Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar eğer hiç salona gitmeyen arkadaşlar varsa bu programlardan şınav mekik uygulasın ertesi gün barfiks squat uygulasın..eğer atletik bir vücut istiyorsanız bu program süper yada bazı arkadaşlar soruyor ya nasıl kavgada avantaj sağlarım işte bunlarla sağlarsınız o rakamlara nizami olarak ama saniyeden çalmadan ulaşın gerçekten çok sağlam olursunuz çelik gibi..zaten boks vb sporların mantığında bu var kuvvete devamlılık hertürlü dövüş sporunun alt yapısını oluşturuyor geriye sporun kendine ait özel kuvvet antrenmanları yumruk atmak çabuk kuvvet vb gibi antrenmanlar kalıyor ama temelde kuvvete devamlılık var yani vücudu dayanıklı olmayan kişi teknik yumruk atmış bir şeye yaramaz..şınavı yumruküstü yapmaya çalışın zaten şınavda vücudunuzun %60 civarını kaldırıyorsunuz kaç kg bench prese eşit..barfikste vücut ağırlığı kaldırıyorsunuz kaç kg lat puldown barbel rowinge eşit..yani dövüş sporlarında 1 kerede 100 kg bench yapmaktansa 50 kgyi çok tekrar yapmak önemli..zaten tekrarı çok yapmaktan vücut bildiğin çelik gibi oluyor...çok ağır darbelere bile dayanıyorsunuz rakibin performansı sürekli düşüyor ama rakip sizin sürekli aynı oranda vurduğunuz darbelere nekadar dayanabilecek..yani 1.yumruk 100 yumruk aynı güçte yani amacınızı iyi belirleyin antrenmanları ona göre yapın...ancaak diyorsanız ki benim amacım fazka kaslı yapılı ozaman sporunuz body bilding yok ben kas konusunda çok olasada olur atletik yeter ozaman fitness....ben her ikisinide denemiş bir insan olarak amacınıza göre spor yapmanızı öneriyorum...
Sen tamamen olayı kickbox yada box üzerine oturtmuşsun Dedikleri dogru fakat biraz da genel sporcu gözüyle bakmaya çalışın belki sadece bunlar için yapmıyorsunuzdur )
mekik yada şınav tam olarak nasıl anlamadım ben normalde 10-15 tane cekince yorulanlar yada gücü yetmeyenler için bir programmı ? yoksa calışma kas yapma programı gibi birşeymi?
EDİT; birde bence cok sacma 6 hafta hergün 42gün yani aralıksız calışmak kaslara sadece zarar verebilir kasları dinlendirme diye birşey yok hergün amele gibi calış demiş böyle anca profesyonel amelelik olur:S
sadece sınav cekıyorsun ne kadr yorulabılırsınkı :S adam sana kendı agırlıgınla yapılabılen butun hareketlerı sıralamamıs.
ayrıca bence aynı program ıstege gore baska hareketlere gorede duzenlenebılır
Farklı hareket Dips olabilir mesela ayrıca hareketleri yaparken süreyide dikkate alın 100 şınav çekmek var 100 şınav çekmek var yüklenme süresi önemli...hareketler arası dinlenme süresini kısa tutmakta var...ayrıca birde bu hareketleri 45 saniye şınav yapabildiğiniz kadar hızlı hemen arkasından 15 saniye dinlenerek mekik 45 saniye yapabildiğiniz kadar fazla ve diğer hareketleri sırasıyla yaparsanız yanlız 45 saniyeye gelince daha fazla çekmk yok çabuk kuvvete devamlılık olur yani zamanla 45 saniyede çektiğiniz şınav vb hareketlerin sayısı artacak ve hızınız yükselecek aynı zamanda dayanıklılık ve kondüsyonunuz artacak..
herkesin bayramı mübarek olsun arkadaşlar...
birde bu programda 1.hafta 1.gün 2gün 3.gün sonra 2. hafta gecıyor ya 1.gün 2.gün 3.gün ardaarda gunler mı yapıcaz dınlenmeden ? Sonra gerıye 4 gun kalacak gelecek haftaya kadar orayıda bır soler mısınız
Bu günler peşpeşemi yani pazartesi-salı-çarşambamı olacak yoksa pazartesi-çarşamba-cumamı ? yani birgün aralıklarlamı yapacağız ? peşpeşe yapsakda diğer günlerin 2 gününü dumble ile çalışmaya ayırsak acaba daha etkili olmazmı şöyle yani;
P.tesi - salı- çarşamba şınav perşembe - dinlenme cuma-c.tesi dumble çalışması pazar -dinlenme
programı böyle devam ettirsek nasıl olur çokmu yorgunluk olur yoksa faydası olurmu ? Yaşım 16. Hocalarımdan ve bilgili kişilerden yardım istiyorum....
Bu şınav programını 1 gün arayla yapacaksın. Sınav o kadar etkılemıyor bılmıyorum valla ıstersen hıc dınlenme sınav yapmadıgın gunler agırlık calıs valla bılmıyorum yeterınce beslenırım ve yorulmam dıyorsan yap. Zaten cok agır calıstıgını dusunmuyorum... Oyuzden sorun olmaz herhalde.
Başlığı görür görmez hemen şınav cektim zorlarsam 50 yapıyorum ama su an 43 yapabildim yazıyı okudum ama biraz karısık geldi gibi bana :S acaba şöyle bi program mı yapsam 4 set 30 şınav setler arası 90 saniye dinlenme :S ..
Bu arada ben programın 2. haftasında takıldım ilk 3 seti yapıyorum son setlerı dedıgı sayıya ulastıramıyorum. Ben de bu günü tam olarak yapasıya kadar 2. hafta 2.gune gecmıcem.
Şu en sondaki en az dediği tam olarak ne oluyor ? En az 12 olsun çekebildiğin yere kadar çek falan mı onu anlıyamadım ? Yardım ederseniz sevinirim ?weightlifter
Birde;
set 1 2 6 10
set 2 3 6 12
set 3 2 4 7
set 4 2 4 7
set 5 (en az 3) (en az 5) (en az 9)
1.sette 2 6 10 diyor ya 1.sette o kadar mı yapıcaz yoksa her sette seçtiğimiz sayının altındaki kadar mı ?
Önce kendinize bir şınav testi yapıyorsunuz kaç tane şınav çektiysen altındaki uygun sütundan başlıyorsun.....Yanlız konuyu açan arkadaş yazmamış 3 haftada bir falan gene şınav testi yapıyorsunuz ona göre uygun sütundan gene devam ediyorsunuz....
İstekli senin sorunun cevabı evet en az 12 ama yapabiliyorsan daha fazla max...........
Arkadaşlar bu program gerçekten bi harika Programa başladığım zaman en fazla 35-36 şınav çekiyordum şimdi daha 2. haftanın 2.gününde olmama rağmen 60-65 şınav çekebiliyorum hiç kalkmadan tavsiye ederim gerçekten çok güzel bir program hazırlamış arkadaşımız teşekkür ederim weightlifter