Ben bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum.Gerçekten çok bilgili ve bu spora gönül vermiş insanlar var bunları yazdıkları yazılardan anlamak mümkün.
Ayrıca siteyi uzun zamandır takip etmeme rağmen üye olmamıştım, çünkü daha önce hiçbir sayfada yazı yazma ihtiyacını hissetmemiştim.
Bu yüzden sana teşekkürü bir borç bilirim sevgili Can.
Burada sana dair bişey söylemekten öte yeni başlayan arkadaşlara bişeyler deme ihtiyacı duyuyorum.
Öncelikle bu spora temel hareketlerle başlanır; mekik,ters mekik,yan mekik,barfiks,şınav,bacak çekme gibi yani ilk aylar böyle geçer. Bu spor gerçek anlamda çok uzun dönemi kapsar öyle 3-5 ayda vücut yapayım piyasada gezeyim mantığı kesinlikle yoktur.
Sana gelince Can sana bir tavsiye verme ihtiyacını görmüyorum çünkü burdaki insanların öğütlerine kulak asmakla kalmayıp, 4 sene vücut çalışmış olan birini kendinle veya senin gittiğin salondakilerle kıyaslayıp ukalalık yapıyorsun.
Senle aynı dönem kürsüz başlayanlarla, senin vücudu karşılaştırdığımızda sendeki gelişme ve değişim onlardan çok fazla olduğu hemen göze çarpar.Ama unuttuğun birşey varki senin vücudun onlardan daha kaslı değil. Senin vücudunun ve kollarının içi yağ ve su dolu.Ayrıca kollarına 41cm parantez içinde sıcak demişsin. O kolları istersen sobaya sokup ısıt yinede 35cm i bulmaz
Sen cahil birisin, eğitim bakımından olmasa da body building sporu açısından ve çok tecrübesizsin.
Kendi hayati sağlığın için, hemen kür ü bırak ve biran önce bodybuilding el kitabı al onu oku...Ben dahil, burda yazılan yorumlardan farklı bişey yazıyorsa, bildiğine devam et...
Sana tavsiye vermeyecektim ama sana gerçekten acıyorum ve düştüğün duruma üzülüyorum