak antrenman yaptım ancak bu antrenmandan yeterli verim alamadım. Yeni bir programa başladım 1 aya yakındır yapıyorum ve yine haftada 3 gün bir gün aralıklarla fullbody çalışıyorum.
Öncelikle kendim hakkında biraz bilgi vereyim:
- Vücut tipim ektomorf
- 1.74-75 boyda 64 kiloyum başladığımdan beri 4 kilo aldım hedefim 72-74 kg olmak 7-8 ay içerisinde
- 17 yaşındayım beslenmeme dikkat ediyorum şeker kullanmıyorum, yağlardan uzak duruyorum, karbonhidrat ve proteini bol tüketiyorum, günde en az 5 öğün yemeye özen gösteriyorum. Okula saklama kutuları içinde makarna, pilav, tavuk göğsü götürüyorum.
- Supplement henüz kullanmıyorum.
- Beslenmemi kilo almak için çok da yeterli bulmuyor olmama rağmen kilo ve hacim konusunda gözle görülür artışlar elde ettim.

Şimdi antrenman programıma değinmek istiyorum:
- 3 set 8-10 tekrar squat: Şuan smith machine ile yapıyorum sakatlanma riskine karşın ilerde serbest yapmaya başlayacağım. Ağırlık olimpik bar ile 35Kg 1-2 haftada bir 5kg arttırarak devam edeceğim
- 3 set 10-12 tekrar leg extension orta kiloda ve hissederek
- 3 set bench press 8 tekrar 40Kg ile bazen 4 tekrar da 45Kg ile bir set yapmaya çalışıyorum
- Cable crossover ağırlık miktarı makinede yazmıyor ama orta ağırlık 10-12 tekrar ile 3 set yapıyorum
- Military press 6-8 tekrar 3 set ve 15-20Kg ağırlık ile
- Dumbell side lateral raise 4 set 8 tekrar 5Kg
- Close grip lat puldown 10 tekrar orta zorlayıcı kiloda
Zamanım artarsa da dumbell row ve 10 dakikalık yüksek eğimli yürüme yapıyorum koşu bandında

Ayrıca body benim ilk spor deneyimim değil yaklaşık 3-4 senedir farklı sporlar yaptım sürekli ama vücut geliştirme konusunda hiçbişey yapmamıştım

SİZCE BU ANTRENMAN PROGRAMI NASILDIR? EKSİKLERİ NELERDİR, FAZLALARI NELERDİR?

Öncelikle beslenme de yağlardan o kadar korkma. Hormonların için vücudunun onlara ihtiyacı var.
Squat için smith machine den koşarak uzaklaş derim. Serbest ağırlık formu ile makine formu epey farklı. Bara geçince ben şimdiye kadar ne yapmışım diyebilirsin.
Leg extension in dizlere büyük yük bindirdiği ve riskli olduğu söyleniyor. Fizikteki kaldıraç prensibi ile açıklanıyor.
Yazdığın programda çok fazla izole hareket var ve büyük beşlinin olmazsa olmazı deadlift yok.
Fullbody nin temel mantığı programda büyük beşlinin (squat, deadlift, bench press, overhead press, barbell row) olması (aynı gün yapman şart değil) ve bunların yanına isteğe bağlı olarak her antremanda 1-2 asistan hareket eklenmesidir.
Fullbody yapacam dersen forumda tüm vücut program iskeleti diye bir konu var, onu incelemeni tavsiye ederim.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı