• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

7 aylık düzenli çalışma+beslenme=13kg

Sayın prontobasso, uzun zamandır ortalarda görülmeyerek neden acaba hayran kitlenizi meraklandırıyorsunuz acaba ögrenebilir miyim :) ayrıca gelişiminizi takip açisindan yeni resimler, tavsiye ve önerilerinizi bekliyoruz...

hocam bu son fotoğrafındakı karın kasları olağanüstü. 13 kılo aldım dedın suplement olarak ne kullandın whey protein tozumu yağ yağıcı kas arttırıcı yoksa kilo aldırıcı kas attırıcımı aldn neler aldın bı yazarmısın. bide günlük kaç gram protein falaan aldın

son olarak bişey sorucam verdıgın sıtedekı protein tozlarının fıyatları gerçekten şaşırtıcı.10$ ve 20$ arasında oynuyo gerçekmi bu? ve bu aldıgın anımal stac , anımal pack, anımal pump ın teker teker fıyatını yazarmısın sana zahmet tesekkurler.Hayalımdekı vucuda sahıpsıın kıymetını bııl:)

Herkese selamlar,
Arkadaslar tum mesajlari okudum, herkese cok tesekkur ederim, ozel mesajlardan mesaj kutum dolmus girmeyeli ancak ilk sayfalarda yaptigim herseyi kullandigim besin desteklerini gunluk aldigim kalorileri adim adim detayli bi sekilde aciklamistim.
Bu is biraz anatomiyle de alakali, benim sansim kas yapimin bir parca elverisli olmasi sanirim ve vucudumdaki yag orani oldukca dusuk.
Bazi arkadaslar karin icin ne yaptigimi sormus. kisaca sunu soyleyeyim cunku herkes bunu soruyor;

