• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

7 aylık düzenli çalışma+beslenme=13kg

3 hareket olucak mcirpan81,

bench piramit yapılıcak biticek ardından

Incline barbell press
Incline dumbell fly
Cable cross-over

triple set olucak
3 hareket tamamlanınca 1set bitmiş oluyo sonra 2. sete başlıyosun.

Tüm gelen yorumlara bıkmadan kızmadan,büyük bir hoşgörüyle cevap vermişsiniz.Öncelikle bunun için tebrik ediyorum sizi.Gelişiminiz mükemmel bir örnek,devamını diliyorum.

doğru söylüyorsun başka başlıkta yazdım ama buraya koymamıştım, şimdi koyuyorum.
ileri seviye bir antrenman sistemidir, yeni başlayanlar için uygun değildir, bunu ilk önce belirtiyim.
Piramit uygulayacağım hareketlerde ağırlık artırarak 12,10,8,6 tekrar yapılıyor ardından ilk başlanan kiloya geri dönülüp 12 tekrar, 5 sn bekleyip 12 tekrar daha 10 sn bekleyip 12 tekrar daha 15 sn bekleyip 12 tekrar daha yapılıyor.
yani toplam 8 set

her antrenmandan önce ısınma ve hareketler arasında streching.
I.GÜN
Göğüs:
Bench press piramit

Incline barbell press
Incline dumbell fly triple set
Cable cross-over
Sırt:
I. Lat pull down; piramit
II. T-bar
III. Sitting low rowing triple set
IV. Barbell upright row

II. GÜN
Bacak:
Leg extentions
Leg Curls super set 4x20

Hack squat
Leg press
Leg Dumbel Lange dev set 4x12
Barbell dealt lift

Kalf:
Standing kalf reises 6x12
Donkey kalf reises 4x12

III. GÜN
Omuz:
Dumbell lateral reises piramit

military press
barbell deltoid curls triple set 4x12
rear delt side lateral

Kol:
Machine push down
Machine biceps curls super set 4x12

Barbell curls
Close grip bench press superset 4x12

triceps press
dumbell hummer curls super set 4x12

IV. GÜN
Bacak
Leg extentions
Leg curls super set 4x20

squat
reverse squat
leg dumbell lange
dumbell deltoid dev set 4x12

Kalf:
Standing kalf reises 6x12
Donkey kalf reises 4x12

Üst vücut günlerinde mide
Antrenman süresi yaklaşık 40 dk

Haftanın 2 günü tek bacak koyduk eskiden olduğu gibi, her ne kadar bacak çalışmayı sevmesemde üst vücuduma oranla daha cılız bacaklarım ve bu arayı kapatmam lazım.

Yaptığım piramit ve super set sistemlerinin açıklamalarınıda aşağıya koyuyorum.
Coleman'ın uzun açıklamasından alıntıdır. teşekkür ediyorum kendisine.

Alıntı:
5. Piramit Sistemi
(Pyramiding Training Principle)

Çalışmalarda kullanılan ağırlıkların her sette artırılması, fakat bununla beraber yapılan tekrar sayılarının da azaltılması esasına dayanır. Genelde kuvvet arttırma ve ölçü alma çalışmalarında uygulanır. Bu sistemin iki türlü kullanım amacı vardır. Kondisyon, kuvvet ve ölçü artışı sistemi, diğeri ise sakatlık riskini azaltarak ağır kilolara çıkabilmektir. Bu suretle yüklenmeden evvel bir nevi ısınma ve ağır kilolara hazırlık teşkil etmektedir. Bu çalışma sistemine bir örnek vererek daha iyi kavranmasını sağlayabiliriz: Hareket olarak Bench Press'i alalım ve 4 set üzerinden uygulamayı yapalım:
İlk olarak kaldırılabilecek olan azami kilonun %60'ı kadar bir ağırlıkla 15 tekrarlık bir hazırlık ve ısınma seti yapalım. Sonra setleri şöyle planlayalım:
1. Set 50 Kg. 12 Tekrar
2. Set 55 Kg. 10 Tekrar
3. Set 60 Kg. 8 Tekrar
4. Set 65 Kg. 6 Tekrar
Burada verilen örnek standart ve basit bir çalışma örneğidir. Bu sistemin daha çok set ve 1 tekrara kadar inilerek yapılan uygulamaları da vardır. Örneğin % 60 ağırlıkla yapılan setten sonra ki çalışma setlerinde % 70-80-90 ve hatta zaman zaman % 100'e çıkılarak, zorunlu olarak her kilo artışında tekrar sayısı düşmektedir. Bu sistem, ağır kilo kaldırmak, kuvvet ve ölçü artışı sağlamak için vazgeçilmez bir sistemdir.
Alıntı:
7. Çift Set Sistem
(Süper Set Training Principle)

