Açık parfümler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ecey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende Givenchy - Pi kullanıyroum :) gayet memnunum,kalıcılığı diğer açık parfümlere göre daha iyi...

Her ne kadar bende anıları iyi olmasa da pi'ye bayılıyorum ;)
En etkileyici erkek parfümü bence !
 
bende acık parfumlerımı d&... dan alıyorum ve memnunum sonucta pağalı orjınalının neredeyse aynısı

gulsuyu denmıste aklıma geldı benım dedemde yıllarca beyoglundan reb.. dan aldıgı lavanta kolonyasını surerdı ona gore her bakımlı ve cagdas erkek bu konyayı kullanmalıydı
 
3,14 :) 1 tek matematikle ilgili olduğu için ismini sevemedim topitop olsa türkiyede satılmazdı lolipop olabilir isim :P:P:P ama mağazada denemiştim kokusu gitmek bilmedi üstümden çok kalıcı şeker gibi klasik eski parfüm seveni kullananı çok


Evet eski moda traşta vardı kolonyalar da çeşit çeşit berberler de sürerdi usturalar bilenirdi herkes adama benzer halde gezerdi :) Ben o zamanlarda yaşayamadım ama şimdiki zamanda yaşıyorum hepsini eski modayı sürdüren grup var dünyada hala. Eskiden her şey güzeldi :):)
 
Bence açık parfüm yerine lush, body shop yada benzeri markaların kendi ürünleri kullanılabilir... Hem doğallar hemde daha ekonomik...
 
Ben ithal parfümümü özel günlerde kullanıyorum, açık parfümü ise günlük kullanım için tercih ediyordum. Sürekli açık parfümü D&P den alıyordum, fakat son aldığım açık parfüm tişörtümde çıkmayan bir lekeye sebep oldu. Artık orjinali kampanya dahilinde en ucuza alıp, açıktan uzak durmaya çalışıyorum, maalesef. Açıkları kesinlikle kötü anlamında algılamayın, neredeyse orjinalinde koku ve kalıcılık olarak farkı yok.
 
Bende belirttiğiniz markaların açık parfümünü kullandım fakat kıyafetlerimde lekeler yaptı, boynumda tahriş yaptı ayrıca çok fazla sıkınca biraz zaman geçince alkol kokusu baskın oluyor. Malesef ülkemizde orjinal parfümlerinde pahalı olması nedeniyle genelde tester parfüm kullanıyorum. Gayet memnunum nerdeyse orjinalinin yarı fiyatına alıyorum.
 
Calvin Klein kullanıyorum açık parfüm. Gayet memnunum, tabiki orjinalinin yerini tutmaz ama çok çok daha ekonomik.
 
valla zaten 100 ml parfümü 2 senede bitiren birisiyim o yüzden gözüm kapalı veriyorum 150-200 neyse hiç kafamı yormuyorum. zaten 1 fıs yeterli oluyor parfüm orijinalse, kadın gibi parfümle yıkanıp 6 metre öteden parfüm kokusu gelen erkekleri anlamıyorum. açık parfüm olunca hunharca kullanıyorlar herhalde.
 
ben parfüme çok dikkat eden biriyim

beni tanıyanlar asla parfümsüz çıkmadığımı bilir

fakat bende yıkanmayı sevmiyorum parfümle

maks 2 fıs fıs ıle zaten tüm gün kalıcı bir koku elde edıorum

kı her gun 2 kez dus alan dus jelı kullanan her turlu temızlıgıne dıkkat eden bırıyım o yuzden kapatmam yada ortmem gereken bır koku yok

az sıkmak en mantıklısı

bende orjınal parfume fazla verenlerden

asla ole taklıt almam zaten mın 6 ay cıvarı gıdıyor

kı parfumlerımı her zaman yurtdısından alırım
 
Açık parfüm kullanıyorum (Kokunun adı Rochas, bu arada bayan değilim). 300 cc 30 liraya almıştım. Sabah 3-4 fıs sıkıyorum. 1 seneye yaklaştı, 1-2 haftalık daha kaldı zannediyorum. Arkadaşlarım kokumun ne kadar güzel olduğunu, bir ortamda beni göremeseler de, koklayarak o ortamda bulunup bulunmadığımı söylüyorlar :) Bence gayet kullanışlı.