Karin kaslari ve onlarin gorunurlugu 1 kaslarin sekilsel yapilari 2 o bolgedeki yaglarin oraniyla alakalidir. nasil herkesin gogus kasinin sekli ayni degilse karin kaslarinin da sekli herkeste ayni olmayabilir. yag orani cok dusuk olmasina karsin 6 adet karin kasinin birbirinden duzenli ve simetrik olarak ayrilmadigi bircok anatomik yapi ornegi gorebiliriz.
Oncelikle ilk olarak karin bolgesindeki yaglardan kurtulmak diye bir kavram yoktur, vucudunuzun geneli belirli bir yag oraninin altina inmedikten sonra karin ve bel bolgesindeki yaglardan kurtulamazsiniz. Vucut enerjiyi en son yag dokusundan alir ve en cok yagi sindirim sistemine en yakin yerlerde depolar. bu nedenle "ne yazik ki" en son kilo vereceginiz yer karin ve bel bolgenizdir.
Ben (dikkat ben) vucut genel yag orani halihazirda belirli bir seviyenin ustunde olan arkadaslara hususi karin yada bel egzersizi yapmalari konusunda tavsiye vermem, cunku dedigim gibi vucutta en son eriyecek yag dokusu sindirim sisteminin en yakinindaki dokudur. Bu konuda bircok makale ve bilimsel arastirma okudum universitelerde yapilan.
Vucut yag oranini belirli bir seviyeye indirene kadar mekik cekmek yada iste sopa cevirmek yana egilme hareketi yapmak yerine zamaninizi ve enerjinizi daha verimli daha cok kalori yakabileceginiz kardio hareketlerine harcayin.
O bolgedeki yaglarin yok olmasi icin ciddi anlamda zayiflamamiz gerekiyor malesef, cokca karsilasilan pratik bir uygulama yanlisindan bahsetmek gerek.
Kilo fazlasi (over Weighted) olan bir kisi spor salonuna baslar ve ideal kilosuna kadar gelir. ornegin 1.75cm boyunda 90 kiloluk bir sahis 6 aylik calisma sonrasinda 70 kiloya ulasir sporla, cevresindeki herkes artik yeter daha fazla zayiflama diye telkinler vermeye baslar, kendisi de bakar ki ust vucudu gayet guzel gelismis kilosu da tam istedigi gibi olmus ama karin ve bel bolgesindeki yaglar halen kendini belli etmekte ve ne yaparsa yapsin bu yaglardan kurtulamadigini soyler.
Sporcunun bu donemden sonra yapmasi gereken sey 60 kiloya kadar (Under Weight) dusmek olmalidir, oha 60 kiloda ciroz gibi olur ama dediginizi duyuyorum, evet ancak o yag deposunu eritmesi icin bu gerekli ne yazik ki. Zaten kilo vermek icin ugrasan bir yapisi oldugundan 60 kiloya dustukten sonra gerekli protein destegiyle (tabii ki baska supplementler de gerekebilir ama ilgilendigimiz sistem artik protein mekanizmasi) ideal kilosuna bu sefer yaglanmadan tekrar cikmasi kilo verme cabasindan daha rahat olacaktir.
Merak edenler icin biraz da kendimden bahsedeyim, belki daha once yazmisimdir ama ben bir opera sanatcisiyim ve 2 senedir italyada yasiyorum, yogunluktan dolayi spor salonuna hic gidemiyorum sadece varolani korumak ve zinde kalmak icin evde kendime aldigim agirliklarimla calisiyorum. Daglarda yuruyus kosu ve bisiklet kullanarak saglikli sporla ic ice bir yasam surmekteyim. Zaten basta da soyledigim gibi cok irilesmek amacim hic olmadi ayrica calisilan kilolar arttikca egzersiz esnasinda ses tellerini ve vucudun boyun bolgesindeki bizim icin cok elastik olmasi gereken kas gruplarini olumsuz yonde etkiledigini gordum. Bu nedenle var olani korumanin otesine gitmedim ve sanirim gitmeyecegim de.
gecen 2 sene boyunca bircok yakin arkadasima ve basta kardesime nacizane tavsiyeler vermeye calistim buradan ve kendi deneyimlerimle ogrendiklerimden. en basarili 2 ogrencim kiz arkadasim ve erkek kardesim oldu. kiz arkadasim 4.5 ayda 12 kilo kardesim ise 5 ayda toplam 27 kilo verdi saglikli bir sekilde. Buradan da nacizane beslenme ve vucudun yapisi ve besinlere egzersizlere olan tepkisi konusunda birseyler ogrenebilmis oldugumu baskalari uzerinde de gormus oldum.
Umarim daha sik girebilirim bundan sonra ama yine de yardima ihtiyaciniz olursa bu forum neredeyse dunya capindaki nadir buyuk fitness forumlarindan birtanesi. derya deniz. aradiginiz birseyin bulunmamasi ihtimali yok.
Kisisel sorular ne yazik ki yanitlamasi zor seyler cunku onlarca degisken var dikkat edilmesi gereken. bu nedenle genelden ozele gidis yolunu deneyip kendi vucudunuzu tanimaya calismaniz cok daha verimli olacaktir.
Kimse sizin vucudunuzu sizden iyi taniyamaz, genel mantigi okuyup kavradiktan sonra detaylandirmayi kendi durumunuza uygun bir sekilde kendiniz yapmanizi tavsiye ediyorum.

Herkese olumlu olumsuz yorumlari icin bir kez daha cok tesekkur ediyor ve spor dolu kardesce bir yasam temenni ediyorum.

Prontobasso :)

Gayet güzel fit bir vücudun var fazlasıda kötü görüntü bana sorarsan şeklini bulmuşsun koruman yeterli olucaktır abartmaya gerek yok başarılar.

Arkadaslar, ozel mesajlari okudum tabii ki herkese 23 sayfayi birer birer okumak kolay gelmiyor. Dolayisiyla zaten konu icinde gecen ve benim uzun uzun acikladigim konular, nacizane tavsiyeler yeniden sorulmus bu nedenle yazdiklarimdan onemli oldugunu dusundugum kisimlari alinti yaparak buraya koymak istiyorum ki konusu halihazirda gecmis olanlar tekrar sorulmasin gozunden kacmis olanlar yakalayabilsin.

