5x5 yapmamı istemeyen hoca

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aventus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar;
22 yaşındayım ve 1 senedir bir firmada çalışmaktaydım çalışma saatleri çok uzun ve düzensiz olduğu için spordan epey bi uzak kaldım sadece işten eve uyumaya geliyordum ve spora başlamak imkansızdı benim için daha sonrasında işten ayrıldım ve spora başlamaya karar verdim. Hareketsizlik ve ne yediğimi bilememden dolayı iyice kilo almıştım ve artık beden olarak rahatsız etmeye başlamıştı.Herneyse konuyu çok uzatmayacağım, yakın zamanda bir spor salonuna kayıt oldum ölçülerim alındı, (yazının sonunda paylaşacağım hepsini) vs vs daha önceden de spor ile ilgili tecrübem ve bilgim vardı kendimce yani hareketler olsun makineler olsun yabancı değildim internet ortamında da sürekli videolu içerikler olsun bb ve fitness programları olsun en azından birkere gözden geçirmişimdir. Fazla yağ oranım olduğundan olsa gerek ve uzun süre hareketsiz kaldığım içinde çok hantallaşmıştım kendimi güçlü hissetmiyordum ve bu konuda araştırmaya başlayınca 5x5 programının bana uygun olduğunu gördüm hem güçlenmek hemde spora yeni başladığım için başlangıç programı olarak da kafama çok yatmıştı. Taaa ki spora ilk gittiğim gün spor hocam programımı verene kadar,

Leg extension
Leg curl
Lat pull Down
Rowing
Chest Press
Butterfly
Shoulder press
Side leteral raise
Arm curl
Arm extension
Plan
ÖLÇÜLERİM
BOY : 167
KİLO : 83
YAĞ : %25

3x15 olarak birbuçuk ay boyunca bunları uygulamamı söyledi. 5x5 programını söylediğimde kendim için uygun olmadığını programa sadık kalmam gerektiğini söyledi. İlk defa spora bu kadar zaman ayıracağım ve boşa kürek çekmek istemiyorum. Sizce hocanın verdiği program ile yol alınabilir mi ? yoksa 5x5 programına mı başlamalıyım ? yada sizin önerebileceğiniz farklı değişken programlar varmı yani şunu yapsan daha iyi olabilir yada 5x5 programına şunu da dahil edebilirsin (ice cream 5x5 gibi)

Back
Yukarı