• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

5 aylık çalışma sonrası yardım lütfen..

mrb arkadaşlar 5 aydır flexor hocamızın vermiş olduğu ilk 3 aylık programı uyguladım.bundan sonra nasıl bir program uygulamam gerekiyor yardımcı olurmusunuız lütfen.

Not:amino asit ve protein tozu kullanmadım sizce kullanmalımıyım kilo:72 Boy:1.73.bunların zararlı olduğu söyleniyor o yüzden kullanmadım sizin görüşünüz nedir?

Eklentiler

• DSCN0108 (2).jpg
    DSCN0108 (2).jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 771
  • DSCN0111.jpg
    DSCN0111.jpg
    47,8 KB · Görüntüleme: 710
  • DSCN0115.jpg
    DSCN0115.jpg
    51,4 KB · Görüntüleme: 664
  • DSCN0116 (2).jpg
    DSCN0116 (2).jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 691
  • DSCN0117 (2).jpg
    DSCN0117 (2).jpg
    79,6 KB · Görüntüleme: 694
  • DSCN0118.jpg-2.jpg
    DSCN0118.jpg-2.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 721
bunun cevabını flexor verirse daha iyi olabilir sana programı veren o simdiki programınıda o verebilir biz ne desek sana simdi baslangıcı görmeden yalnıs olur

suanda gelişimin gayet güzel

protein tozuyla baslayabilir yavas yavas :)

Zaten aşağı yukarı da 4-5 aylık bir çalışma gibi duruyor. Gördüğüm kadarıyla eksik kalmamışsın ilerlemen düzgün olmuş. Sonuç olarak tebrikler , çalışmaya devam..

Bence de gelişimin gayet güzel ve normal. 5 ay olduysa bence supplament kullanmaya başlayabilirsin. Hangi supplamenti kullanman gerektiğini ve yeni programını hocalarımızdan birinden rica edebilirsin. Başarılarının devamını dilerim :)

protein ve amino zararli degildir sonucda konsantre mevye suyu gibi konsantre peyniralti suyu.asil zararli olan asiri proteindir asiri proteini normal besinlerdende alsan zararli olur uzun vadede. ama sporcular ozellikle vucutcular fazla protein kullanmalidir zaten o protein kaslara gidecegi icin vucut o proteini degerlendirir. yani korkacak bisey yok. gelisimin 5 ay icin ideal ,orantili bir gelisim olmus

direk program bekleme bence. sen 5 ayda vucudunu az cok tanimissindir sen kendine bi program yaz burda paylas ona gore tecrubeli arkadaslar gerekli oynamalari yaparlar.

Benım genel onerım gunde 2 bolge yapman ve haftada sadece 3 gun gıtmen seklınde.. Programını da buradan ayarlayabılırız flexor'un yardımı ıle.. Ama bu soguk gunlerde temel hareketlere ıyıce abanıp az set ve 8 tekrarlı calısmalarla kas kutlenı arttırmayı hedefleyebılırsın..

ben kendime bir program çıkaracak kadar bilgiye sahip değilim aslında,hiç spor solonuna gitmedim tamamen evde ve bu siteden aldığın (flexor)programla çalıştım :/ evimde çalışma istasyonu,ağırlık masam,mekik masam,z ve uzun kısa düz bar,ayarlana bilir dambıllarım var bu konuda flexor hocamın vereceği programı bende bekliyorum umur thums:

1. gün
incline bench press
inciline d.fly
close flat bench
d. plower

* * * *

Z-bar cur
scot dumbell
hammer dumbell

2. gün
dumbell press
latarel
military press
bent-over latarel

* * * * *

lying triceps ex (düz bar )
push down (ip)
french press

3. gün

front lat puldown
cable row
barbell row
dumbell row

not:
yaptığın programdaki (1-ve 2. program) hareketlerde filitreye takılan kaslar,önceki hareketlerinle oluşan yetenek ve altyapın ve vucudun şuanki durumu dikkate alınarak çıkartılmıştır. büyük grupta iyi bölgeye 1 hareket eksik bölgeye 3 hareket verilmiştir. küçük bölgede iyi olan yere 1 eksik bölgeye 2 hareket verilmiştir.

setler 12-10-8-6 yapmanı tavsiye eder özellikle son altıda iyi ağırlıklara girmeni tavsiye ederim

dikkate alınanlar

önceki programda çalıştırmadığı gruplar
orantısızlık
üstgöğüs eksikliği
ön omuz fazlalığı
dış iç triceps eksikliği
bicepsteki fazla boşluk ve dış biceps
sırtın buyuk eksikliği
göğüsün orta eksikliği
üst göğüs ve çevre eksikliği.
hafif derecede skolyoz oluşması

Son düzenleme:
Flexor barbell row'un dogru, nizamı yapılısı nasıl olur anlatabılır mısın?.. Arkadasımız yenı baslayan bırı.. Ayrıca bende sen nasıl onerıyorsun bılmek ısterım..

Bır dıger nokta ıse 3. derece skolyoz olusması demıssın.. Bu teshısı nasıl koydun?..