Hacim için her kası haftada 1 kere çalıştırıyorum.
Haftada 4 gün salona gidiyorum.
Kollar için de öyle ekstrem sihirli değnek hareketler yok, hepsi bilindik şeyler.
Unutmamak lazım kas antremanda gelişmez, antremanda uyarılır dinlenirken gelişir.
Ne kadar ağır uyarırsanız o kadar büyüme ihtiyacı duyar bu adam bana ağır çalıştırıyo benim büyümem lazım bu ağırlıkları kaldırmam için diye.
Ama şunu unutmamak lazım bana derlerdi ilk zamanlar oğlum bak bu işin %70'i çalışmaksa %30 u beslenmektir diye. YALANMIŞ
%30u antreman %70i beslenmeymiş yani beslenme için harcadığım çabanın 10da birini harcamıyorum antremanda (ki sıkı antreman yaparım.
Abartıyorum belki ama herşey beslenme, hareketler belli zaten, scoot, hummer, barbell, cable curls.
Değiştire değiştire hepsi yapılmalı denenmeli.
Her hareketin hakkı verilmeli tam indirilmeli indirdiğimiz zaman ancak o zaman kas çalışır.
yeni başlayan arkadaşların hatası hep o olmuştur. ağır kilolarla yaparlar hareketi ama tam indirmezler ve bellerinden destek alarak yukarı doğru fırlatırlar ön kollarını.
Bende ilk başlarda öyle yapıyordum.
ama gelişme hareketi tam yaptıktan ve belimden değil bicepslerimden kuvvet alarak ağırlığı kaldırmaya başladığımda oldu.
Tek bir kiloyla çalışmıyorum her sette kilo artırarak yapıyorum biceps çalışmasını 4 setten sonra bir 3 set daha 4er tekrar ağırlık azaltarak giriyorum son sette en hafif başladığım ağırlıkla max. yapıyorum.
Bu sistemle hacim kazandığımı söyleyebilirim.
Buna DES sistemi diyolar galiba tam adını bende bilmiyorum.

Birkere her sabah muhakkak yumurtayı aksatmadan yiyorum, ilk başladığım zamanlarda 5 yumurtanın sadece 2 tanesinin tam geriye kalan 3 tanesini sadece beyaz yiyordum, zaman geçtikçe ve biraz yumurta sarısının kolesterol ilişkisini araştırdıktan ve yeni yapılan testleri ve araştırmaları okuduktan sonra spor yapan kişiler üzerindeki kolesterol etkisinin çok büyük olmadığını öğrendim ve tam olarak 5 yumurtayı yiyorum, daha kolay olması açısından yarım domates ve 1 adet sivri biberi önceden pişirip melemen gibi yapıyorum içine 100gr beyaz peynir katıyorum, yağ ve tuz yok, çok katılaşmadan 1,2 dk çevirip ateşten alıyorum.
Öğle yemeği saat 1 gibi yiyorum muhakkak kırmızı et, kırmızı eti gündüz tüketmek daha iyi, sindirim açısından, yanında yiyebildiğim kadar pilav (minimum yağ, tuz yine yok)
Saat 5 gibi 2 kutu ton balığını birhayli fazla bulgurla karıştırıp yiyorum, bulguru pişmeden önce 10 dk kadar tavada kavuruyorum daha sonra üzerine su ekleyip haşlıyorum, yağ ve tuz yine yok, kavurmak güzel bi tad veriyor ve ton balığıyla inanılmaz yakışıyor.
Saat 7 gibi antrenmana gidiyorum 1 saat civarında sürüyor antrenman ve geri geldiğimde kurt gibi acıkmış oluyorum.
saat 8.5 gibi bir öğün daha yiyorum bu öğünde tavuk yemeye özen gösteriyorum genelde piliç çevirme alıp tüm göğüs bölgesini tüketiyorum yanında pilav ve haşlanmış patates.
gece saat 12:30 1 gibi uyuyorum ama uyumaya doğru tekrar karnım acıkıyor, bu esnada ise kahvaltılık protein yönünden güçlü şeyler almaya çalışıyorum kaşar peyniri jambon süt vs.
Gece yatmadan önce protein rezervlerini iyice doldurmak gerekiyor katabolizma devreye girmesin uykudayken diye.
Supplement kullanımım şu şekilde oluyor, sabah kahvaltıda animal pack, gün içinde 2 sefer fırsat buldukça pretein tozu yada weight gainer antemandan 45 dk önce animal stack 30dk önce animal pump, antreman sonrasında hemen animal nitro.

