40 Günlük Yağ Yakım Günlüğüm

Başlamadan belirteyim 45 derece skolyozum var. Ağrılardan dolayı yağ yakmaya mecburen başlıyorum. Vücut yamuk yumuk simetri aramayın :)

Başlangıç: 08.08.2018
Bitiş: 17.09.2018

Başlangıç Bilgilerim
Boy: 180
Kilogram: 105
Yağ Oranı: 28
Vücut Tipi: Endomorf
Spor Geçmişi: 2 sene vücut geliştirme yaptım 1 sene uzun bir ara verdim.
Hedef: 40 günün sonunda VKİ değerlerine göre "Obez" sınıfından çıkıp "Fazla Kilolu" sınıfına inmek.

Başlangıç Ölçülerim
IMG-3158.JPG

Başlangıç Fotoğraflarım
(NOT: Spora 20 gün önce yazıldım ama 2 senelik geçmişim var)
IMG-3174.png
IMG-3175.png
IMG-3176.png
IMG-3177.png
IMG-3178.png
IMG-3181.png
IMG-3182.png

1. Gün:
105.8KG - 106cm Bel çevresi

Hedef 97KG. VKİ değerini 30’un altına çekip ilk aşamada obez sınıfından çıkmak istiyorum. Süreye göre hedef çok mu abartı bilmiyorum da bel ağrıları can sıkıyor. 40 gün dişimizi sıkacağız. 5 günde bir ölçüleri güncelleyeceğim.

Kullandığım Supplementler:
Whey Protein
Amino Asit
Kreatin
BCAA
Glutamin

Ayrıca:
L-Karnitin
Multi Vitamin
Omega 3
Sade soda (Magnezyum)
C Vitamini + Çinko kullanıyorum.

Öncelikle vki hiçbir anlamı olmayan bir değer. Neden dersen 180 boy 100kg sahip herkesi aynı kategoriye koyuyor ama %15 ile %30 yağa sahip iki insan aynı olamaz. Onun yerine tamamen yağ oranına ve vücut ölçülerine odaklan.
Birde çok fazla supplement ile işe başlamışsın sanki. Önce doğru beslenmeyi çözüp eksiğini o şekilde gidersen daha mantıklı olurdu bence.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle vki hiçbir anlamı olmayan bir değer. Neden dersen 180 boy 100kg sahip herkesi aynı kategoriye koyuyor ama %15 ile %30 yağa sahip iki insan aynı olamaz. Onun yerine tamamen yağ oranına ve vücut ölçülerine odaklan.
Birde çok fazla supplement ile işe başlamışsın sanki. Önce doğru beslenmeyi çözüp eksiğini o şekilde gidersen daha mantıklı olurdu bence.

Hocam doğru supp da fazla, sadece yağ oranı düşme konusunda da haklısınız.

Ama skolyozun derece de ağrılar da gitgide artıyor. Bildiğin yükü azaltmak zorundayım. Bir aya üniversite başlıyor sürekli oturacağım hocam bittim ben yoksa omurga gidecek elden. Yarım saat bile oturamıyorum tüm gün oturacağım. Omurga sağlığım için daha hızlı sonuç almaya mecburum.

Supplement ekimden sonra 2-3’e inecek yaklaşık bir iki aylık yaz dönemi bitene kadar kullanıyorum. Beslenmeyi vs yazarım kontrol edersiniz belki hocam teşekkürler yazdığınız için :)

Skolyoz konusu sıkıntı. Umarım en kısa zamanda ona bir çözüm bulursun. Geçmiş olsun
Hocam doğru supp da fazla, sadece yağ oranı düşme konusunda da haklısınız.

Ama skolyozun derece de ağrılar da gitgide artıyor. Bildiğin yükü azaltmak zorundayım. Bir aya üniversite başlıyor sürekli oturacağım hocam bittim ben yoksa omurga gidecek elden. Yarım saat bile oturamıyorum tüm gün oturacağım. Omurga sağlığım için daha hızlı sonuç almaya mecburum.

Supplement ekimden sonra 2-3’e inecek yaklaşık bir iki aylık yaz dönemi bitene kadar kullanıyorum. Beslenmeyi vs yazarım kontrol edersiniz belki hocam teşekkürler yazdığınız için :)

Günlük Kalori: 2.000 kcal

Belirlediğim hedefe göre her 5 günde 1 kilo vermem gerekiyor. 5’er günlük periyotlarda kilo durumuna göre kaloriyi azaltıp arttıracağım.

Makrolar:
210 gr Protein = 840 kcal (%42)
73 gr Yağ = 660 kcal (%33)
125 gr Karb = 500 kcal (%25)

Proteini kilomun iki katı olarak ayarladım. Kalorinin %25’ini karbonhidrata ayırdım. Kalanı da yağ olarak alacağım.

İçeceklere kısıtlama getirecek olursak:
4-5 litre Su
1-2 adet Soda (Magnezyum)
1-2 kaşık Kahve (Kardiyo Öncesi)

Diyette süt ürünleri tüketmiyorum. Su alımım da supplement yoğunluğundan dolayı fazla. Alkol sigara şekerli asitli içecekler zaten yasak.

4. Gün

102.4KG - 101cm Bel çevresi

Dört günde belde 5 cm incelme ve kiloda 3.4KG kayıp var. Bu kadar hızlı vermek değil amacım.

Çekilen dişlerimden dolayı ağrıdan pek bir şey yiyemedim. Sürekli dışarıdaydım ve aktiftim. İki gündür spora gitme fırsatım bile olmadı. Ama birkaç dezavantaj bu şişkonun avantajıydı :)

Bu dönemde hızlı kilo vermen, ölçüde hızlı incelme yaşaman gayet normal ve seni motive eder.

ulaire'nin dediği gibi saçma sapan vki ve türevleri ciddiye alma. Önemli olan ölçü ve yağ oranıdır. Birkaç ay önce 79 kilo ve 90cm bele sahiptim. Şu an ise hala 79 kiloyum ve 76cm bele sahibim.

İyi gidiyorsun, devam et ;)

Bu dönemde hızlı kilo vermen, ölçüde hızlı incelme yaşaman gayet normal ve seni motive eder.

ulaire'nin dediği gibi saçma sapan vki ve türevleri ciddiye alma. Önemli olan ölçü ve yağ oranıdır. Birkaç ay önce 79 kilo ve 90cm bele sahiptim. Şu an ise hala 79 kiloyum ve 76cm bele sahibim.

İyi gidiyorsun, devam et ;)

Hocam haklı olduğunuzu biliyorum merak etmeyin :) Atıyorum 105 kilo %7-8 yağ oranı da olsam omurgama yük biniyor (okumadaysanız belirteyim skolyoz ağrıları için yapıyorum :) ) Yağ kaç olursa olsun 90 kg’ın altına inmek zorundayım. Vki sadece psikolojik yani sadece 3 haneden çıkmak istiyorum bu 40 günde.

Çelik gibi irade olduğu sürece verirsin hiç merak etme :) Bu sürecin olmazsa olmazı sağlam psikoloji ve teorik bilgi. Bu ikisi olduğu sürece yapılmayacak hiçbir şey yok.
Birkaç gün içinde 2 haneli rakamlara rahat inersin.

11. Gün

101.9KG - 100 cm Bel çevresi

Kardiyo:
Sabahları uyanabilirsem 60 dakika tempolu yürüyüş yapıyorum ve iki üç günde bir karın çalışıyorum.

Uyanamazsam günlük 10 bin adımı dolduruyorum. Şu an için yeterli hiit yapacak koşacak performans yok zaten.

Back
Yukarı