İki hareketin dinlenmeden arka arkaya girilerek uygulanmasıdır. Bu iki hareket bittiği zaman l setlik bir çalışma yapılmış olmaktadır. Hareket bitince aynı normal set yapılmış gibi dinlenilir ve sonra tekrar çift sete girilir. Çalıştırılan kas guruplarına çok daha fazla kan pompalanmasını sağlayan oldukça faydalı sistemlerden birisidir. Aynı kas gurubunun iki hareketi üst üste yapılabildiği gibi, Biceps ve Triceps gibi farklı iki kas gurubu da bu sistemle çalıştırılabilir.
Bu sistemde aynı kas gurubuna ait iki hareketi dinlenmeden üst üste yapmak, normalde fazla kiloyla çalışılmasını önleyecek ve vücudu çok yoracaktır. Fakat, böylelikle çalıştırılan kas gurubuna azami kan pompalanması ile daha çok şişmeleri sağlanarak, çalışma verimi yükseltilecektir. Konuyu biraz daha açarsak; Biceps-Triceps (Pazu ve Arka Kol) veya Quadriceps - hamstring (Ön Bacak ve Arka Bacak) gibi aynı bölgenin karşılıklı (antagonist) kas guruplarının bu sistemle çalıştırılması, itici ve çekici kasların aynı anda yüklemeye tabi tutulması, onları son derece etkilemekte ve geliştirmektedir
Şimdi bu çalışma sistemine birkaç örnek verebiliriz :
A. Farklı Kas Gurubu
Kol: Biceps ve Triceps: Standing Barbell Curl - Triceps Push Down
Göğüs ve Sırt: Bench Press - Pulldown
Bacak: Ön Bacak - Arka Bacak : Leg Extension - Leg Curl
B. Aynı Kas Gurubu
Göğüs : Incline Bench Press - Dumbell Fly.
Sırt: Pulldown - Bent Över Barbell Row
Omuz : Barbell Press Behind Neck - Dumbell Side Lateral Raise
Pazu : Standing Barbell Curl - Preacher Curl
Bacak : Leg Press - Leg Extension
Baldır : Standing Calf Raise - Seated Calf Raise

8. Birleşik Çift Set Sistem
(Compound Set Training Principle)

Aynı kas gurubuna ait 2 den fazla hareketin üst üste ara vermeden veya minimum ölçüde ara verilerek uygulanmasıdır. Bu sistemde, hareket sayısı önceki izah ettiğimiz çift set sisteme göre daha fazladır. Bu nedenle çalışma şiddeti daha çok olacaktır. İleri seviyede yapılması gereken bir sistemdir. Zaman zaman tatbik edilerek programlara konabilir veya özellikle yarışma öncesi hazırlıklarda uygulanabilir.

prontobasso;
bu yazının tamamını bizler de okuyabilir miyiz, nerden bulabiliriz?