Gelişimle ilgili birkaç şey eklemek istedim,
Kullandığım supplement kombinasyonunu gözönünde bulundurmak lazım.
Öncelikle Supplementlerimi yurtdışından getirttiğimi söylemek isterim buradakinin yaklaşık 3 te 1 i fiyatına maloluyor kargosuyla beraber.
İlk siparişim esnasında hediye olarak bana bir log book gönderdiler, gün gün ne kadar yediğini ne kullandığını ve nasıl antrenman yaptığını yazıyorsun,
kitabın arkasında kombinasyon listeleri vardı, amacıma uygun olan kısa zamanda büyük kütle kombinasyonunu seçtim ve sipariş ettim.
Daha sonra teker teker araştırmaya başladım bu supplementleri.
Animal pack: vitamin ve mineral desteği veriyor ki bu sporda olmazsa olmaz klasikleşmiş bir destektir kendisi muhakkak alınmalı.
Animal stac: bu arkadaş vücuttaki kullanılabilir doğal testosteronu artırmaktan sorumlu, genetik olarak salgıladığımız doğal testosteron'un sadece %3 ünü güç için kullandığımızı biliyormuydunuz, bu ürün bu oranı %90 lar seviyesine çıkartıyor. Kullanılabilir testosteron arttığı zaman hem güç artışı hem protein sentezi artıyor.
protein sentezi nedir: vücudumuza aldığımız günlük proteinin sadece bi kısmını kullanabiliyoruz yani vücut sadece bir bölümünü sentezleyebiliyor bu sizin vücudunuzun protein sentezi kapasitesiyle alakalı. Animal stak kullandığınızda artan kullanılabilir doğal testosteron seviyenizle beraber bu sentezleme olağanüstü seviyelere çıkıyor, yediğiniz proteinden çok daha fazla verim alıyorsunuz, bence yine olmazsa olmazlardan bir tanesi.
Animal pump: bu bir güç verici pre-workout yani antrenman öncesi desteği.
bu amcanın içinde de Nitric Oxide ve kreatin var.
Nitric Oxide kan damarlarını genişleten bir madde yani çalışma esnasında daha fazla ve rahat kan akışı sağlayarak kaslarımız daha çok kan gitmesini ve oksijen ve kandaki besinler sayesinde daha çok beslenmesini sağlıyor.
Kreatin kırmızı etin içinde bulunan bir aminoasit cinsi ve kaslara güç veriyor ve bu güç gerçekten gözle görülür ve hissedilebilir bi güç.
Animal nitro: bunun içinde de yine vücut için dozajları çok iyi ayarlanmış aminoasit ve BCAA hapları var, bir poşetinde yaklaşık 7000mg aminoasit 6000mg BCAA barındırıyor ve oldukça memnun kaldığım bi ürün. antrenman sonrasında protein, amino ve BCAA muhakkak alınması gereken takviyeler çünkü vücut antrenmandan sonra direk kas yıkımına başlıyor. bu katabolik etkiyi abzorbe etmek için antrenmandan sonra muhakkak BCAA alınmalı protein tozlarının içinde bi miktar oluyor zaten.
Velasıl, bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra asıl gelişme oldu diyebilirim,
Yeni başlayan arkadaşların büyük hatalarından biri ya besleniyorlar ama supplement kullanmıyorlar ya parayı bastırıp supplementi alıyorlar herşeyi onlardan bekleyip beslenmelerine hiç dikkat etmiyorlar.
Ama hepsinin bi bütün olduğunu unutmamak lazım, bu spor dünyanın en zor sporlarından birtanesi, başka spor dallarıylada ilgilendim lisanslı olarak ve hala ilgileniyorum ama hiçbiri istediğini almak için günün 24 saati dikkat ve uğraş gerektirmiyor.
Body-building sporunda uyku düzeni beslenme sosyal hayat ve antranman bunların hepsi düzgün yapılan bi şekilde bir araya gelmezse etkiler çok yavaş oluyor. o nedenle de insanlar soğuyor olaydan.
binlerce kişi vardır hayatının bi döneminde spor salonuna yazılan ama 1 bilemedin 2 ay gidip bırakan.
Azim ve disiplin çok önemli hayatın her döneminde olduğu gibi.

