Ağırlık Eldivenleri - Resimlerle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Despo

ADMIN
Yönetici
Admin
Bu sporu yapan hemen hemen herkes, nasır sorunuyla karşılaşır.

Ülkemizde malesef bir çoğu çok kalitesiz ve bazı sanal mağazalarda alışverişlerinizde birlikte hediye edilir, ancak 1 hafta kullandıktan sonra eldivenin param parça olduğu görülür.

Peki sizlerin deneyimleri nedir ? Hangi marka ürünleri kullanıyorsunuz, yukarda belirttilen 'body eldivenleri' hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu başlıkta ayrıca farklı markaların eldivenleri ve yurtdışı sitelerinin linkini paylaşacağım.

Harbinger ve Schiek en çok satılan ağırlık eldivenleri arasında ve bir çok sporcuya sponsordur.

Harbinger 1260 - Training Grip

1260.gif

Bu eldiveni daha önce 1 yıl boyunca kullandım ve çok memnun kaldım, hem kaymayı önlüyor hemde çok dayanıklı bir ürün. Ürün görünüşüyle de çok şık olduğunu düşünüyorum. Dezavantaj olarak bileklerinizi korumaz.

Bilek korumalı eldiven isterseniz, size tavsiyem şu an kullandığım eldiven olabilir, fakat bu eldiveni kalitesi yukardaki ürün kadar kaliteli değil:

Harbinger 140 - Pro WristWrap™

140.gif

Bir dahaki seçimim(henüz piyasaya sürülmemiş):

Harbinger - 1250 Training Grip WristWrap Glove
1250_2010.gif

Bu ürün ise bir çok sitede çok güzel yorum almış ve en beğenilen ürünleri arasında gözüküyor ancak sitelerinde bulamadım, sanırım yeni çıkan ürünlerden dolayı:

Harbinger Big Grip (tm) WristWrap
1459.jpg

Son çıkan ürünleri aşağıda listeledim, ancak görebildiğim kadarıyla pek iyi yorum yok.

Harbinger - Big Grip® II WristWrap®
1205.gif

Harbinger - Big Grip® II

1215.gif

Harbinger dışında Schiek ürünleride beğenilen bir marka:

Hiç birini denemediğim için yorum yazamayacağım, ürünlerinden bazıları:

Platinum Model 530

530glove.jpg

Platinum Model 540
540glove_200.jpg

Power Series Models 415 & 425

415glove.jpg

Ürünler genelde 15-50 dolar arası değişmekte ve yurtdışında supplement satan bir çok sanal mağazada mevcut, örneğin bb.com.

iki buçuk aydır vg yapmama karşın parmaklarımın avuç içine doğru bitiş noktasında nasırlar oluştuğunu görünce,artık bir eldiven almamın zamanının geldiğini anladım.

piyasa bulunan ve en çok kullanılan ürünler,gördüğüm kadar ile dynamic markalı,örgülü ve örgüsüz,pakistan malı kesik eldivenler..3.5 lira ile 5 lira arasında fiyatı değişiyor..şu iki buçuk aylık çalışma dilimimden önceki iki ayımda bu ürünü kullanmıştım.deri eldiven denilmesine karşın,tamamen kalitesiz bir ürün.birinci ayımın sonunda,baş parmağın kenarından yırtılmaya başlıyor.ayrıca insanın avuç içini zorladığı zamanlar nazikleşen derimize yapışması,tahminimce,deri kanserine bile sebep verebilir.

bu endişelerim yüzünden,çok bilinen nike adidas gibi yayın spor markalarının bulabildiğim ürünlerini inceledim..adidas'ın kesik eldivenleri 23 lira ile 40 lira arasında değişiyor..nike ise 20 lira ile 44 lira arasında.

adidas'ın ürünlerinin çoğu avuç içini tam kavrıyamamakta ve o yüzden rahatlık hissi veremiyor.sanki bir antreman sırasında kayacak gibi duruyor.ayrıca avuç içi dışında kullanılan tekstil malzemesi ele yapışmaktan çok,bıkkınlık hissi veriyor.

nike'ın ürünleri ise fundemental training,strenght traning ve adını hatırlayamadığım bir türle beraber 3 çeşiti var.pek dikkat etmediğim için yanlışlıkla,fundemental traning eldiveni almıştım,eldivenin ele oturuşu muazzamdı,ama avuç içi body için kaygan olabilecek bir malzeme ile kaplı olduğunu görünce,gittim değiştirdim.

kesik eldivenler sadece body için kullanılmadığından,bisiklet yada farklı branşlarda da kullanıldığından,body eldiveni ile bu tip diğer eldiven tipleri karıştırılabiliniyor...

