• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

7-8 ay oldu. Tavsiye lütfen

nerelere daha çok çalışmalıyım

• göğüs

Votes: 103 29,6%
  • ön kol

Votes: 31 8,9%
  • karın

Votes: 102 29,3%
  • sırt

Votes: 34 9,8%
  • kanat

Votes: 35 10,1%
  • omuz

Votes: 43 12,4%

• Total voters
    348
  • Poll closed .
ankete cevap verenlerin %72 sinin üst vücudundaki en büyük kas grupları olan göğüs, omuz ve sırt(kanat dahil) demesi yeterince açıklayıcı. evde gelişimi çok zor olan kas gruplarıdır bunlar. omuz bir yere kadar yapılabilir belki ama göğsünün sırıtmamasını istiyorsan bir bench press görmen gerekir derim.

Beslenmene dikkat etmelisin. Antrenman programını birdaha gözden geçir. İyi çalışmalar

Evde çalışmaya göre çok iyi, fakat gel gelelim yıkılıyo ;)

Alınmayın ama neden salona gidilmeli sorusuna cevap gibisiniz... Aynı süreyi bir salonda harcamış olsaydınız çokiyi bir vucudu yakalardınız...

Olay sadece süre meselesi değil; ben evde çalışmaya kesinlikle karşıyım, evde öyle 2 dumbel bi sehpa ile bütün vücudun çalıştırılabileceğine inanmıyorum...

Evde çalışanlarda en çok görülen şeylerden birtaneside dengesiz vücutlar (işte bütün vücudun çalıştırılamamasından bence) ; şimdi sizde de aynı şey olduğunu zaten kabul etmişiniz, nereye yoğunlaşıyım diyorsunuz...
Hiç biryere yoğunlaşma, eğer hastalıkda geçtiyse git salona yazıl ;)

Arkadaşlar,
Tavsiyelere uydum ve en yakın salona yazıldım. Bir ay oldu.

Aslında pek salona yazılma taraftarı değildim ama bileğimle ilgili yaşadığım acı tecrübeden sonra başka çarem de kalmadı gibi.

Yeni başlayan arkadaşlar için birkaç tavsiyem olacak.
Eğer amacınız kilo-güç kazanmak değilse, sadece form tutayım, birazcık da şekilli görüneyim diyorsanız evde hafif ağırlıklarla yapılan antremanlar faydalı olacaktır. Ama, amaç güç ve kilo kazanmaksa kesinlikle spor salonuna gidilmeli.

Evde kesinlikle ama kesinlikle bütün gücünüzü ortaya koyduğunuz antremanlardan kaçının. Çok kötü sakatlanmalarla sonuçlanabiliyor. Benim 3 ay sağ bileğimi kullanamadım. Hala da korkuyorum birşey olur mu diye.

Ayrıca evde 7-8 aydaki gelişimimle ilgili görüş belirten arkadaşlar, spor salonuna gittikten sonra anllıyorum ki haklıymışsınız. Ama şöyle bir durum var ki, evde spor yarım saat-40 dakika sürüyordu benim için. bilemedin 1 saat. ve sadece göğüs çalışıyordum. ayda birkaç defa da ön kol çalıştım. O sebeple o çalışmaya o verim iyi diye düşünüyorum.
Şu anda salonda 1buçuk- 2 saat çalışıyorum. Haftada 3-4 gün çalışıyorum. Yediklerime ve uykuma dikkat ediyorum.
ileyleyen zamanlarda fotoğraflarımı paylaşacağım.

sağlıklı çalışmalar.

Bence karin yazdim.. Karin ve ayaklar bir yere kadar evde çalşişabilirnir ama göğüs ve sirt için illa bir salon şart diye düşünüyorum... Evde çalişmanin en büyük eksilerinden biri yeterli ağirlik bulamamak ve kaslari zorlayamamak.. Ama yinede sporuna sağlik.. Evde de olsa dağda da olsa spora devam kolay gelsin

Beyler,
Kilo alamıyorum. 2 aydır spor salonuna devam ediyorum. bicepste değişiklik oldu. görebiliyorum. ama esas istediğim yer olan göğüs kısmında istediğim gelişme yok. şu anda 87 kiloyum. 95'e çıkmayı istiyorum. tabi yağdan daha çok kas olarak artış istiyorum. ben karında baklavaları istemiyorum pek. hafif yağlı karın üzerinizdeki kıyafeti daha güzel gösteriyor diye düşünüyorum. Benim için önemli olan ön kol ve göğüs esas olarak.

