Ağırlık kemeri almalımıyım?

Tr1baL

Üye
Arkadaşlar benim ayağım düz taban. Eğilmeli hareketlerde ayağım normal değil çarpraz duruyor sanırım o yüzden deadlift squad gibi hareketlerde eğilirken belime ağrı giriyor o yüzden o hareketleri artık yapmıyorum. Acaba bel kemeri alıp öyle denesem ağrısız düzgün şekilde yapabilirmiyim?

Kemer almak yerine hareket formunu düzelt ve diyafram kullanmayı öğren. Onu bilmiyorsan kemerin faydasından çok zararı olur.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Formun net yanlış. Formunu bozan ağırlık seni geliştirmez sakatlar ! Tam formunda yapabilceğin max ağırlığı kullanmanı tavsiye ederim.Genede ne olur ne olmaz kemer takabilirsin.

teşekkurler arkadaşlar. ağırlığı biraz kısıp ne olur ne olmaz diye kemerde alıcam decathlondan. sadece deadlift ve squadta takarım. onun dışında bel egsersizleri ve omurga geliştirmek/esnetmek için plates vs de düşünüyorum.

Paran cebine çok geliyorsa tabi almanda fayda var. Onun yerine hareketi yaparken video çektirip buraya at ve gelen tavsiyeler ile formunu düzelt. Doğru forma ulaşınca ağrı sızı kalmadığını göreceksin.

düz tabanlık squata/deadlifte engel olmayabilir aslında,formda sıkıntı olabilir.kemer konusu sizin seçiminiz fakat @ulaire 'nin söylediği gibi form videosu çekerseniz yapıcı şekilde yorumlarız,sorunu bulup çözüm için adım atmak kemerden daha yararlı olacaktır.

https://streamable.com/nz47y

belimin ağrısından halteri bilinçli yere bırakmadım o kadar eğilince dengem bozuluyor, bencede hareket formu yanlış nasıl düzeltebilirim
Barı çok uzakta tutuyorsun, aşağı inince omuz öne düşüyor, ya ayaklar çok açık yada kollar çok kapalı sumo gibi ama sumo da değil (sumo deadlift).

Yapman gerekenlere gelince
-barın her daim omuz hizana yakın olmasına özen göster. Belindeki baskının ana sebebi bu bence. Bunu aşmak için barı tabiri caizse ayak bileklerine yasla ve bacağına sürterek kaldır.
-hareket esnasında omuzlarını sık, hatta omzunu geride tutmaya çalış sanki lat pulldown yada barbell row yaparmış gibi.

Tricepste bir hareketlilik görüyorum sanırım yada ışıktan da olabilir bilemedim. Kolların sabit kalsın ucuna ağırlık asılı halat gibi düşün.

Birde geriye çok yaslanıyorsun gibi geldi. Daha nötral bir pozisyonda bırak.

Benim görebildiğim ve söyleyebileceğim bu kadar.

Back
Yukarı