batuhankara123
Üye
ben ektomorf vücut tipine sahip biriyim.büyümek istiyorum ve araştırdıgımda çogu kanal ve yazı compound egzersiz ve agır kilolar diyor,bu dogrumu ve gereklimi,bu egzersizler olmadan büyüyemezmiyiz gelişemezmiyiz
ben ektomorf vücut tipine sahip biriyim.büyümek istiyorum ve araştırdıgımda çogu kanal ve yazı compound egzersiz ve agır kilolar diyor,bu dogrumu ve gereklimi,bu egzersizler olmadan büyüyemezmiyiz gelişemezmiyiz
"compound egzersiz ve agır kilolar diyor" Evet doğru. Özellikle ektomorfa ilaç gibi gelir. Yalnız kendimizi sakatlayacak aşırı zorlayacak yüksek ağırlıklardan kesinlikle kaçınmalıyız.ben ektomorf vücut tipine sahip biriyim.büyümek istiyorum ve araştırdıgımda çogu kanal ve yazı compound egzersiz ve agır kilolar diyor,bu dogrumu ve gereklimi,bu egzersizler olmadan büyüyemezmiyiz gelişemezmiyiz
evet bende ondan korkuyorum çünkü lordozum var squat ve deadlifte kilolar artınca zorlanıyorum."compound egzersiz ve agır kilolar diyor" Evet doğru. Özellikle ektomorfa ilaç gibi gelir. Yalnız kendimizi sakatlayacak aşırı zorlayacak yüksek ağırlıklardan kesinlikle kaçınmalıyız.
O zaman aşırı zorlama değil, zorlayacak ağırlıktan da kaçınmalısın. Kesinlikle zorlamayacak ve ağrıtmayacak şekilde çok hafif,hafif veya orta kilolarla tatlı tatlı idman yaparsan beline iyi bile gelir.evet bende ondan korkuyorum çünkü lordozum var squat ve deadlifte kilolar artınca zorlanıyorum.