Yanlıs anlama sakın sorgulamıyorum benımde bılgı dagarcıgım genıslesın dıye soruyorum.. Senden ne alırsak kardır.. :)

hocam çok tşkr ederim,bir gün çalışıp bir gün dinleneceğim sanırım
protein ve amino asit hakkında hangilerini kullanmam gerektiği ile ilgili bilgilendire bilirmisiniz.
Skolyoz ne anlamadım :/

Son düzenleme:
Skolyoz tanısı alan hastalara hemen bir egzersiz programı önerilir.(bu konuda doktorunla konuş). Ancak egzersizlerin hastalığın ilerlemesini yavaşlattığına ilişkin en ufak bir objektif delil bulunmamaktadır. Tedavi, eğriliğin miktarına ve kemik büyümesinin hangi aşamada olduğuna göre belirlenir. Birçok skolyozun (30 dereceden az olanlar) tedavisine gerek yoktur, fakat 6 aylık aralarla izlenmesi gerekir. Tedavi alternatifleri arasında: egzersiz, sırt kuşağı kullanımı, ameliyat veya bu tedavilerin bir kombinasyonu düşünülebilir. Tedavi, erken başlandığı ölçüde başarılı olur. Hafif, yani 30 dereceden az eğriliklerde, gövde kaslarını kuvvetlendirici egzersizler, eğriliğin artmasını önlemede yeterli olabilir. 30 ila 50 derece arasındaki omurga eğrilikleri, kuşak kullanımı ve egzersizler ile kontrol altında tutulabilir.

hafif derecede gördüğüm eğriliği belirtim. aslında buna tam skolyoz değilde genetik olarak güçlü zayıf kas tanısıda diyebiliriz resimlerinde kasların yoğun olması daha dik durmasını sağlaması gerekirken sizinde gördüğünüz gibi öne doğru bukulme var. skolyoz özellikle uzaktan bakılıp söylenecek değil ancak tetkiklerle tanı konabilir benim verdiğim örnekti.

barbel row a gelince 5 aylık bir aşamadan sonra özellikle koltuk altı eksik ve orantısızsa kişiye verilebilir bar row dan sonra birde d.row veriliyorsa burada sırtta ciddi bir boşluğun olduğu göstergesidir.

son olarak bar rowda kemer takılmasını öneririm.

protein ve amino zararli degildir sonucda konsantre mevye suyu gibi konsantre peyniralti suyu.asil zararli olan asiri proteindir asiri proteini normal besinlerdende alsan zararli olur uzun vadede. ama sporcular ozellikle vucutcular fazla protein kullanmalidir zaten o protein kaslara gidecegi icin vucut o proteini degerlendirir. yani korkacak bisey yok. gelisimin 5 ay icin ideal ,orantili bir gelisim olmus

selam sorduğun için başlığa girdim ama zaten cok güzel cevaplar gelmiş örneğin şu alıntıyaptığım arkadaş hiç hikaye yazmadan konuya girmiş ve coook doğru cevap yazmış hatta bir sonraki mesajındada doğrudan program isteme gibi bir yorumu ve açıklaması var birebir benimle aynı görüşü paylaşıyor......benim üye fotoları kas yakmadan yağ yakmak başlığı altında ki yazılarımı tamamını okursan......
bu şekilde kişilere forumdan antreman programı- beslenme programı -al şunu iç git bunu bas gibi yönlendirmelerin yanlış olduğunu düşündüğümü yazmıştım....

ama çok isteyenler için ben ne yaptım nei çtim, ne yedim yzdım..ve hep dediğim gibi benim yağ kas oranım, metabolizma hızım, antreman geçmişim, hormon profilim, her bir sana göre çok değişken işte bu nedenle kişilerin birebir özel program ve beslenmeleri olmalı ve bunu için en az bir ay bir PERSONAL TRAİNER la çalışması gerektiğini savunan vbiriyim

body building için supplementli ve supplement + steroid li aylık gider profillerinide açıklamalı olarak başlığımda bulabilirsin....hatta bu kadar param yok ne olucak sorusunu cevabıda var....
hepsi gerçek....hepsi net....
hiç bir şey yapamıyorsan git bir kaç spor kitabını al oku bu forumda da kafaya göre takıl git geyik yap resimlere bak ama böyle uzaktan eğiitmle kendin sakatlama...inanki birtanesi haftada bir primabolan al diye birine akıl veriyor......olacak şey değil...ben bu forumda bazı şeylerin doğru yapılması içinelimden geleni yapmya çalışacağım...benim başlığımdaki yazoıları takip et pişman olmazssın.... düzenli yazmaya çalışacağım

sevgili dostum asla senin başlığın altında ukalalık yazma niyetinde değildim doğrudan bana sorduğun için cevapladım..ve okuduğumda alıntı yaptığım arkadaş fibi cok doğru cevplarda gördüm fazla akıl kafa karıştır unutma ...
ve tekrar başlığın altında aıl verdiğim için özür dilerim sırf sorduğun için burdayım
sevgiyle ve sağlıkla kal...mitokondri( mehmet)

Fotoğraflara baktığımda kol uzunlukları aynı değil gibi geldi. Umarım rahatsız edici bir şey değildir ama göz yanılması değil de gerçekte de böyleyse bir doktora görünmekte yarar var. Bu noktada pilates de faydalı olabilir. Tabii kimsenin içini de karartmak istemem, öyle gibi geldi.

Back
Yukarı