Acil yardım lazım lütfen

Arkadaşlar biliyorum bunun yeri burasi değil ama acil yardima ihtiyacım olduğu için buraya yazıyorum. Bugün squat setimde çok büyük bir eşeklik yaparak hareket esnasında arkadaşımla muhabbet ediyordum. Üstümde de 120 kilo vardı ve formum bozuldu seti yaparken. Belimde çok feci bir yanma hissettim ama bu yanmayı hissettiğimde yerdeydim bari yerine koymam gerekiyordu ve kalkip yerine koydum. Bu arada omuriligimden tarif edemeyeceğim bir aci geldi ve son anda bari racke bıraktım ve kendimi saniyesinde yere biraktim. Yarim saat civarı dinlendim suanda üstünden 7 saat kadar gecti evdeyim. Suanda kambur durursam eğer en küçük acı hissetmiyorum. Fakat normal duruşa geçtiğim anda fena halde acıyor. Bunu daha önce yaşayan var mı. Belim dışında hiçbir yerde ağrım yok. Fitik olma ihtimalim nedir. Doktora da gidemem yarın vizelerim var .... Bu yüzden buraya yazıyorum lütfen acil.

Yarın olacak vize sağlığından kıymetli ise bir şey diyemem ama böyle bir durum yaşadığın an salondan çıkıp acile gitmen gerekiyordu. Forumda müneccim yok o yüzden ne desek boş. Ciddi bir sakatlık olma potansiyeli yüksek bunun da farkındasın geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, üzücü bir durum. Sporda hangi hareketi yaparsan yap, kimseyle konuşmayacaksın zaten kaç saniye sürüyor ki bir hareket? Umarım bir şeyin yoktur ama sanırım omuruna zarar vermişsin. Fizyoterapist ya da spor hekimine görünmeni öneririm. Muhtemelen squat ya da deadlift gibi hareketleri yapmamanı söyleyecektir.

Dostum dumbbel press yaparken ağırlığı yerine koyuyodum ve belim bi anda kitlendi hastaneye gidip kalçamdan iğne oldum ve 1 saat içinde aşırı rahatlattı ve ertesi güne fazla acı kalmamıştı

Yarın olacak vize sağlığından kıymetli ise bir şey diyemem ama böyle bir durum yaşadığın an salondan çıkıp acile gitmen gerekiyordu. Forumda müneccim yok o yüzden ne desek boş. Ciddi bir sakatlık olma potansiyeli yüksek bunun da farkındasın geçmiş olsun.

Elbette ki haklısınız hocam ama cahillik işte "yarın vize var vize çıkışı giderim hastaneye" diye düşündüm ama ben böyle aciyacagini düşünmemiştim. Çok teşekkürler yardiminiz için[DOUBLEPOST=1555302780][/DOUBLEPOST]
Geçmiş olsun, üzücü bir durum. Sporda hangi hareketi yaparsan yap, kimseyle konuşmayacaksın zaten kaç saniye sürüyor ki bir hareket? Umarım bir şeyin yoktur ama sanırım omuruna zarar vermişsin. Fizyoterapist ya da spor hekimine görünmeni öneririm. Muhtemelen squat ya da deadlift gibi hareketleri yapmamanı söyleyecektir.

Korktuğum da bu zaten inşallah squat deadlift yapma demez. Teşekkürler cevabınız için[DOUBLEPOST=1555302946][/DOUBLEPOST]
Dostum dumbbel press yaparken ağırlığı yerine koyuyodum ve belim bi anda kitlendi hastaneye gidip kalçamdan iğne oldum ve 1 saat içinde aşırı rahatlattı ve ertesi güne fazla acı kalmamıştı

Gidince doktora bunu da söylerim inşallah benimki de tek iğneyle gecer ;) Çok teşekkürler

Son düzenleme:
Sağlık her şeyden önemli dostum o yüzden bence inşallah deme o hareketler olmadan sporda olur, gider başka şey yaparsın. Her zaman ilk önce sağlığımız gelir, bir tane omuriliğimiz var ve ona iyi bakmak gerekiyor.

Sağlık her şeyden önemli dostum o yüzden bence inşallah deme o hareketler olmadan sporda olur, gider başka şey yaparsın. Her zaman ilk önce sağlığımız gelir, bir tane omuriliğimiz var ve ona iyi bakmak gerekiyor.

Bu yüzden değil hocam. Kilolarım yaşıtlarıma göre gayet iyiydi. Bu yüzden spor salonundaki hocam powerlifting yarışmalarına bakmami tavsiye etmişti. Steroid almamana rağmen gayet iyi kilolarin diyordu. Örnek.
Yaş 19
Boy 176
Kilo 92
Deadlift 190 kg
Squat 160 kg
Bench press 110 kg. Suanki maxlarim bunlardi ve şansımın da olduğunu düşünüyordum. Squat DL yasak derse bunca ağırlık boşa gidecek gibi hissediyorum

Ağırlıklar iyi gerçekten, emeğine saygı duyuyorum. Sen fazla beklemeden doktora görün, sağlığımız her şeyden önemli çünkü.

Ağırlıklar iyi gerçekten, emeğine saygı duyuyorum. Sen fazla beklemeden doktora görün, sağlığımız her şeyden önemli çünkü.

Haklısınız hocam. Gun içinde bir doktora görünmek şart. Son bir sorum olacak. Acilde ilgilenirler mi yoksa polikliniğe gitmek daha mı mantıklı. Biliyorum saçma bir soru ama bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Acile gidersen ilgilenirler tabii ki ama seni fizyoterapist'e yönlendirir acildeki doktor. Beklemeden kısa süre içinde fizyoterapist'e git dostum.

Acile gidersen ilgilenirler tabii ki ama seni fizyoterapist'e yönlendirir acildeki doktor. Beklemeden kısa süre içinde fizyoterapist'e git dostum.

Evet hocam bugün gittim hastanede acile. L4 L5 vertebralari arasındaki diske hasar vermişim. Ama çok ciddi ameliyatlık birşeyin yok dedi doktor. 1 ay kadar squat deadlift gibi egzersizlere ara vermem yeterli olurmuş. Bir de üstteki arkadaşa yaptıkları gibi bir iğne yaptilar sanırım bayağı azaldı ağrılarım. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Korktuğum başıma gelmedi çok şükür :)[DOUBLEPOST=1555348977][/DOUBLEPOST]
Rapor denen bir şey var. Olmasa bile sağlığından değerli mi vizeler ? Doğru hastaneye gitmelisin

Hocam bizde öyle normal raporları kabul etmiyolar. Illa heyet raporu istiyorlar. Bu raporu almak için de yürüyemeyecek kadar sakatlanmak gerekiyor ... Neyse gittim ve en azindan çok bir şey çıkmadı. Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler

Back
Yukarı