Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu, söylediklerin için teşekkür ederim.
Öncelikle, bu sporda genetik gerçekten çok önemli.
Sana çarpıcı bir örnek anlatayım, bu anlattığımı okuduğumda bu sporumuza bakış açım tamemen değişti.
Hikayedeki kahramanlarımız, meşhur H.I.T yani yüksek şiddet antrenman yönteminin yaratıcılarından, meşhur Natilius vücut geliştirme ekipmanlarının sahibi,Amerikalı milyarder iş adamı Arthur Jones.
Diğeri ise, anormal gücü ve çok yoğun ve sağlam kütlesiyle tanınan şampiyon vücutçu Casey Viator.
Arthur Jones bir vücut geliştirme gurusu olmanın yanında, bir antrenör ve milyarder iş adamı için çok iyi bir fiziğe sahipti.
Yani adam antrenörlük yaparken idman yapmayı ihmal etmiyordu.
Jones'ın define olarak ve soğuk olarak 44 santim kolları vardı.
Çalıştırdığı Casey Viator'la asla kıyaslanamazdı kolları, ancak çok enteresan bir şekilde biceps idmanında benzer kilolar kullanıyorlardı.
ve zaten Arthur Jones'ın çok iyi bicepleri ancak zayıf bicepleri vardı.
Casey Viator'un ise, bir bütün olarak çok iyi kolları vardı, ancak asıl meşhur bölgesi tricepleriydi.
Casey Viator devasa triceplere sahip olmanın yanında, triceps hareketlerinde anormal kilolara kullanıyordu.
Lafı neden bu kadar uzattın derseniz, bu sporda genetik inkar edilemez arkadaşlar.
Arthur Jones işi çok iyi bilen bir adam, iyi bir fiziği ve harika bicepleri vardı.
Ancak tricepleri genetik olarak zayıftı, hem hacim hem güç olarak..
Tabii ki bu demek değil ki, genleri iyi olmayan triceps idmanlarında iyi kilo basamaz, basar, ancak yetenekli bir adam kadar olmayacaktır bu, bunu baştan kabul etmeli insan.
Bunu dedim, ama senin için daha çok yapılacak şey var, orası kesin, yakın tutuş bench press'te 90 kilo basabilecek duruma geleceğine eminim düzenli çalışmayla, ancak 120 kiloya söz veremem
Bu kadar laftan sonra dönelim kanatlara,
Straight Arm Lat Pull, çok daha farklı bir hareket.
http://www.abcbodybuilding.com/exercise3/bentoverstraightarmlatpulldowns.htm
Burada belirttiğim hareketin eğilerek yapılan hali var, ingilizcen var ise, zaten açıklamasında göreceğin gibi, bu hareketin ve dik yapılan varyasyonunun özelliği, normalde yapmış olduğun lat pulldown hareketinin içindeki biceps etkisini yok etmesi.
Kanatlarında problem olan insanların en büyük hatası, çekişi bicepleriyle yapmalarıdır, muhakkak sende aynısını yapıyorsun.
Kilo azaltmanın ancak hareketi kanat kaslarınla çekmek konusunda kendini eğitebilirsen faydası olacaktır.
15 tekrar yapmayı düşünmen güzel bir mantık, dediğim gibi, o takdirde, kiloyu azaltıp, tamamen kanatlarını yani koltuk altı kaslarını gerdirerek ve bu gergin pozisyondan itibaren koltuk altınla omuzlarını ve kürek kemiklerini aşağı çektiğini hissederek, yedire yedire yapacan hareketi.
Ancaaak, bu işi baktın öğrenemediğini hissediyorsun, yukarıda dediğim düz kol ile, ayakta lat makinasının demirini aşağı doğru bastırdığın hareketi yapacan.
O harekette kollar dümdüz olduğu için ağırlığı koltukaltı kasların hareket ettirecektir.
Özet olarak, ilk iş, kanat hareketlerini idmanın başına al, lat pulldownda düşük kilo ve 12-15 tekar ile koltuk altı kaslarını hissetme konusunda kendini eğitmeye odaklan, "bicepleri aradan çıkarmam gerekiyor" de kendi kendine.
Ağırlığı aşağı omuzlarınla, koltuk altındaki kaslarla çekeceksin.
Bench Press'e gelelim, benimde berbat olduğum hareket, Pump Forever bana hep kızıyor.
Hala düzeltemedim kilolarımı.
Triceps aynı şekilde bendede sorunlu, çekişlerim kuvvetli itişlerim sorunlu.
Bu konuda bende istediğim cevabı bulamadım, bunu bence beraber Pump Forever'a ve diğer arkadaşlara etraflıca danışalım.
Genetik faktörü bu işten bir miktar sorumlu, ancak çalışarak elbette gidebileceğimiz uzun bir yol vardır, benim fikirlerim şimdilik bu kadar, iyi çalışmalar...