Quote:
Originally Posted by yvzmst 
selam prontobasso; bacak calısmasını gercekten hiç sevmiyorum. tıpkı senin trapezleri'nin estetik bulup calısmadıgın gibi. açıkcası bana ızdırap gibi geliyor. ama bacakda bazı hareketler için gerekli sanırım. hangi hareketlere destek veriyor tam bilemiyorum ama . acıklarmısın?
Ben trapezleri estetik bulmuyorum, o yüzden çalışmıyorum zaten, yanlış anlamışsın.
Güzel durmadıklarını düşünüyorum, bu benim zevkim ama kocaman bi vücut üstünde ince bacaklar nası durur sen bi düşün. bi yesil zeytinin altına iki kürdan sok öyle durur. 
Hepimize ızdırap geliyor yvzmst emin ol hiçbi hareket bu kadar sıkıcı ve ızdırap verici olamaz lanet olsun yani.
Bazı hareketlere değil her harekete destek sağlıyor.
Şöyleki, bacak kasları tüm vücudumuzdaki kasların 3te 1 ini oluşturuyor ve bu kasların çalıştırılması vücuttaki total testosteronu artırıyor, total testosteronun artması demek daha sıkı antrenman daha fazla güç daha sıkı kaslar, daha yüksek protein sentezi demek.
Bacak yapmayan insanın diğer kasları bacak yapana oranla daha geç ve yavaş büyür, oldukça geç ve oldukça yavaş.
Ayrıca estetik olarak iğreti bi görüntü de cabası.
Bacak şart, özellikle squat.
Benim bacaklarım vücuduma oranla oldukça ince o yüzden geliştirmek için 4 günün 2 gününü bacak çalışıyorum.

Tamda üstüne sordun, başka bir başlıkta şu aşağıdakileri yazdım.

2.5 kg protein tozu: 160 tl
animal pack: 120 tl
animal stac: 138 tl
animal pump: 138 tl
animal nitro: 110 tl
666 tl Türkiye fiyatı (Yurtdışından getirtiyorum o ayrı)

Bunun beslenmesi var 3 öğün eti hergün 10 yumurtası var
kırmızı etin kilosu 24 lira 3 günde 1 kg gidiyo muhakkak 240 lira aylık.
ton balığı hergün 2 kutu 180 tl.
tavuk 100 lira desen
520 de bunlar.
e bulguru pirinci salatası meyvası 100 lirada ona de

aylık ortalama 1300 lira.

100 lirada salona versek 1400 lira

1 senelik body building macerası tam anlamıyla kitabına uygun uygulandığında bize 17 milyar civarına geliyor.

yani bu iş böyle, bunları yapmazsan bu kadar masraf etmezsen olmaz demiyorum ama işi kitabına göre yapacaksan -ki ben öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince çıkan fatura bu şekilde oluyor malesef.

supplementmi beslenmemi en çok etkileyen dersen beslenme derim çünkü beslenme olmadan dünya supplement kullansanda bir işine yaramaz, vücudumuzu bi inşaata benzetirsek supplementler kürek besinler ise kum ve çimentodur, kum ve çimentoyu elinle de biyerden biyere atarsın ama uzun sürer, ama onlarsız olmaz inşaat.

Öncelikle şunu söyleyeyim, işin çok kolay değil.
birincisi 17 yaşındasın, metabolizman inanılmaz hızlı çalışıyor bizlere oranla, dolayısıyla kilo alman daha da zorlaşıyor,
ikincisi öğrencisin ve maddiyat malum.
6 öğün de yesen bunları neler oluşturuyor, bol bol pirinç bulgur tüket, 3 öğün muhakkak 300gr bulgur yada pirinç ye bunların yanında muhakkak tavuk, balık yada kırmızı et tüket (300gr bulgura 2 kutu ton balığı karıştır ye).
Sabahları 5 yumurtalı menemen yaptır annene 2 tam yumurta 3ünün sadece beyazı.
Gece yatmaya yakın yine bir öğün ye, kolay hazmedilebilir bir et cinsi kullan, balık olabilir bu.
Aralarda kuruyemiş tüket, kuru kayısı çeviz, kuru üzüm, fındık sürekli yanında bulunsun.
Kola falan içme meyva suyu tüket öğünlerinle.
Boş şeylerle karnını doldurma.
Birde sabırlı ol, her ay 1-2 kilo alsan 1 senede 15-20 kilo demek bu.
Seni çok iyi anlıyorum kilo almak vermekten çok daha zor, sürekli miden bulanarak geziceksin bir süre. 1 aydan sonra alışıyorsun.
Şunu kendine alışkanlık edin, allahım patlıyorum şimdi kusucam artık dediğin bi an vardır yemekten sonra, ve bu his yaklaşık 1 saat sonra geçer, o his geçer geçmez yeni birşeyler daha yemeye çalış, atıştırmalıklar bu arada kullanılabilir.
Allah yardımcın olsun 