Harbinger - Big Grip® II tavsiye etmem
salonda bir arkadaşım almış fakat her zaman kullanamıyor
kaliteli malzeme kullanılmıştır belki ama içindeki siyah yastıkçıklar o kadar kalın ki esnemiyor ve ne tuttuğunuzu anlamıyorsunuz
ben Despo'nun dediği gibi Harbinger Big Grip (tm) WristWrap modelini deneyeceğim denk getirebilirsem
yabancı sitelerde yorumlar iyi, fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek

amazon.com'dan birini sipariş edeyim dedim ama sanırım Bursa'ya yada Türkiye'ye göndermiyorlar
nedenine baktım ama çok yüzeysel yazmışlar
burdan nasıl alabileceğimiz yada başka nerden bulabileceğimiz konsunda bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar mesela Amerikadan 15TL'lik bişeyler sipariş ettim adresime kadar gelecek mi kapıda ödeme yapıyorlar mı?? ortalama kargo parası ne tutar?

Son düzenleme:
daha 2 gün önce aldım.
yazın çok daha işe yarıyaağını düşünüyorum çünkü eli terletmiyor.
Çok rahat ve güzel ben 30 tl ye aldım.

Avuç içinde bulunan katman pek kalın değil.
Yüksek ağırlıklarda bar veye dumbellın baskısından kaynaklanan acıyı önlüyor mu? (Ya da o katman daha çok baskı uygulayıp morartıyor mu? Deri eldivenlerin bazılarında rastlanan bir problem bu.Barı kavradığınızda baskı yapıp kan dolaşımını olumsuz etkiliyor ve morarma oluyor.Böyle bir problemle karşılaştın mı?)
Ayrıca nasır sorununa az da olsa bir katkı sağlar mı acaba?
Çok soru sordum galiba :)
Tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

Avuç içinde bulunan katman pek kalın değil.
Yüksek ağırlıklarda bar veye dumbellın baskısından kaynaklanan acıyı önlüyor mu? (Ya da o katman daha çok baskı uygulayıp morartıyor mu? Deri eldivenlerin bazılarında rastlanan bir problem bu.Barı kavradığınızda baskı yapıp kan dolaşımını olumsuz etkiliyor ve morarma oluyor.Böyle bir problemle karşılaştın mı?)
Ayrıca nasır sorununa az da olsa bir katkı sağlar mı acaba?
Çok soru sordum galiba :)
Tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

ben barfiks için aldım açıkcası barfikdeki demirin üstündeki koruyu çıkmıştı salonda o yüzden çıplak elle nasır yapıyordu ama pek fark olmadı gibi geldi barfikste nasırada.

bar çalışmalarında azaltır ama ağrılığın baskısını pek azaltmıyor gibi.daha çok fitness eldiveni tarzında tasarlamışlar.

ben de var 7.5 ytlye aldım ;gayet güzel ellerimi hiç acıtmıyor kaldırırken ağırlıkları

harbinger gerçekten güzel eldiven..yakın bir arkadaşım yurt dışından göndermişti saolsun..üstten 4.olan model yani bileklikli olan..
biceps hareketlerinde bar elin içine eldivenin kalınlığından dolayı tam giremediği için bar tam kavranamıyor..ama presslerde, skull crushers gibi bileğe yük bindiren hareketlerde 1 sene büyük yardımcım oldu..

bilekleri çok iyi kavrıyor ve içi kalın..presslerde eliniz ezilmiyor..

150262_sm.jpg

bende de bu eldiven var fakat biraz hırpalanmış 2-3 yerde de yırtık var daha alalı 1 yıl olmadı harbinger almayı düşünüyorum press hareketleri için özellikle bilekli olan modellerinden diğer günler strap kullanıyorum

selex in bilek saran bir modelini gördüm bir arkadasımda 20 ytl ye almış giydim gayetde güzel avucunuzun içinde toplu iğne başı kadar siyah noktacıklar var kayganlasmayı ve ağırlığı önleyici güzel eldiven.

muammer karaca nın salonuna giderken hocamın bi eldiveni vardı bilekten birazdaha aşa iniyodu avuç dolu ama parmaklar tamamen boşta patencilerinki gibi sonra avuç içinden top 1 karış kadar bi platın takılıyo pblek tamamen hareketsiz kalıyo ama tam bench pozisyonunda idmanda nasıl bi güç artışı inanamazsınız mucize gibi hollandadan almış bana vermedi tabi :)

benim izlenimim genelde dikişli eldivenlerde başparmağın başlangıç noktası dayanmıyor ordan dikişler atıyor zamanla bileklikli olmasıda avantaj eldivenin

Adidas-FITNESS-625684-GYM-AGIRLIK-ELDIVENI__22239751_0.jpg

Bu ürünü kullanan var mı acaba?
Varsa ürün hakkındaki görüşlerini belirtirse memnun olurum.

4 aydır bu eldiveni kullanıyorum. Rahat bir eldiven fakat avuç içlerinde hala nasır sorunu oluyor. 1-2 ay sonra değiştirmeyi düşünüyorum

Back
Yukarı