Not: Cildime değdirmiyorum, elbiseme sıkıyorum. Zaten deodorant değil elbiseye sıkılmalı.

Eue de toilette : Elbise suyu demek.
 
Açık parfüm kullanıyorum (Kokunun adı Rochas, bu arada bayan değilim). 300 cc 30 liraya almıştım. Sabah 3-4 fıs sıkıyorum. 1 seneye yaklaştı, 1-2 haftalık daha kaldı zannediyorum. Arkadaşlarım kokumun ne kadar güzel olduğunu, bir ortamda beni göremeseler de, koklayarak o ortamda bulunup bulunmadığımı söylüyorlar :) Bence gayet kullanışlı.

Not: Cildime değdirmiyorum, elbiseme sıkıyorum. Zaten deodorant değil elbiseye sıkılmalı.

Eue de toilette : Elbise suyu demek.
yanlis bilgilendirme yapma lutfen
 
1) parfum elbiseye degil vucuda sikilir
2) eau de toilette nin anlamini arastir

""kumas suyu" anlamina gelir ve sanilanin aksine tuvaletteki kokulari vs bastirmak icin kullanilan az kokulu sivi degildir. yikanmanin makbul ve mubah olmadigi donemlerde kokulu sular serpilmis genis gozenekli bez/kumas (toile) ile vucudun silinmesi ve bu yolla nispeten ferahlanilmasi eylemi, eau de toilette kavraminin kokenidir. (toile>toilette)

gene sanilanin aksine, eau de toilette veya parfum tanimlari, ayni formulun seyrelme oranlarini belirleyen sablon tanimlar asla degildirler. bu formlara iliskin sablon "%" oranlari her ne kadar pek cok kaynakta veriliyor olsa da -ve harc-i alem endustri de bunlari gecerli pratik olarak benimsemisse de- aslinda eau de toilette ile parfum arasinda sadece seyrelme farki degil, formuler fark da vardir. bu da kokunun kuvvetinden ote, kokunun karakterinin ve profilinin de forma bagli olarak degisik olduguna isaret eder; yani eau de toilette seyrek olmasinin yanisira daha hafif kokacak sekilde formule edilmisken, parfum'de durum bunun tam aksi yondedir. ayni isimli kokunun iki farkli formunda hammaddelerin kullanim oranlari farkli olabilecegi gibi, bazen hammadde eksiltmesi veya ilavesi de soz konusudur. ciddi ve koklu firmalarin (guerlain, chanel vs vs) ayni ismi tasiyan eau de toilette ve parfumlerine iliskin yorumlarin farkli olmasi da bu yuzdendir.

zaten bu iki kokulu sivi formunun kullanim "alan" ve "zaman"larinin farkli olduguna dikkat edebilen bir muhterem, fazlaca da dusunmeden bu teknik bilgiyi kendi mantigi ile de cikarabilir. ornek: sabah ise giderken eau de toilette tercih etmeniz ama gece bir davete giderken parfum kullaniyor olmaniz.

ulkemizde parfum formunda bir uretim zaten soz konusu olmadigindan, yerli koku endustrisinin buyuk oyunculari eau de toilette ile hasir nesir olup "iste bildigin parfumun az daha seyrelmis hali" diye sagda solda "ciddi" kelamda bulunurlar.

luzumsuz bilgi: tuvalet kelimesi de gene "toile", yani kumas'dan mulhem "giyinilen yer/giyinme odasi" anlamindadir. 1800'lerden itibaren bu alanlarin tum kisisel bakim pratiginin gerceklestigi yerlere donusmesi, beraberinde bu giyinme odalarinin icinde su tesisatinin da yer almasini getirmistir."

Alıntıdır. Gördüğün gibi "Eau de toilette: Kumaş suyu. Düz mantık, elbiseye sıkılır."

Orjinal parfüm almaya gittiğimde Tekin Acar Kozmetik yetkilisi ile de aynı konuyu konuşmuştuk. Kendisi de "Eau de toilette" elbise suyudur, tene sıkılmaz. Tene "Eau de parfum" sıkılır demişti.
 
Kesinlikle önermiyorum çok ciddi alerjik reaksiyonlara sebeb olabiliyor, özellikle cild üzerinde yanık tahriş v.b semptomlar açısından çok riskli orjinal ten rengine uygun parfümler tercih edilmeli.
 
Back
Yukarı