5saat uykuyla boy uzatma/kas geliştirme

Öncelikle merhabalar.Formda yeniyim Konumuz 5saat uyku ile boy uzarmı/kas gelişirmi? İşte herkes diyorki uzama için kas yapmak için 8saat uyumak lazım. 5saat uyursak 8saat uyuduğumuz gibi verim alamayızmıyız? Gelişme için uzama için önemli olan hormon melantonin diye biliyorum bu hormonda karanlıkta salgılanıyor salgılandığı saatlerde 23:00-04:00 dür.biz şimdi zifiri karanlık bir odada bu saatlar arasında uyursak gelişmezmiyiz? Uyku nun zaten 4ten sonraki kısmı REM kısmı REM başladıkda melantonin durar diye biliyorum. Bence bu 5saatlik uykuyla 8saatlik uykudan daha çok verim alacağım gibime geliyor. Hem o kazandığımız 3saate daha fazla şey yapabiliriz.1günde 3saat, 1haftada 21saat, 1ayda neredeyse 4gün. Lütfen bu konuda bilgili kişiler yorumlasın. Bide günde 8saat uyuyan kişiler konuya önyargısız şekilde yaklaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Kesin bir saat söylemek doğru olmaz fakat ben genelde uykumu 7 saatte alıyorum ve zifiri karanlık ta yatiyorum bu arada aşırı karanlik uyku icin en iyisidir. Kendi vucudunun biyolojik saati vardir onu erken yatip erken kalkmaya ayarlayabilirsin ben okul zamani öyle yapıyorum

Uykuya direnç ve uykudan alınacak verim, genetiktir. Günde en az 8 saat uyunmalı gibi şeyler, şehir efsanesidir. İnsanlar, fabrikadan seri üretimle çıkan makineler değildir. Her birimizi özel kılan genlerimizdir.
Doğru düzgün uyuyamadığı halde, boyu 2 metre civarında olan bir akrabam var. İlkokuldan beri çalışırdı. Sabahları okula giderdi, akşamları ek iş yapardı, ne zaman görsem gözaltları hep şişti. Ama babası da çok uzundu, o da uykusuzluğa rağmen uzadı. Ama elbette boy uzamasında uyku çok etkili. Ama kimisine 5 saat yeterli olurken, bu bir başkasında 7-8 saati bulabilir.

Bunu deneye deneye kendin bulacaksın.

Back
Yukarı