erray ve SOLID teşekkür ederim yorumlarınız için,
Elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bi uzman değilim, ama 7 ay içerisinde (günümüz itibariyle 9 aya yaklaştı) doğru bilgilerle doğru şekilde çalışıp beslendiğimi düşünüyorum bu şekilde bi parça deneyim elde ettim.
Tabi bildiklerim buradaki hocaların bilgilerinin yanında okyanusta damla bununda farkındayım ancak vücudun klasik bi işleyiş şekli var bunu kavrayınca devamı geliyo, ayrıntılar ise olayı şekillendiriyo.
çok fazla ayrıntı bilmiyorum bilmediğim şeyi de okuyup öğrenmeye çalışıyorum ama bu forumda ayrıntılara ihtiyacı olanlardan çok daha fazla sayıda temel prensipleri tam bilmedikleri için gelişemeyen insanlar var.
ve artık eski ve deneyimli üyeler bu temel prensipleri insanlara aktarmaktan bitap düşmüş durumdalar.
Bizim gibi yeni sayılan ama doğru bi yolda ilerleyen sporcuların bilgilerini daha çok paylaşmaları gerektiğini düşünüyorum ayrıntılarda konuşma sırasını deneyimli hocalarımıza bırakarak
Nacizane düşüncem bu.
Sevgiler saygılar herkese.

tum yorumlari okumadim yillardir bu sporla ic ice olduguma dayanarak iddia edebilirim, 7 ayda 13 kilo kas alinmaz.gh kuru ile bile zor alirsin bu kadar safi kasi.hala iddia ediyorsan 4 senede olimpia olursun o zaman bu gidisle.murat 131 ile 0-100 km 3 sn de aldim demek gibi birsey bu.

tum yorumlari okumadim yillardir bu sporla ic ice olduguma dayanarak iddia edebilirim, 7 ayda 13 kilo kas alinmaz.gh kuru ile bile zor alirsin bu kadar safi kasi.hala iddia ediyorsan 4 senede olimpia olursun o zaman bu gidisle.murat 131 ile 0-100 km 3 sn de aldim demek gibi birsey bu.
Genetik diyebilir miyiz buna?Neden imkansız ki?

Genetik diyebilir miyiz buna?Neden imkansız ki?
cunku insan anatomisine aykiri.murat 131 orneginde verdigim gibi.bilimsel arastirmalar insan vucudunun uretebilecegi kas miktarini ortaya cikarmistir.

Ornek olarak Vince DelMonte nin yazisi.sahis ince yagsiz, ilac, steroid vs kullanmadan en hizli ve en temiz nasil kas yapilacagina dair yazilari olan bir uzman.biraz arastirirsaniz bunun gibi daha bircok yaziya ulasabilirsiniz.

alintisini yaptigim bolum ironmagazine den;

"There is not a chance in heaven that you will gain 5 or even 10 pounds of dry muscle in one month or even 3 months - not even close. I hate to be the messenger of this bad news but unless you are using growth enhancing drugs...

... it's IMPOSSIBLE.

Under the BEST possible circumstances (training, diet, supplementation, recovery) the average male body can create between *0.25 and 0.50* pounds of dry muscle tissue per week. That's the natural amount that your body chemistry will allow. "

ve son olarak;

"If you simply focus on keeping your body fat between 10-13% fat while gaining around 5 pounds per month then it is safe to say you are gaining 1-2 pounds of dry muscle a month with 1-2 pounds of glycogen and water hopefully no more then a pound of fat. "

not: 1 Pound (lbs.) = 0.45 Kilogram (kg)

