İyi günler... Bu sakatlığım direkt olarak ağırlıkla ilgili değil ama sporcu sakatlığı olarak bilinmektedir. Ben 1 ay önce, 18 temmuzda futbol maçında rakibe pres yaparken, rakip sağa gidince ben de sola doğru hamle yapıp onun gibi sağa gidecekken dizim döndü ve acı içinde yere düştüm ve pot diye bir ses geldi, burkulmada da gelen ses ama daha tok ses... Neyse MR çekildi ve ne yazık ki ACL yani ön çapraz bağlarımın koptuğunu söyledi MR'cı... Bir doktora gittim ama diz ortopedisti değil, %50 şansımın olacağını ve diz sabitleyicisi takmam gerektiğini söyledi ama 4 gün önce yeniden MR çekildi ve lateral menisküste yırtık şüphesi ve Ön çapraz bağda kopuk(kemikle birleşen yerden kopmuş bağ) oluşmuş ve geçmemiş. Yaz tatilimde de denize havuza rahatça giremedim bu yüzden, iyileşmeyeceğini bilsem zaten hep girerdim denize, doktora uyduk sabitleyiciye de 200 ytl verdik 20 gün için... Her neyse, artık ameliyat zorunluymuş ve şimdi doktor bana 2kglik ağırlığı ayak presinde tak ve kaldır, 5-7 saniye beklet ve indir... bunu tekrarla dedi. Bunu 16-17 set yapmam lazım herhalde, yani 10 defa 6 saniye kaldır indir yapsam 1 set eder değil mi?
Ayrıca günde 200 defa bacağımı uzatıp kasma hareketi yapmam gerektiğini söyledi ki bu çok zor :-(
Sizce, ameliyat olmalı mıyım? Yani ağırlık kaldırıken filan zorluk yaratır mı? Yürürmem şu anda bozuldu tamamen ne yazık ki, bacağımın arasında takoz gibi bağ yırtığı bacağımın bükülmesini engelliyor ama sağlık güvencem de yok o yüzden sağlık sigortası yaptırıp 6-7 ay sonra olsam diyorum...
Böyle bir şey başına gelen varsa ve Ankara'da futbolcuları filan bu ön çapraz ameliyatı yapan bildik doktor varsa yazarsanız memnun olurum...
saygılar beyler!!!
Ayrıca günde 200 defa bacağımı uzatıp kasma hareketi yapmam gerektiğini söyledi ki bu çok zor :-(
Sizce, ameliyat olmalı mıyım? Yani ağırlık kaldırıken filan zorluk yaratır mı? Yürürmem şu anda bozuldu tamamen ne yazık ki, bacağımın arasında takoz gibi bağ yırtığı bacağımın bükülmesini engelliyor ama sağlık güvencem de yok o yüzden sağlık sigortası yaptırıp 6-7 ay sonra olsam diyorum...
Böyle bir şey başına gelen varsa ve Ankara'da futbolcuları filan bu ön çapraz ameliyatı yapan bildik doktor varsa yazarsanız memnun olurum...
saygılar beyler!!!