Ağırlık antrenmanı ve kilo verme

Mehtap

Üye
merhaba
81 kiloyum ağırlık antrenmanı ve diyet yaparak 55 kilo olmak istiyorum. Evime 20 kglik dumbell seti almayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim tavsiye verir misiniz?

Merhaba,

20 kiloluk dumbbell seti uygun bir ağırlık olur. Alabilirseniz bir tane de ev tipi kardiyo bisikletlerinden öneririm. Kardiyo ile ağırlık antrenmanı kombin ederseniz hem kalıcı hem de daha atletik bir görüntü yakalayabilirsiniz.
Kısa ve öz izah etmet gerekirse; ilk önce beslenmenizi oturtun. Daha sonra kardiyo ile yağ yakımı, ağırlık egzersizleriyle sıkılaşmayı hedefleyin. Bol lif ve protein ile beslenin. Sağlıklı yağlardan korkmayın. Bunların yanına YouTube üzerinde bir çok örnek antrenman programı var, onlardan birini de kendinize başlangıç olarak entegre ederseniz iyi sonuçlar alırsınız. Söz konusu düşmek istediğinizi kilo evde yapabileceğiniz egzersizler ile inilebilecek bir kilo.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. İlk aşamada yağ yakımı için kardiyoya biraz daha ağırlık vermem gerekiypr diye biliyorum fakat kardiyo yapma isteğim yok. Diyetle birlikte Sadece ağırlık çalışsam nasıl olur? Sonuç be olur yani incelme ve sıkılaşma tam anlamıyla gerçekleşir mi? Ya da incelmeden başlamasam mı mesela?

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. İlk aşamada yağ yakımı için kardiyoya biraz daha ağırlık vermem gerekiypr diye biliyorum fakat kardiyo yapma isteğim yok. Diyetle birlikte Sadece ağırlık çalışsam nasıl olur? Sonuç be olur yani incelme ve sıkılaşma tam anlamıyla gerçekleşir mi? Ya da incelmeden başlamasam mı mesela?

Ağırlık egzersizlerinin hakkını verirseniz elbette incelme ve sıkılaşma yakalarsınız ancak süreç uzar. Programınıza kardiyo eklemeniz hem antrenman şiddetini arttırmaya destek olur, hem de yağ yakımını hızlandırır.
Kardiyo yapmama konusunda ısrarcıysanız antrenman şiddetini yüksek tutun. Seçtiğiniz egzersizlerin tekrarını yüksek tutun mesela, bu da yardımcı olacaktır.

Back
Yukarı