Gelişimle ilgili birkaç şey eklemek istedim,
Kullandığım supplement kombinasyonunu gözönünde bulundurmak lazım.
Öncelikle Supplementlerimi yurtdışından getirttiğimi söylemek isterim buradakinin yaklaşık 3 te 1 i fiyatına maloluyor kargosuyla beraber.
İlk siparişim esnasında hediye olarak bana bir log book gönderdiler, gün gün ne kadar yediğini ne kullandığını ve nasıl antrenman yaptığını yazıyorsun,
kitabın arkasında kombinasyon listeleri vardı, amacıma uygun olan kısa zamanda büyük kütle kombinasyonunu seçtim ve sipariş ettim.
Daha sonra teker teker araştırmaya başladım bu supplementleri.
Animal pack: vitamin ve mineral desteği veriyor ki bu sporda olmazsa olmaz klasikleşmiş bir destektir kendisi muhakkak alınmalı.
Animal stac: bu arkadaş vücuttaki kullanılabilir doğal testosteronu artırmaktan sorumlu, genetik olarak salgıladığımız doğal testosteron'un sadece %3 ünü güç için kullandığımızı biliyormuydunuz, bu ürün bu oranı %90 lar seviyesine çıkartıyor. Kullanılabilir testosteron arttığı zaman hem güç artışı hem protein sentezi artıyor.
protein sentezi nedir: vücudumuza aldığımız günlük proteinin sadece bi kısmını kullanabiliyoruz yani vücut sadece bir bölümünü sentezleyebiliyor bu sizin vücudunuzun protein sentezi kapasitesiyle alakalı. Animal stak kullandığınızda artan kullanılabilir doğal testosteron seviyenizle beraber bu sentezleme olağanüstü seviyelere çıkıyor, yediğiniz proteinden çok daha fazla verim alıyorsunuz, bence yine olmazsa olmazlardan bir tanesi.
Animal pump: bu bir güç verici pre-workout yani antrenman öncesi desteği.
bu amcanın içinde de Nitric Oxide ve kreatin var.
Nitric Oxide kan damarlarını genişleten bir madde yani çalışma esnasında daha fazla ve rahat kan akışı sağlayarak kaslarımız daha çok kan gitmesini ve oksijen ve kandaki besinler sayesinde daha çok beslenmesini sağlıyor.
Kreatin kırmızı etin içinde bulunan bir aminoasit cinsi ve kaslara güç veriyor ve bu güç gerçekten gözle görülür ve hissedilebilir bi güç.
Animal nitro: bunun içinde de yine vücut için dozajları çok iyi ayarlanmış aminoasit ve BCAA hapları var, bir poşetinde yaklaşık 7000mg aminoasit 6000mg BCAA barındırıyor ve oldukça memnun kaldığım bi ürün. antrenman sonrasında protein, amino ve BCAA muhakkak alınması gereken takviyeler çünkü vücut antrenmandan sonra direk kas yıkımına başlıyor. bu katabolik etkiyi abzorbe etmek için antrenmandan sonra muhakkak BCAA alınmalı protein tozlarının içinde bi miktar oluyor zaten.
Velasıl, bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra asıl gelişme oldu diyebilirim,
Yeni başlayan arkadaşların büyük hatalarından biri ya besleniyorlar ama supplement kullanmıyorlar ya parayı bastırıp supplementi alıyorlar herşeyi onlardan bekleyip beslenmelerine hiç dikkat etmiyorlar.
Ama hepsinin bi bütün olduğunu unutmamak lazım, bu spor dünyanın en zor sporlarından birtanesi, başka spor dallarıylada ilgilendim lisanslı olarak ve hala ilgileniyorum ama hiçbiri istediğini almak için günün 24 saati dikkat ve uğraş gerektirmiyor.
Body-building sporunda uyku düzeni beslenme sosyal hayat ve antranman bunların hepsi düzgün yapılan bi şekilde bir araya gelmezse etkiler çok yavaş oluyor. o nedenle de insanlar soğuyor olaydan.
binlerce kişi vardır hayatının bi döneminde spor salonuna yazılan ama 1 bilemedin 2 ay gidip bırakan.
Azim ve disiplin çok önemli hayatın her döneminde olduğu gibi.

