• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Ahura-Mazda Yaş:22 75kg 8 Aylık VG

resimlerden görüldüğü kadarıyla nasılım ?

• Total voters
    133
  • This poll will close: .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ne yapıyorsan doğru yapıyorsun, 7 aya göre çok iyi gelişim tabi, ama 7 ay önceki halini görmeden değerlendiriyorum. Göğüs kasları zor gelişen kaslardır ağır çalış ve zamana bırak. Bence boyuna göre kilon ve kas kütlen iyi, mide çalışmalarını devam ettir. İyi beslen ve önümüzdeki yaz iyi bir definasyon ile, heykel gibi vücudunun olabilmesi hayal değil çok yakın bence. Sakatlıktan uzak, sağlıklı spor dolu günler dilerim.

Omuzlara nasıl bır program uyguladın?..
omuz programım biraz ağır diyebilirsiniz ama son çalıştığım omuz şöyleydi.
military press 4set
side lateral 3 set
neck press 4 set
side lateral 5 set
shrugs 3 set
bent over 3 set.
özellikle press hareketlerinde çok abandım weightlifter ağırlık ve nizamı yönünden. sert bir antremandı :)

Bence ne yapıyorsan doğru yapıyorsun, 7 aya göre çok iyi gelişim tabi, ama 7 ay önceki halini görmeden değerlendiriyorum. Göğüs kasları zor gelişen kaslardır ağır çalış ve zamana bırak. Bence boyuna göre kilon ve kas kütlen iyi, mide çalışmalarını devam ettir. İyi beslen ve önümüzdeki yaz iyi bir definasyon ile, heykel gibi vücudunun olabilmesi hayal değil çok yakın bence. Sakatlıktan uzak, sağlıklı spor dolu günler dilerim.

lionking eyw. hyper_ göğüs zor gelişiyor son göğüs programım biraz yıpratıcıydı ve yıprandım daha fazla ağırlık basmaya başladım ama hacimi kaybettim şimdi hacime geri dönmeye çalışıyorum. bench_O

military press 4set
side lateral 3 set
neck press 4 set
side lateral 5 set
shrugs 3 set
bent over 3 set.
özellikle press hareketlerinde çok abandım weightlifter ağırlık ve nizamı yönünden. sert bir antremandı :)

lionking eyw. hyper_ göğüs zor gelişiyor son göğüs programım biraz yıpratıcıydı ve yıprandım daha fazla ağırlık basmaya başladım ama hacimi kaybettim şimdi hacime geri dönmeye çalışıyorum. bench_O

iki sorum olcak :)
1.soru side lateral iki kere yazmışsın 3 set ve 5 set olarak aynı hareketi iki kere mi yapıyosun bi antrenmanda ?

2.soru bent over omuzdan ziyade bi kanat hareketi değil mi ? yoksa bent overdan kastın 90 derece eğilip yapılan açış hareketi mi ? (omzun daha çok arka kısmını çalıştıran hareket)

omuzları güzel olanlarda hep bu göğüs sorunu oluyor gelişimin 7-8 ay için gayet iyi bence fakat sana çok önemli bir tavsiye karın çalışmayı hiç birzaman ihmal etme genelde bütün body yapanların problemidir bu karın 3 ayda yaparım diye düşünülüp hep ertelenir halbuki üşüenmeden çalışılsa çok önemli bir denge noktası vücutta

iki sorum olcak :)
1.soru side lateral iki kere yazmışsın 3 set ve 5 set olarak aynı hareketi iki kere mi yapıyosun bi antrenmanda ?

2.soru bent over omuzdan ziyade bi kanat hareketi değil mi ? yoksa bent overdan kastın 90 derece eğilip yapılan açış hareketi mi ? (omzun daha çok arka kısmını çalıştıran hareket)

evt iki kere yapıyorum ama o hareketler arası başka hareketler var ve onlarla güzel kombine oluşturuyor deneyin faydasını anlarsınız.
daha doğrusu bent over öne eğilerek ve çift dumbell kullanılarak yapılan hareket ama ben her bent over da bunu yapmıyorum daha çok pec deck fly(kelebek makinesi) aletinin kollarını terse alıp düz tutuş ile çalışıyorum bu hem rhomboideus minor,major,deltoideus posterior,trapezis medialis ve posterior vuruyor. çok başarılı bir hareket::)

omuzları güzel olanlarda hep bu göğüs sorunu oluyor gelişimin 7-8 ay için gayet iyi bence fakat sana çok önemli bir tavsiye karın çalışmayı hiç birzaman ihmal etme genelde bütün body yapanların problemidir bu karın 3 ayda yaparım diye düşünülüp hep ertelenir halbuki üşüenmeden çalışılsa çok önemli bir denge noktası vücutta

evet kesinlikle haklısın genelde üşenmezsem çalışırım bazen insanlık hali üşeniyo insan:D

military press 4set
side lateral 3 set
neck press 4 set
side lateral 5 set
shrugs 3 set
bent over 3 set.

bide presslerde dumbell pressi hiç kullanmıyomusun hep barla mı yapıyosun ?

şu var bazı programlarda bar bazılarında dumbell antremanın çoğunluğunu oluşturur. ben belli bir zaman birini öbür zaman diliminde diğerini ağırlıkla kullanırım. şunuda söylemeden geçemeyeceğim genel itibariyle bar hareketleri daha çok hacime yönelik dumbell hareketleride defineye yönelikdir. lol bu tabi kesin hep böyle değildir. örneğin dumbell fly ve (flat incline decline)dumbell press definasyonun vazgeçilmezleridir göğüs için. o amaçla yoksa ben dumbelli çok severim yani :D

omuz ve kollar oldukça iyi görünüyor, hakkını vermişsin...

göğüslerin geri kaldığı zaten apaçık ortada, gereken önlemi alırsın.

ileride daha iyi olacak umuyorum, çünkü genetik olarak da biraz şanslısın...

NOT: bu arada şiirin çok hoş, tebrikler :)

aycan eyw. göğüs konusunda yukarıda yeterince konuştuk evet yukarıda da dediğim gibi geçen ay yaptığım program hacmini azalttı. toparlayacağım yavaş yavaş ramazandan sonra. inş.

YAZIlan yorumlara katılıyorum bende ...! yemek yemek yemek...!

edit : lütfen yazım diline dikkat ediniz..

Son düzenleyen: Moderatör:
karın 0 derken yağsız demi :D göğüsün farkındayım

En önce seni medeni cesaretinden ötürü tebrik ederim..

herkezinde söylediği gibi göğüs eksik , göğüs çalışmanla oynaman lazım , diğer yerler 8 aya göre normal

göğüs programımı değiştirdim ama karın egzersizlerini değişerek çalışıyorum hemen hemen her antreman sonu 4 setten 2 hareket girerim. karın kasların daha belirgin olması için hareket önerisi olan varmı ???

En önce seni medeni cesaretinden ötürü tebrik ederim..

:) ne demek

bence vucudun guzel gelişmende iyi ama 8 aya gore brz az kolların vucuduna gore brz ileride aslnda bu guzel bir ozellk kilo almanada ozen gosterrsen ck guzel bi vucudun olur basarılar

evet solağım nereden anladın :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı