Acılı Esmer Pilav Üzeri Tavuk

sohbetseli

Özel Üye
adszfdr.jpg


MALZEMELER:
250gr. tavuk kıyması
Yarım kase ispanyol soğanı (kıyılmış kuru soğan)
400gr. soyulmuş, doğranmış kiraz domates (?)
200gr. barbunya fasulye
1 çay kaşığı chili tozu (acı)
Yarım kase esmer pirinç
Zeytinyağı-pişirme spreyi
Tuz (zevke göre)
Taze karabiber (zevke göre)

PİŞİRME TALİMATLARI:
Pirinci paketteki tarife göre pişirip bir kenara koyun. Büyük bir kızartma tavasını zeytinyağlı pişirme spreyi ile kaplayın ve önceden kızdırın. Çekilmiş tavuk göğsünü tavaya koyun ve altın sarısı olana dek kızartın. Soğanı ilave edin. Yaklaşık 2dk. kadar pişirin. Sonra doğranmış domatesi, barbunyaları, chili sosunu, tuz ve biberi ekleyin. Kaynayana dek pişirin. Kapağını kapatıp 30dk. kadar içini çekmesini bekleyin. Pilavın üzerine dökün ve servis yapın.

BESİN DEĞERLERİ:
Bir porsiyon

Kalori: 373
Protein: 52gr.
Karbonhidrat: 30gr.
Yağ: 5gr.
yemekg.jpg

Kaynak: MuscleMag
 
çok lezzetli gözüküyor esmer pirinç miktarını biraz daha yükseltip bir deneme yapıcam evde yanlız tavuk kıymasını bende çözemedim?...
 
Sağol peki esmer pirinci tercih etmenin nedeni nedir? Hiçbir yerdee protein yağ karb. oranını bulamadım. Lif mi fazla esmer pirinçte ondan mı tercih ediyorsun?
 
Men's health dergisinin eski bir sayısında protein kaynağı çeşitlerinden bahsediyordu. Bu esmer pirinç için içerdiği aminoasitlerde en çok arginin vardı diye hatırlıyorum ve ayrıca karbonhidrat oranı beyaz pirince göre az.
 
Back
Yukarı