Selamlar;
Oncelikle gerçekten güzel bir vucut yapmışsın bunun için tebrik ederim.
Bende yaklaşık 9 aydır bu sporu yapıyorum, ilk başladığımdan beri çeşitli gainerlar ve protein tozları kullandım ve yaklaşık 6-7 kilo aldım. (Başladığımda 1.75cm 60.5kg dım şu an 66-67 kg) Yaklaşık 2 aydır kilo almam da bir durgunluk var.2 haftadır Creatin monohidrat kullanıyorum protein tozuyla birlikte belki bir iki kilo daha bu sayede alırım.Benim merak ettiğim konu Animal serisini neden seçtiğin.Hocalardan mı tavsiye oldu? Antreman öncesi ve sonrası Bsn No-explode-Cellmass veya Gaspari Superpump-Size on gibi forumlardan takip ettiğim kadarıyla çok daha etkili ürünler var bunları neden tercih etmedın.Dediğim gibi kaliteli bir markanın protein tozu ve creatin tozunu kullanıyorum bunlara ek olarak hangi ürünleri kullanmam daha doğru olur.Antremanlarda sonlara doğru enerji kaybı-yorgunluk oluyor.Yardımcı olursan sevinirim.

cunku insan anatomisine aykiri.murat 131 orneginde verdigim gibi.bilimsel arastirmalar insan vucudunun uretebilecegi kas miktarini ortaya cikarmistir.

Ornek olarak Vince DelMonte nin yazisi.sahis ince yagsiz, ilac, steroid vs kullanmadan en hizli ve en temiz nasil kas yapilacagina dair yazilari olan bir uzman.biraz arastirirsaniz bunun gibi daha bircok yaziya ulasabilirsiniz.

alintisini yaptigim bolum ironmagazine den;

"There is not a chance in heaven that you will gain 5 or even 10 pounds of dry muscle in one month or even 3 months - not even close. I hate to be the messenger of this bad news but unless you are using growth enhancing drugs...

... it's IMPOSSIBLE.

Under the BEST possible circumstances (training, diet, supplementation, recovery) the average male body can create between *0.25 and 0.50* pounds of dry muscle tissue per week. That's the natural amount that your body chemistry will allow. "

ve son olarak;

"If you simply focus on keeping your body fat between 10-13% fat while gaining around 5 pounds per month then it is safe to say you are gaining 1-2 pounds of dry muscle a month with 1-2 pounds of glycogen and water hopefully no more then a pound of fat. "

not: 1 Pound (lbs.) = 0.45 Kilogram (kg)

Bu verilen referansa göre, 13 kg almak için 28 pound kas+glikojen+yağ almak gerekiyor. 28 poundun 2/5 i kassa eğer, -ki yukarıda verilen oran- bu da 11,2 pound kas yapar. 7 ayda bu kütle kazanıldığına göre 11,2/7 bu da aylık 1.6 pound'luk bir kuru kas kazanımı demek.Yani 1-2 pound kuru kas kütlesini almayı 7 ay boyunca sürdürebilmiş demek. Bu da özveri,displin, ve de adanmışlık anlamına geliyor. Steroid değil "-not even close-".

İkinci bir hesap, 58kg'dan 71kg'a çıkılmış, ve yağ oranı da 8%de sabit kalmış. Yani yağ ağırlığı başta 4.64 kg'mış, 71kg'da 5.68kg, bu da yaklaşık 2.29 pound yağ artışı demek, 2.29/7 = 0.32 pound. Her ay 0.32 pound yağ artışı olmuş, anglosaxon dilindeki karşılığı da "no more than a pound of fat".