Yani hedeflenen kütle ne ise oraya ulaşmak için yaklaşık aynı oranda yemek yemesi ve supplement kullanması gerekli herkesin.
kimisi bu noktaya 2 yılda ulaşır kimisi 1 yılda kimisi 5 yılda, beslenmeyi az yaparsanız hedefe daha geç varırsınız yada hiç varamazsınız, paraya kıyıp gece hayatından içkiden sigaradan arkadaş toplantılarından gezme tozmadan fedakarlık yapıp o parayla supplement alırsanız daha hızlı ulaşırsınız.
Sigarayı bıraktım günlük 5.5 liradan 170 lira aylık cebimde
Gece hayatım yok, 1 gece dışarı çıkmak minimum 50 lira çoğu insan haftada en az 1 kere gece dışarı çıkıyor aylık 200 lira.
alkol kullanmıyorum keyif için yapılan şeylerin hiçbirini yapmıyorum kısacası.
Arabam yerine otobüsle sağlıyorum ulaşımı, benzine değil akbile para veriyorum ve benzine harcadığımın 1/5'i para gidiyo ulaşıma aylık.
Bi düşünmek lazım hayatımızda aylık keyif, rahat için kaç lira harcıyoruz, kaç kere evde yiyebilecek yada evden yanımızda götürebilecekken 5 katı fazla verip dışarıda yemek yiyoruz.
Bunlara dikkat edilince emin olun supplemente de para kalıyor, yemeğede.
Bu iş herşeyden fedakarlık işi...
Tercih etmek lazım 1,2 sene çoğu şeyden fedakarlık yapıp iyi bi vücuda sahip olmak mı yoksa yerinde saymak mı...

iyi forumlar herkese thums:

---------- Post added at 15:52 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

Birsey daha eklemek istedim, yurtdisindan alisveris hakkinda cok sorulmus, 2 senedir yurtdisinda yasadigim icin Turkiyeye 2 senedir supplement siparisi vermedim bu nedenle son donemdeki gumruk mevzuati konusunda bilgim yok, gelirmi gelmezmi takilirmi bir bilgiye sahip degilim.

Yine konu icinde yazmis olamama ragmen cok fazla beslenme programim sorulmus, normal tabi arada gozden kacmis olabilir, saat saat kendime hazirladigim beslenme programimi buraya koyuyorum.

programj.jpg

Diger sorularin cevaplari olabilecek yazilarimi ustte paylastim.

merhaba,

helal olsun gerçekten düzgün ve özel hatlara kavuşmuşsun benim istediğimde senin vicudu'ki gibi body'de ilk ayım dymatize super mass kullanıyorum haftanın 6 günü gitmeyi planlıyorum ki şu bi ay içinde öyle oldu bundan sonrada böyle gidicem ve çalışıcam umarım bende bu hatlara sahip olurum. tekrar tebrikler.

Pronto abi ne zamandır yoktu konu baya öksüz kaldı... Valla herkes çok merak ediyor abi şuanda vücud ne alem. beslenme programın amma çok dolu be abi nasıl uyuyorsun bu programa valla şaşa kaldım...

prontobasso vücudun güncel durumu hakkında birşeyler öğrenebilirmiyiz?

dostum öncelikle vücut için tebrik ederim. bende senınle aynı durumdayım önceden bazı sporlarla uğraştım ama çok zor kilo alıyorum.senınle aynı ölçülerle başladım. 3 ay oldu başlayalı düzenli beslenme +protein takviyesi alıyorum. 2-2.5 kilo falan alabildim. hacim olarakta çok bir fark olmadı. acaba 3 aylık ölçülerini yazabilir misin. yada tavsiyelerin nelerdir. yaza kadar hedefime ulaşmam lazım.

Back
Yukarı