5x5 vs bölgesel

Merhaba baylar bayanlar. Ben yaklaşık 3-4 aydır vg yapıyorum bölgesel klasik haftada 3 gün üst vücut +1 gün ise sadece bacak için gidiyorum. Bundan 2 sene önce de 8-9 ay gitmisligim var ve sonra bırakmak zorunda kalmıştım şimdi tekrar başladım 3 ay falan oluyor. Ama belli bölgelerimin haricinde gelişimimden memnun değilim kol ölçülerim ne yaptıysam artmadı Bench presste ağırlık arttıramiyorum takıldım kaldım. Sizce bu stronglift 5x5 yada agirsaglamin programı olan 5x5 e geçiş yapmalı mıyım ? Ben zayıf birisi oldugum için ana amacım kütle kazanmak ama güçlenmeyi de istiyorum. Sizce ne yapmalıyım 5x5 benim için iyi midir ?

5x5 iyi bir program ama ağırsağlamın övdüğü kadar değil ve dikkat ettiysen vücudu iyi olan powerlifter çok az natural olup
Evet benim kafamı da o karıştırıyor . Mesela takip ettiğim bir sporcu var Larry Wheels bu adam da asıl işi powerlifting ama vücudu mükemmel ama o da natürel değil. Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum bu bölgesel programla da yerimde sayıyorum denemekten zarar gelir mi acaba ? Bu yandan da boşa zaman kaybederim diye korkuyorum alistiigm program bölgesel ama gelişmiyorum işte.

Evet benim kafamı da o karıştırıyor . Mesela takip ettiğim bir sporcu var Larry Wheels bu adam da asıl işi powerlifting ama vücudu mükemmel ama o da natürel değil. Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum bu bölgesel programla da yerimde sayıyorum denemekten zarar gelir mi acaba ? Bu yandan da boşa zaman kaybederim diye korkuyorum alistiigm program bölgesel ama gelişmiyorum işte.
push-pull-legs öneririm bench press-barfiks-overhead press-şınav-dips-leg press- gibi temel hareketler ve izole hareketler eklersin

bölgesele alıştıysan full body yap ppl yap alt üst yap
biri çıkartmış 5x5 diye herkes peşinden gitmekte.
O 5x5 i çıkartan Reg Park bu arada, herhangi biri değil yani 1960 ların önde gelenlerinden :)
Asıl konu ile ilgili de yemek yemeden ölçü de artmaz, ağırlıkta. İstediğin düzende antreman yap daha yeni başladığın için yediklerine dikkat ettiğin sürece her türlü gelişirsin. 5x5 yeni başlayan, güç odaklı çalışmak isteyenler için uygun. Beslenmeye bağlı olarak tabiki hacim de kazanmak mümkün ama bir hipertrofi odaklı program kadar ölçü artışı bekleme. Benim tavsiyem compound hareketleri güç odaklı, izole hareketleri hacim odaklı çalışman.

O 5x5 i çıkartan Reg Park bu arada, herhangi biri değil yani 1960 ların önde gelenlerinden :)
Asıl konu ile ilgili de yemek yemeden ölçü de artmaz, ağırlıkta. İstediğin düzende antreman yap daha yeni başladığın için yediklerine dikkat ettiğin sürece her türlü gelişirsin. 5x5 yeni başlayan, güç odaklı çalışmak isteyenler için uygun. Beslenmeye bağlı olarak tabiki hacim de kazanmak mümkün ama bir hipertrofi odaklı program kadar ölçü artışı bekleme. Benim tavsiyem compound hareketleri güç odaklı, izole hareketleri hacim odaklı çalışman.
Yani demek istediğiniz örneğin Bench presste yüksek ağırlıkta çalış ama fly hareketinde yüksek ağırlık değilde kası hissedeceğin ağırlıkta çalışmak bu mudur?

Yani demek istediğiniz örneğin Bench presste yüksek ağırlıkta çalış ama fly hareketinde yüksek ağırlık değilde kası hissedeceğin ağırlıkta çalışmak bu mudur?
Öncelikle "kası hissedeceğin ağırlık" tabirini kim çıkardıysa kafasına plaka düşsün :) Ağırda girsen, hafifte girsen o hareketten sorumlu ana kasta herhangi bir şey hissetmiyorsan formda sorun var demektir. Demek istedğim şeye gelirsek evet bench i ağır 3-6 tekrar aralığında 3-5 set gir, üstüne 3x12 yada 12-10-8 vs fly gir. Birde şöyle bir sistem önerebilirim https://www.t-nation.com/workouts/boring-but-big-3-month-challenge 5 haftadır yapıyorum çok eğlenceli geçiyor :) Ana mantık her hareketi bir gün yüksek yoğunlukta, bir gün yüksek hacimde yapmak.[DOUBLEPOST=1543064137][/DOUBLEPOST]Bu arada o linklediğimi yap demiyorum. Sistem olarak adamın anlatımını da oku kendine göre uyarla. Senin için direk program uygun olmayabilir.

Son düzenleme:
Back
Yukarı