500 gr tavuk göğsü,2 bardak yarım yağlı süt,3 tam yumurta

bazılarında çevrelerinden duyduğu şeyler plasebo yapabiliyor malesefki...

doğrudur kreatin,whey,bcaa,glutamin vs herpsi plasebo etkili maddeler :P
whey protein ve kaslardaki ağrıları atmak ya da kas duruşu (ne demekse) gibi bir durumla ilgili bilimsel bir kanıtın var mı?
varsa söyle biz de yararlanalım...
ben bu maddeler işe yaramaz vs gibi birşey asla söylemedim ama herşeyin amacı ve kullanım yeri belli...

whey protein ve kaslardaki ağrıları atmak ya da kas duruşu (ne demekse) gibi bir durumla ilgili bilimsel bir kanıtın var mı?
varsa söyle biz de yararlanalım...
ben bu maddeler işe yaramaz vs gibi birşey asla söylemedim ama herşeyin amacı ve kullanım yeri belli...

hızlı iyileşmede katkıları çok fazla demek istiyorum. kas duruşundan kastımsa : günün ilk öğününde gerekli supplementleri sağlayınca kaslardaki dolgunluğu hissedebiliyorum. bunlar tecrübelerim tabi. inanıp inanmamak sizin kendi tercihinizdir

Amacınıza spor geçmişinize idmanda ki kas yıpratımına göre protein ihtiyacı değişir.

75kg yeni başlayan bir sporcuysanız önerim minimum 150 gram proteindir. Eğer 1 yıl ve daha üzeri spor geçmişiniz varsa 200 gramdır.

500 gram tavuk göğsünden 125 gram protein gelir.
400ml yarım yağlı sütten yaklaşık 12 gram protein gelir.
3 tam yumurtadan yaklaşık 21 gram protein gelir.

Toplamda 158 gram protein eder. İlk belirttiğim duruma göre yeterli bir protein miktarı.

Ama bu spor sadece protein işi değil. yararlı karbonhidratlar, yararlı yağlar tüketilmesi zorunlu bir spor.

Bu kadar yağsız beslenirseniz yağsız kas kütlesi kazanamazsınız. 158 gram protein 632 kalori eder. Günlük almanız gereken kalori miktarı kilo almaya çalışıyorsanız en az 3000 olmalı.

Bu da demektir ki 2400 kaloriye yakın karbonhidrat ve yağdan almanız lazım.

Yeni başlayan sporcular için günlük önerilen karbonhidrat miktarı kilolarının 4 katıdır. Bu da sizin için 300 gram karbonhidrat eder. Kaldı 1200 kalori. Onu da yağdan almanız için 133 gram yağ tüketmeniz lazımç

Yağları fındık ceviz badem vs.den
Karbonhidratı da patates pirinç bulgur mercimek yulaf ekmekten alınız.
Kafama bişey takıldı 158 gram protein 632 kalori ediyorya eğer vucut bu proteini enerji olarak kullanırsa vucut için gerekli protein ne olacak diye garip bir soru işareti takıldı kafama yani şunu demk istiyorum vucut 150 gram proteini vucut tamiri için kullandı yinede enerji olarakta kullanıyor mu? veya siz daha kapamlı bilgiye sahipseniz söylermisiniz(sorum kafam karıştığından saçma gelebilir :) )

Kafama bişey takıldı 158 gram protein 632 kalori ediyorya eğer vucut bu proteini enerji olarak kullanırsa vucut için gerekli protein ne olacak diye garip bir soru işareti takıldı kafama yani şunu demk istiyorum vucut 150 gram proteini vucut tamiri için kullandı yinede enerji olarakta kullanıyor mu? veya siz daha kapamlı bilgiye sahipseniz söylermisiniz(sorum kafam karıştığından saçma gelebilir :) )
olaya basit şekilde bakarsak vücutta enerji deposu olarak ilk başta karbonhidratlar sonra yağlar en son da proteinler kullanılır bu yüzden kafan çok karışmasın bu konuda

Amacınıza spor geçmişinize idmanda ki kas yıpratımına göre protein ihtiyacı değişir.

75kg yeni başlayan bir sporcuysanız önerim minimum 150 gram proteindir. Eğer 1 yıl ve daha üzeri spor geçmişiniz varsa 200 gramdır.

500 gram tavuk göğsünden 125 gram protein gelir.
400ml yarım yağlı sütten yaklaşık 12 gram protein gelir.
3 tam yumurtadan yaklaşık 21 gram protein gelir.

Toplamda 158 gram protein eder. İlk belirttiğim duruma göre yeterli bir protein miktarı.
.

Hesaplamanızda problem yok mu?:)

Son düzenleme:
Back
Yukarı