Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
aktif futbolculuk döneminde çok muhterem bir antrenörümüz bize şöyle bir idman yaptırırdı;
5 li gruplar halinde sıraya girerdik ; 200 tekrar boş bar squat ardından 40 metre full sprint, baya sarsıcı bir idmandı fakat faydası tartışılmaz , yıpratıcı ikili mucadelelerden sonra patlayıcı bir kuvvetle sprint atabilmemize imkan tanıyordu.
Ramazanda doğru düzgün spora gidemedim günlerde evde genel kondisyonum düşmesinde şınav, squat, barfiks ten oluşan aralıksız bir çalışma yapıyorum. Normal sqaut yerinede bu yukardaki squatı yapıyorum. Ramazan başında 50 yi geçmiyordum ama son zamanlarda bu konu nedeniyle bir merakla rekor denedim. 200 ü geçince bıraktım Asıl olay bacaklardaki yanma hissinin belli bir yerden sonra bir üst seviyeye çıkmaması ve vücudun o ağrıya alışması. Bacaklarıma kramp girene kadar yapabileceğime ki bu 300 tekrarı büyük ihtimalle geçebilecime inancımdan kaynaklanıyor. Hatta genel kondisyon için uyguladığım program:
50 overhead squat
30 şınav
15 barfiks
bu hiçbir dinlenme tri-set şeklinde toplam 4 tekrar olacak
Kuzenımın gaz vermesi üzerine kardeşim havuz başında 300 tane yapmıstı. Yorgunluktan kendini denize attı. Bacaklar iptal olduğu için boğuluyordu ) Kendim denemedim.
ağırlık boş bir şekilde iyi bir sayıya çıkacağımı düşünüyorum....halen hiç denemedim ama
30 kg taktım bara 80 tekrar yaptım.....30 kg ile 100 tekrarı bulunca 40 takıp 100 tekrarı hedefleyecem....daha sonra 50 kg ile 100 tekrar.....lisanslı bisikletçi olduğum için faydasını acaip görüyorum...kondüsyon,yağ yakımı,dayanıklılık için harika bir antrenman sistemin var....
bench presste 40 kg takıp 30 tekrar yapıyorum şuan....
Bende bir gece 200 e yakın yapmaştım o günden beri 150 yi geçtiğimi hatırlamıyorum. anlamadım ama 150 mekik yapınca başıma ağrılar vuruyor bende zorlamak istemiyorum açıkcası.
omuz üstünde 6 kg lik 2 dumbell ile 250 tekrar yapıyorum yalnız 3-4 gün ağrı oluyor ciddi anlamda 12 kg ile 250 yapıyorsam ağırlıksız 375 geçerim diye düşümdüm +375 işaretledim.
güzel Değinmişsin çok tekrarlı hareketlerde gerçekten terleme oluyor ağırlıksız olsada,
12 kg ağırlıkla 250 yapıyorum normal antrenmanımdır. bir gün denicem 500 e kadar yolu var ama çok titreme oluyor. Ve 2-3 gün Ağrı Oluyor.
air alert 3 yap derim görmek için. ben 15 hafta yaptım ve teri bırak gölet oluyor atletin. kaldı ki 375 bir şey değil, air alert programının son haftasında 1000 tekrar filan var gerek burnout gerek jump squat şeklinde olsun. ciddi kuvvet ve kondisyon gerek yani...
Bacaklarım o kadar güçsüz ki 20 tane yaparken bile zar zor çıkarıyorum üstüne üstlük de 3 gün diz kapağı ağrısı çekiyorum.Kaç senedir basketbol oynamama ragmen bacaklarımı güçlendiremedim bi türlü...