Ağırlıklarım düşüyor

Merhaba arkadaşlar bir problemim var. Ben mesela geçen hafta 4x13 10 10 8 tekrar çıkarıyorum sonra ağırlık arttırıyorum tekrarlar çok düşüyor tekrar ağırlık düşürmek zorunda kalıyorum . Hatta arttırmadan önceki halinden daha düşündüğüm oluyor tekrarları tam yapabilmek için bu çok canımı sıkıyor hakkını vermiyormusum gibime geliyor. Mesela incline Dumbell de agirlik arttırdım . 17.5 yaptım Dumbelleri bu hafta ikinci sette 9 tekrar çıkarınca tekrar 15 e düşürdüm ve 12 ti bile çıkaramadım. Ne öneriyorsunuz bu durum çok can sıkıcı.

ağırlık artışını biraz daha az yapabilirsiniz ama bu durum çook normal.ağırlık artırımı sonrası böyle olur zaten,doğal süreç bu.şimdi yapmanız gereken gün gün tekrarları artırmaya çalışmak,bu kadar.

ağırlık artışını biraz daha az yapabilirsiniz ama bu durum çook normal.ağırlık artırımı sonrası böyle olur zaten,doğal süreç bu.şimdi yapmanız gereken gün gün tekrarları artırmaya çalışmak,bu kadar.

Hocam size bir şey sormak istiyorum. Mesela salon hocam programa 4x12 incline dumbell press yazdı. 4x12 yaptıktan sonra bir hafta daha 4x12 yapabilirsem ağırlık arttırayım. Sizce bu mantıklı mı? Çok mu ağırdan almış olurum?

Hocam size bir şey sormak istiyorum. Mesela salon hocam programa 4x12 incline dumbell press yazdı. 4x12 yaptıktan sonra bir hafta daha 4x12 yapabilirsem ağırlık arttırayım. Sizce bu mantıklı mı? Çok mu ağırdan almış olurum?

hayır doğru yapmış olursunuz,ağırlık son set için hafif geliyorsa artırın,basit ve etkili bir gelişim yöntemi.

arka omuz için nasıl hareketler var programınızda ya da var mı?

Hocam bir hareket var sanırım o da öne doğru eğilip kolları açı kapatma. Sizce sakatlık olabilir mi?

sakatlık değildir muhtemelen.arka omuz gözardı edilen bi bölgedir,ön omuz ve göğüse odaklanıp arka omuz ve sırtı biraz gözardı ederseniz böyle denge problemleri ortaya çıkar,idman programlamasının yanlışlığı yani bu.öncelikle üst bölgenizi özellikle göğüs ve omuz çevrenizin esnekliği için hareketler arayın,her idman öncesi bu mobility hareketlerini yapın.ikincisi programınıza yoksa barbell row ve barfix türevleri ekleyin,varsa bunlarda güçlenmeye çalışın.arka omuz için yapabileceğiniz ve aynı zamanda güçlenmek için de kullanabileceğiniz en güzel rehabilitasyon hareketlerinden birisi "face pulls".bunu da mutlaka idman programınıza ekleyin.

bu kas imbalansını daha da büyümeden böyle çözebilirsiniz,ağrı ya da rahatsızlığa muhtemelen çözüm olacaktır yukarıdaki önerilerim.

Back
Yukarı