sultanmehmed
Üye
Nefes alıp verme olayını tam oturtamamıştım , hareketin tepe noktasında yani ağırlık ile yukardayken nefes verilmesi gerektiğini öğrendim...
Nefes alıp verme olayını tam oturtamamıştım , hareketin tepe noktasında yani ağırlık ile yukardayken nefes verilmesi gerektiğini öğrendim...
Ben de deadliftten ziyade arka plana, vücuduna dikkat kesildim. Göğüsler bağımsızlığını ilan edip ayrı bir cumhuriyet kurmuş gibi duruyorlar. Tebrik ederim.
Salon neresi acaba?
Ahahahah ben tek değilmişim
Anlaşılan o ki kimse deadliftini izlememiş sultanmehmed.
5 tekrardı sanırım değil mi, çektiğin için teşekkürler![]()
Merhaba , kusuruma bakmayın fakat hareket hatalı bir şekilde yapılıyor.
Öncelikle ağırlığın büyük bir kısmı omuzlar tarafından yuklenilmekte ;
Deadlift bir sırt hareketidir, sırt kaslarına gerekli baskıyı uygulamak için
eller dar değil biraz daha geniş açıyla tutulmalı ve ellerin biri içten diğeri dıştan tutmalıdır.
Bu tutuş omuz desteğini çok büyük ölcüde ortadan kaldırmaktadır.
Bar yere bırakılmamalıdır. Barı yere koyduğunuz anda hareketi neredeyse yapmamış sayılırsınız.
Bunun sebebi sırt kasları baskıyı en iyi hissedeceği anda hareket ve baskı kesilmektedir.
Barı yukarı kaldırdığınızda tam olarak dik konuma gelmeden harekete başlamalısınız .
Eğilirken kalçayı olabildiğince dışarı çıkararak , dizleri hafif bükmeli ve barı bacaklarınıza paralel yakın konumda aşağı yere deymeyecek kadar indirmelisiniz aşağı inerken göğüsünüzü düz tutarak sırtınızı bükülmesini veya kamburlaşmasını engelleyerek sırtın düz bir şekilde kalmasını sağlamalısınız.
Barı yere deydirmeden tekrar yukarı çıkmalısınız ve yukarı çıktığınız anda dümdüz konuma gelmeden tekrar harekete başlamalısınız.
Bu şekilde yaptığınızda , merkez bölgenize inanılmaz bir baskı uygulanır bu baskı sonucunda büyüme hormonu patlama yapacak şekilde salgılanır. Belinize neredeyse hiç yük binmez ve sakatlanmadan bu hareketi yaparsınız. Ayrıca omuzganızı düz ve sabit tuttuğunuz için omurgasal sakatlanmaların önüne geçmiş olursunuz. Baskıyı tam olarak sırt kaslarınıza aktarmış olursunuz ve ayak bileğinizden orta sırt kaslanırınıza kada olan bölgediki tüm kasları çalıştırarak inanılmaz bir yağ yakımı gerçekteştirebilirsiniz.
Deadlift hastası biri biri olarak yazmadan edemedim.
Herkese sevgiler saygılar.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:15 ----------
Ayrıca hareketi yaparken kemer kullanmak zorluk derecesi yuksek ve tehlikeli olan bu hareket için çok faydalı olacaktır , kemeri biraz sıkmak gerekir.
Aslına bakarsan çok şanslısın , benim çalıştığım salonda deadlift yapan yok benden başka...
Allah kolaylık versın , uzaylı bakışlarına mağruz kalıyosundur muhakkak![]()