justdevelop
Üye
Biraz uzun oluyor aslında ısınmalar ve esnetmeler dahil 2:30 saatBir antrenmanın ortalama ne kadar sürüyor ?
Biraz uzun oluyor aslında ısınmalar ve esnetmeler dahil 2:30 saatBir antrenmanın ortalama ne kadar sürüyor ?
Çok sıkıntı olmuyor, arada ki halı saha maçlarına rağmen, halı saha yaptığım zamanlar calf ta hafif ağrı olabiliyor. Calf gününe denk gelirse calfı es geçiyorum onun dışında bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar.Bir sonraki antrenmana yeterince recovery olabiliyor musun ?
Hareketlerin formunu biliyorum spor geçmişim var parça parça olsada 1 sene kadar . Bunu mu denesem forumda full body var onu mu denesem tam kararlaştıramadım boy 170 kg 67 şuanda... Ve yahut 1 ay full body ile bi test edeyim kendimi sonra agır sağlam 5*5 a başlayım diyorum ama ne kadr doğru olur bilmiyorum1. sınıfı olarak 5x5i mi söylüyorsun tam anlamadım ama 5x5 etkilidir uygulayabilirsin. Full body programlarıda etkilidir ama programdan programa da değişir. Hangi programı yapmak istediğini ve ne kadardır spor geçmişin olduğunu söyleyebilirsen yadırmcı olabilirim. Yine de hiç kafa karıştırmamak adına hareketlerin doğru formunu biliyorsan 5x5 le başlayabilirsin.
Formlardan eminsen (bilen birilerine kontrol ettirdiysen veya video ya çekip kendini izlediysen) 5x5 e başlayabilirsin. Yoksa 1-2 ay bpyunca 10-12 tekrarlı bu hareketleri içeren bir full body programı uygulaman daha doğru olabilir.Hareketlerin formunu biliyorum spor geçmişim var parça parça olsada 1 sene kadar . Bunu mu denesem forumda full body var onu mu denesem tam kararlaştıramadım boy 170 kg 67 şuanda... Ve yahut 1 ay full body ile bi test edeyim kendimi sonra agır sağlam 5*5 a başlayım diyorum ama ne kadr doğru olur bilmiyorum
Teşekkür ederim Full body ile 1 ay kendimi test edeyim bakalım sonuçları iyi olursa 5*5 e geçerim .Formlardan eminsen (bilen birilerine kontrol ettirdiysen veya video ya çekip kendini izlediysen) 5x5 e başlayabilirsin. Yoksa 1-2 ay bpyunca 10-12 tekrarlı bu hareketleri içeren bir full body programı uygulaman daha doğru olabilir.
Ama ikisi de muhtemelen faydalı olacaktır. Hangisi daha hoşuna gidiyorsa onunla başla devam et.
Program sadece güç için mi ? Yoksa şekil aldırır mı ? Yeni başlasam böyle bi programa nasıl bir tepki görürüm.?4. Hafta 2. Gün Antrenmanı
Front Squat 3*5*75
Calf Raise 3*12*45
OHP 3*5*47,5 Son tekrarlarda dizden destek aldım, bir sonraki hafta ağırlığı arttırmayı düşünmüyorum.
Face Pull 3*12
Dips 3*10*(10 kg / Antrenman esnasındaki ağırlık:77 kg)
Deadlift 1*5*120 double overhand grip
Sumo Deadlift (Touch and Go) 3*12*100 Strap bileğimde yara yapmaya başladı, touch and go yapmamla bir alakası var mıdır, bilmiyorum. Nasıl önleyebilirim daha önce başına gelen oldu mu yada yara yapmayan bir strap önerisi olan var mı?
Hammer Curl 2*8*15 + 1 Drop set 1*6*7,5
hacim de kazanırsın çünkü sürekli ağırlık arttıran bir program senin kasların güçlenmezse ağırlık arttıramazsın zatenProgram sadece güç için mi ? Yoksa şekil aldırır mı ? Yeni başlasam böyle bi programa nasıl bir tepki görürüm.?
Teşekkürler. Tabi ki tavsiye ederim, programa başlamadan önce maksım olan ağırlıklar 1 ay içinde çalışma seti haline geldi. Çalışma setlerini 3'e düşürüp asistanlarla destekleyince yeterince verim alabiliyorsun. Strongliftste gelişim yavaşlamaya başlayınca hiç düşünmeden geçebilirsin buna.2 aydır stronglift yapan birisi olarak programın gerçekten dolu dolu gözüküyor. Strongliftten sonra bu programı tavsiye edermisin?