5 Tekrar Deadlift ...

Son düzenleme:
Form gayet iyi. Sadece bara çok az daha yakın dursan daha güzel olurdu. Onun dışında form harika.

danny boyun şortu daha ön plana çıkmış abi.fosforlu fosforlu göz alıyor :S

ama form gerçekten güzel.ağır kiloda çalışabildiğini göstermek için hareketten çalıp bi de utanmadan bunu foruma yükleyen arkadaşlardan değilsin kesinlikle.

Kız olsam yanında gezmem ...aygır :) çok iyisin sultanmehmed...başarılar...

danny boyun şortu daha ön plana çıkmış abi.fosforlu fosforlu göz alıyor :S

ama form gerçekten güzel.ağır kiloda çalışabildiğini göstermek için hareketten çalıp bi de utanmadan bunu foruma yükleyen arkadaşlardan değilsin kesinlikle.

evet zaten beni o tarz şortlarla görenler bıde tshirtte bol giyiyorum bunda iş yok diyor sonra d.l yapıcakken salonda süper sessizlik oluşturuyolar garip şekilde :)

form oldukça iyi zaten :)

a şu da var ağırlık artardı bana kalsa ama sultanmehmed formu iyice oturtmak amaçlı kiloyu haftadan haftaya çok yavaş arttırıyor :)

ayaklar çok mu yakın yoksa bana mı öyle geldi?
ama genel olarak bakarsak gayet başarılı.çok dl yapan gördüm yamuk yumuk kaldıran.kolları çok açan vs. ama sen bayağı iyisin :)

evet zaten beni o tarz şortlarla görenler bıde tshirtte bol giyiyorum bunda iş yok diyor sonra d.l yapıcakken salonda süper sessizlik oluşturuyolar garip şekilde :)

bunu yapan bi tek ben miyim diye düşünüyordum yalnız değilmişim.
salonda ısınma amaçlı hareket yaparken çoğu kişi güçsüz olduğumu zannediyor.sonra onların bastığı ağırlığı geçince bi değişik bakıyorlar.kapak oluyor resmen.ufaktan bi mutlu oluyorum yüzlerinde o şaşkın ifadeyi görünce :)

ayaklar çok mu yakın yoksa bana mı öyle geldi?
ama genel olarak bakarsak gayet başarılı.çok dl yapan gördüm yamuk yumuk kaldıran.kolları çok açan vs. ama sen bayağı iyisin :)[/B]

a yok yakın değil aslında tam olması gerektiği gibi biz yandan çektikki forumda bakın d.l budur diye video koyanlar biraz olsun gerçek egzersiz formu nasıl olur görsün diye :)

Deadlift icin fazla comeliyorsun nerdeyse hipi squat pozisyonuna vardiracaksin. Bir de bana nefes alip verme problemli geldi, tekrarin basinda nefes aliyorsun bitiminde veriyorsun gibi. Tabi bana oyle geldi oyle olmayabilir; fakat bu tip temel ve agir hareketlerde ozellikle nefes alip vermeye dikkat etmek gerekiyor olasi sakatlik ve kardiyovaskuler problemleri onlemek acisindan.

Deadlift icin fazla comeliyorsun nerdeyse hipi squat pozisyonuna vardiracaksin. Bir de bana nefes alip verme problemli geldi, tekrarin basinda nefes aliyorsun bitiminde veriyorsun gibi. Tabi bana oyle geldi oyle olmayabilir; fakat bu tip temel ve agir hareketlerde ozellikle nefes alip vermeye dikkat etmek gerekiyor olasi sakatlik ve kardiyovaskuler problemleri onlemek acisindan.

555 tane deadlift çeşidi var siz hangisinden bahsediyorsunuz?

nefesleri oldukça düzgün hatta şöle sölim mükemmel şekilde doğru nefes alıp veriyor

egzersizin formunda bir yanlışlık yok

zaten bu d.l tipi hipertrofiden çok güç ve vücut bütünlüğü açısından yapılır yani form doğru :)

bravo
hem yapana hem videoyu çekene
tebrikler
:)

555 tane deadlift çeşidi var siz hangisinden bahsediyorsunuz?

Polemige girmeyi pek sevmem ama form ile ilgili video koyulmus ben de formun hatali oldugunu belirttim. Benim bildigim ya da en azindan genel olarak kabul edilmis deadliftlerden(Sumo Deadlift, Romanian DL, Straight Legged DL) hic birinde squat pozisyonuna inme yoktur. Arkadas da inmemis ama inmek icin baya zorlamis.

Bu tip diye tabir ettiginiz deadliftin tipini de ayrica belirtirseniz sevinirim :) Normal tempoda, eccentric ve coentric yonden hizli gecen tekrarlar nedeniyle hipertrophyden cok patlayici guc odakli calisildigini belirtebilirsin fakat formun yanlis olmasini hypertrophyle iliskilendirmek ayri bir problem.

Deadlift'in formu yanlış değil. Gücü kısmen bacaktan almak ve daha ağır girmek için Low-Butt diye tabir edilen başlangıç pozisyonu tercih edilmiş. Daha Quad dominant bir form. Yanlış değil sadece farklı.

Back
Yukarı