6 Haftada 100 Şinav Vaad Ediyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tur1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya bu set 1de 2 4 6 diye veriyor .şimdi ben set 1 de 8 tane çekiyorum.bunlar en az çekmem gereken sayılar mı ?

Adet Adet Adet

set 1 2 6 10
set 2 3 6 12
set 3 2 4 7
set 4 2 4 7
set 5 (en az 3) (en az 5) (en az 9)

kardeş ben bu bölümü hiç anlamadım ? orda ne demek istiyorsun ?

Arkadaşlar anlamayanlar için anlatayım :
İlk önce maksimum kaç şınav çektiğinizi ölçüyorsunuz. Eğer 0-5 aralığındaysa set 1 yazan yerin sağından yani adet adet adet olan yerde ilk adet yazan yerin altındaki sayıları yapıyorsunuz. Setlere gelince, ilk set 2 tane çekip 60 sn dinlenip set 2 ye geçiyorsunuz(örnek 0-5 aralığı için). 5. Set max deniyorsunuz. 1 gün 5 set yapıp 1 gün dinleniyorsunuz ve bu 1 haftada 3 gün yapmış oluyorsunuz. Her 2 haftada bir max kaç çekebildğinizi ölçüp ona göre devam ediyorsunuz.
28.07.13 bu tarihte başlıyorum en fazla 20 çekiyorum 6.hafta bitince döneceğim. :)

İçinde böyle sayı geçen, bir şeyler vaad eden programları, kitapları v.s. (herhangi bir konuda) inandırıcı bulmuyorum. Çabuk sonuç almaya odaklanmış ve nispeten bilgisi daha az olan insanlardan faydalanmaya çalışan fırsatçıların ürünü olduğunu düşünüyorum. Tabiki şnav sayınızı artırmaya çalışmaktan zarar gelmez ancak tek seferde 100 şnav herhangi bir şeyin ölçüsü değildir bence. 100 Şnav çekemeyip de tek seferde 10 km koşabilen birisine şimdi dayanıksız mı diyeceğiz? Ya da tek seferde 100 şnav çekemeyip bench'te 150 kg basabilen bir üstada güçsüz mü diyeceğiz. Bence bu tür rakamlı şeylerdense, genel kabul görmüş antrenman teknikleriyle çalışmak, total faydaları düşünüldüğünde (tüm vücudu şekillendirme, hacim kazanma, dayanıklılık ve kondüsyon artışı v.s.) daha faydalı olacaktır. Şahsen bu tür şeylere itibar göstermiyorum.

Şınav arka kol çalıştırıyor diyorlar ama benim biceps'ler pump oluyor şınav çektikten sonra.
Şınav hareketinde birincil kas grubu göğüs iken ikincil kas grubu triceps ama varyasyonlarla kaslardaki çalışma ağırlığı değişebiliyor.Bence sendeki biraz hissi bir durum.Ama bu demek değil ki Şınav hareketinde göğüs %50 formda çalışırken , tricveps %35 formda çalışırken , biceps %15 formda çalışmıyor demek değil , çalışıyorda olabilir , daha çok bunun internetten Şınav Varyasyonlarının birebir % dilimli çalıştırdığı yerlere bakmalıyız , bu cümlede yazdığım % dilimleri örnektir ama tahminimde göğüs ağırlığı %50 ve 50den fazladır.

Programı deneyen varmı işe yarıyor mu ?

Back
Yukarı