• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

6 aylık calışma 77 kg

Merhabalar ,

Şu an 77kg ama biraz ölcü almak istiyorum . beslenmeme dikkat ediyorum mide bölgesini yağlandirmadan nasıl ölçü alabilirim. Protain tozu ve likit amino acid kullanıyorum.

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden tşk. ederim

Eklentiler

• IMG_0039.jpg
    IMG_0039.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 769
  • IMG_0045.jpg
    IMG_0045.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 780
kh almadan ölçü alabileceğini sanmıyorum ,zaten bu durum biraz tartışmalı aslında , alıcağın kh ın ne kadarını vücudunun kullanacağınıda bilemiyceğin için, bu biraz yağlanmaya sebebiyet vericektir.

vücudunuza gelince define ve yağ oranı düşük bi vücudunuz var , hacim düşünüyosanız ,daha iyi olabileceği görüşündeyim.

Bencede karbonhidrat almadan hacim alman mümkün değil. Eğer almazsan kaslarının parçalanmasına yol açarsın her ne kadar protein alsanda. Tavsiyem biraz yağ depolaman nasılsa spora başlayınca o yağlar senin kas kazamana yardımcı olacak o anki görüntün önemli değil ilerisi önemli.

Beslenmeyi dengeli bir biçimde yaparsan yağlanmadan yada çok az bir yağlanma ile hacimlenebilirsin bulk döneminde.
Beslenmedeki uç nokta ; ipin ucunu kaçırmamak ve kaliteli besin tüketmeye çalışmaktır.
Burada diğer bir uç nokta ise vücut tipinin nasıl olduğudur.
Yani vücudun direk yağ tutmaya elverişli mi , duruma göre değişir mi , hızlı kilo alıp-veren türde mi? Bunlarında etkisi var. Bu konuda detaylı bilgi için = https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-tipleri-hakk-nda-t2944.html
Şu an da yaz ayına daha çok yaklaştığımız için sana ; ancak şunu tavsiye edebilirim ; az ama kaliteli kh alabilir ve proteini biraz daha artırarak yaz için şu an ki vücudunu koruyabilir ve izole hareketlere yönelerek kasların daha şekilli görülmesi yönünde idmanlar yapabilirsin.
Sonbahar aylarından itibaren kış ayları da dahil olmak üzere bulka girerek hacim kazanmak bence daha mantıklı.
Ayrıca beslenme konusunda forumu araştırırsan çok güzel bilgiler bulacağından şüphen olmasın.
Tecrübeli arkadaşlarımız daha iyi yardımcı olacaklardır.

İyi akşamlar ,

benm tavsıyem whey kullanıyomsn su an bılmıyorum ama guzel bır gaıner al ıcınde protteın de olanlardan olabılır benm sana tavsıyem bsn true mass al ıcınde hem karbonhıdrat hem proteın var kg alacagıa emınım duzenlı yemek ve uyku ıle ..

hocam spor yaparken kullan o kadar yaglanmazsın ben kullandım yaglanmadım ıcıp ıcıp yatarsan kocamn gobegın olur

Back
Yukarı