Ben bir tutarsızlık göremedim. Ancak şunu gördüm. Ayakta alkışlanması gereken bir başarıyla karşı karşıyayız. Ve bu başarıyı sindirmek herkes için kolay olmasa gerek.

abiLer bnde vg meraklısıyım çok istiyorum vücut geliştirmeyi.. yeni basladım sayılır 4 kg lik dambılla günlük bikaç değişik hareket üzerinde çalısıyorum herangi programım falan yok.. yaş 15 1,70 boyum ve 60 kilodayım sizce bu spor için uygun konumdamıyım uygun isem başka neler yapabileceğimi söylerseniz sevinirm.. şimdidden çok teşekkürler...

baska acidan anlatayim.

yaziyi ornek alacak olursak;

Eger growth u etkileyen bir ilac almiyorsaniz, ayda 2 kilo yada 3 ayda 4-5 kilo kas almanin birakin imkani bu degerlerin yanina yaklasmanin bile imkani yoktur.

maksimum genetik yatkinlikla alinabilecek kas miktari ayda 450-900gr arasidir.(maksimum beslenme, supplement vs) bu insan vucudunun kimyasinin izin verdigi degerlerdir.

eger yag oranini %10-13 arasinda tutarak ayda 2-2,5 kilo kas aldiysan, rahatlikla soyleyebiliriz ki, bunun 500gr-1kg safi kastir, diger 500gr-1kg ise su ve glikojen karisimidir.(umarim daha da fazla degildir)

buda demektir ki, ayda alinan 2,5 kiloluk bir kasin %50 ve %80 arasi bir miktari su ve glikojenden olusmaktadir.

Konuyu toparlarsak mesaj basliginda arkadas yag oranini koruyarak 13 kilo kas aldigini iddia etmektedir.yukaridaki verilerle alinan safi kas maksimum 7 kilo olur.gerisi sudur glikojendir.yani alinan safi kas miktari maksimum 7 kilodur.Bu arada maksimum degerlerden bahsediyoruz.bunun %30 u da olabilir.yani 2-3 kilo.

kaslarda su tutucu urunler vs ile bu mumkundur.sonucta bir dianabol ile de bu miktari hatta daha fazlasini kaslarda tutabilirsiniz.

yani vucutta su tutup cikip ben 20 kilo kas aldim ben 15 kilo kas aldim in arkasindaki ayrinti budur.su gider gerisi kalir.

Allahaşkına kim 7 ayda 13 kilo saf kas almış da ben alayım, steroid küründe bile yıllık kazanamazsınız 13 kilo saf kası, ben %12 yağ oranımı koruyarak 13 kilo aldım diyorum bunun hepsi kastır demiyorum ki, diyemem zaten genetiğe aykırı birşey.
Verification teşekkür ederim değerlendirmen için, bi düzeltme yapayım yağ oranım %13.
Son olarak private ben 15 kilo hatta 20 kilo kas aldım demiyorum, sadece alınan 13 kilo var ortada 7 ayda.
Eğer 7 ayda 7 kilo saf kas kütlesi elde edebilmişsem senin hesabına göre bu naturel bi dönem için bi başarı sayılmaz mı?
Verification yaptığı açılımda aldığım kilonun 2/5'inin kas olması durumunu hesaplamış buda %40 a denk geliyor bu da verdiğin açıklamadaki veriler dahilinde kalmıyor mu?
Tüm eleştiriler için teşekkür ediyorum.
Saygılar, sevgiler.

Son düzenleme:

hiç bir yerde 7 ayda 13kg kas kütlesi kazandığı yazmıyor. başlıkta bile
7 ayda 13 kg aldığı yazıyor