Bu arada beslenmem şöyle.

Günde 4 öyün yiyorum:
9-10 gibi: yarım tost
12-13 gibi: öğle yemeği. sebze+etli yemek
18-19 gibi: akşam yemeği. klasik akşam yemeği. ne denk gelirse artık.
spordan sonra: 23-24 gibi: 2 tane 160gr'lık ton balığı yada yarım kilodan fazla tavuk yada 6 beyaz 2 sarı yumurta.

Bu haftaiçi için.

Haftasonu 3 öyün. Sabah 6 yumurta beyazı 2 sarı. Öğleden sonra KFC'de best of menü yada muadili. akşam spordan sonra 2 ton balığı.

%90 böyle beslenmem. Haftada 3 gün spor salonuna gidiyorum.

buna da bir yorum yapabilir misiniz?

9-10 sabah kahvaltınsa çok kötü seçim olmuş günün en önemli öğünü boşa gitmiş

akşam yemeğinden sonra salona gitmiycksen akşam protein ağırlıklı beslen karbonhidrat gereksiz akşam öğlen ve kahvaltıyı iyi al aralardada tane olarak meyve tüket iyi gelir

salona yazılman isabet olmuş bende evde başladım evde spor işkence gibi alet yok çeşit yok salondaki gibi tatlı rekabet yok sıkılıyor insan

salonda spor yapınca hakkını veriyor insan salon ortamı bile motivasyonunu artırıyor insanın yeni resimlerini koyman dileğinle ilk resımlere yorum atcak olursam gelişme çok az olmuş o kadar ay için kçötü ama evde yapmış doğal.

omuz göğüs özellikle karın

Ben çok fazla karın çalışmayı düşünmüyorum hocam. Karnın üstünde hafif yağ olunca, bel biraz kalın olunca gömlek daha çok yakışıyor.
geçen ay çektiğim fotoğrafı ekledim.
bir değişiklik gözüküyor mu? iki ay salon çalışması sonrası

bu arada bütün ihtiyaçlarımı yemek yiyerek karşılamaya çalışıyorum. protein tozu yada hap almıyorum. bu da yavaşlatıyor muhtemelen gelişimi

Eklentiler

• CIMG0017.JPG
    CIMG0017.JPG
    145,6 KB · Görüntüleme: 416
  • CIMG0034.JPG
    CIMG0034.JPG
    144,6 KB · Görüntüleme: 423
  • CIMG0061.JPG
    CIMG0061.JPG
    143,3 KB · Görüntüleme: 483
bel bölgesinde birazcık yağlanma var gördüğüm kadarıyla, sırt ve karın çalışırsan çok güzel sonuçlar elde edebilirsin diye düşünüyorum yine de güzel buldum tebrik ederim :):)

Merhaba,
Başlayalı 7-8 ay oldu. Çok hastalandım bu yıl o yüzden 4-5 ay da diyebiliriz. Evde çalıştım. iki dumbell'ım var. Birkaç fotoğrafı koyuyorum. Nerelere daha çok çalışmam gerekiyor. Önerileriniz nelerdir.

Bu arada yüzün görünmesi iyi olmaz dediler. O yüzden kafayı kestim fotoğraflarda :)

4. ve 5. fotoğraf spora başlamadan önceki halim
Olmamış.Ben hayır diyorum.

Sana Şunu Söliyim Antreman Programını Bilmiyorum Ama Haftanın 3 Gunu Calış Kardiyoya Girme

Pazartesi:Göğüs Triceps
Cars:Kanat Biceps
Cuma: Omuz Ayak

Gögüse Değinıyım Biraz İlk Once Üst Ğögüsten Basla antremana İlk Makinelere Yani Temel Hareketlerle Basla Temelleri 4x8 Ondan Sonra İzole Etmek İçin 3x10 Veya 3x8 lık antremanı Tercıh Edebılırsın.

Back
Yukarı