Selamlar;
Oncelikle gerçekten güzel bir vucut yapmışsın bunun için tebrik ederim.
Bende yaklaşık 9 aydır bu sporu yapıyorum, ilk başladığımdan beri çeşitli gainerlar ve protein tozları kullandım ve yaklaşık 6-7 kilo aldım. (Başladığımda 1.75cm 60.5kg dım şu an 66-67 kg) Yaklaşık 2 aydır kilo almam da bir durgunluk var.2 haftadır Creatin monohidrat kullanıyorum protein tozuyla birlikte belki bir iki kilo daha bu sayede alırım.Benim merak ettiğim konu Animal serisini neden seçtiğin.Hocalardan mı tavsiye oldu? Antreman öncesi ve sonrası Bsn No-explode-Cellmass veya Gaspari Superpump-Size on gibi forumlardan takip ettiğim kadarıyla çok daha etkili ürünler var bunları neden tercih etmedın.Dediğim gibi kaliteli bir markanın protein tozu ve creatin tozunu kullanıyorum bunlara ek olarak hangi ürünleri kullanmam daha doğru olur.Antremanlarda sonlara doğru enerji kaybı-yorgunluk oluyor.Yardımcı olursan sevinirim.

"prontobasso" benim mesajımı atladın herhalde..Zahmet olmıcaksa cevabını bekliyorum...

lostknight, animal serisini ilk olarak hocam tavsiye etmişti. daha sonra araştırdım ve o zamanlar daha yeni başladığım için en güvenilir ve köklü olduğunu düşündüğüm Universal ürünleriyle başladım bana gereken hedeflediğim faydayı da gördüm.
Bir önceki mesajında alıntı yapmışsın, orada yazdığım şeyler benim kullanıp faydasını gördüğüm ürünler, onları tavsiye edebilirim. nedenlerini de yazmıştım orada.
Ayrıca kilo alımının devam etmesini istiyorsan gainer kullanmaya devam edebilirsin, kilo alımın durduysa demek ki günlük aldığın kalori kadarını da yakıyorsun demektir. Günlük alacağın kaloriye 2 servis gainerla ekleyeceğin artı 2000-2500 kalori kilo almaya devam etmeni sağlayacaktır.
Başarılar.

Bir düzeltme daha yapmak istedim, dün 71.8 kg geldim, yağ oranımı da ölçtürdüm %11,1 çıktı.
9. aydayım aylık 0.82 pound yağ almışım ortalama, hala 1 pound sınırları içindeyim yani :D

Son düzenleme:
Genetik olarak minyon, zor kilo alan düşük yağ oranına sahip biriyim,
176 boyum ve başladığımda 58 kiloydum, son 7 ay içinde 13 kilo kadar aldım %8 yağ oranını koruyarak.
bu cumleden ben "yaglanmadan kas aldim" anlamini cikariyorum.yag oranini koruyarak yaglanmadan 13 kilo alinca cumleden kaslarim glikojen depoladi su topladi vs cikarilmiyor.o manada aciklama yaptim.

verdigim referans bilgiler isiginda konu daha acikliga kavustuguna gore sorun yok o zaman.

bu arada bazi arkadaslar coluk cocuk muhabbeti yapmis cekemiyorlar gibilerinden :) cocuk degiliz biz.karsinizdakini tanimadan ithamda bulunmayin.uyeler resim koyunca iyi elestirince cekemiyor.burasi elestirilerinde yapialcagi bir yer.herkes karsisindakine saygili davranmayi bilsin.kendi yorumunu yapsin arkadas cevap veriyor zaten.ona buna camur atmaya gerek yok.burasi paylasim formu.arkadasta yorumlara gayet seviyeli bir usluple cevap veriyor,tebrikler.kimsenin basarisinda gozumuz yok.insallah herkes istedigi gibi bir vucuda sahip olur.basarilar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim private,
yağ oranını koruyarak 13 kilo alınca zaten otomatikman yağ ağırlığı da yükseliyor yani 58kg da %8 yağ oranı demek vücutta 4,64kg yağ var demek ama 71kg da %8 yağ oranı 5,68kg yağ demek.
ki %11-12 lere çıktı bende kilo alımı esnasında.
Neyse, sonuçta demek istediğim tabii ki saf kas kütlesi 13 kilo aldım değil, senin de dediğin gibi bu genetik olarak imkansız 7 ay gibi bi zamanda.
Yanlış anlaşılmak istemem böyle bir iddiam yok tabii ki :)

Back
Yukarı