Alkollü İçkiler

En çok kilo aldıran alkollü içki hangisi?

• Total voters
    561
alkol'ü gündüz vakti bu sıcaklarda tüketebilicek insan evladı tanımıyorum gece de gw hormonunu ve dinlenmeye kaçırmaya degmez içilicek bir tadıda yok benim fikrim bence sporcu alkol içmez...

sunuda eklemek gerekirse alkol ve sigara beyindeki sinir hücrelerini öldürür ve bu hücreler kendini yenileyemez yani şarapda olsa ki biri zaten içindeki üzümden kaynaklandıgını açıklamıs alkol kullanmak gereksiz hiç bir zaman geri kazanamıycagım bir şey için 1gün eglence bana göre karlı bir ticaret değil...

Son düzenleme:
Evet sana katılıyorum cloud ayrıca çalıştığın mekik hareketleri boşa gider.

biradaki maya damarların acılmasına faydalı 2-3 günde bitane bira faydalıdır şarapta aynı sekilde...herşeyin fazlası zarar

biradaki maya damarların acılmasına faydalı 2-3 günde bitane bira faydalıdır şarapta aynı sekilde...herşeyin fazlası zarar
getirisi götürdüklerinin gerisinde kalıyo bence :)
damar açtığı konusunu sizden öğrendim
fakat abartmamak şartıyla 1-2 biranın böbrekleri çalıştırdığı konusunda faydasının olduğunu sanıyordum
yakın zamanda biranın da böbrek taşı yaptığını okudum(bilgilerim konusunda yanılıyor da olabilirim)
"ele verir talkımı kendi yutar salkımı" sözü vardır bilirmisiniz ama açıkcası olmaması gerektiği halde oturdum mu sağlam bira içerim :((
şarap belki 1 kadeh alınmalı ama o da ağzına değdirdiğine değmez :)
bence sporcu hiç alkol almamalı

Alkollü içecekler içinde tabi ki bazı yönleriyle sağlığa faydalı olanları olabilir.
İçerdiği üzüm itibariyle şarap veya içerdiği arpa, maya nedeniyle bira bunlara örnek gösterilebilir.
Ancak bu içeceklerin içerdikleri alkolün götürüleri, bu faydaların getirilerini sorgulatır bize.

NTV'de yayınlanan bir belgesel şarabın kalp sağlığına yararlarının tamamen üzüm ile ilgili olduğu açıklanıyordu.

Bu ve benzer örneklerde görüldüğü gibi, alkollü içeceklerin göreceli ve kısmi sağlığa yararlarının nedenlerini bilmeliyiz.
Bu sayede alkol almadan sadece o kaynaklara yönelerek çok daha sağlıklı beslenmek mümkün.
Mesela çekirdekleriyle siyah üzüm yemek veya arpa, buğday gibi işlenmemiş kompleks karboları çokça tüketmek gibi.

İnanın alkollü içeceklerin bahsedilen faydaları alkol dışındaki öğelerden gelmektedir.
O nedenle alkollü içeceklerin yararlarını alkole bağlamak gibi bir hataya düşmemek gerekli.

Alkol tüketmek isteyenlerin, tüketimlerini sağlığa yarar gibi yanlış nedenlere dayandırmamaları gerekir.
Alkol tüketimi tamamen bir tercih meselesidir ve sağlığa olası zararları ve uzun vadedeki etkileri bilinerek yapılır.
Sağlık gibi bahaneler aramak tamamen kendini kandırma veya rahatlatma psikolojisidir.

Gençleri yanlış yönlendirmeyelim.

getirisi götürdüklerinin gerisinde kalıyo bence :)
damar açtığı konusunu sizden öğrendim
fakat abartmamak şartıyla 1-2 biranın böbrekleri çalıştırdığı konusunda faydasının olduğunu sanıyordum
yakın zamanda biranın da böbrek taşı yaptığını okudum(bilgilerim konusunda yanılıyor da olabilirim)
"ele verir talkımı kendi yutar salkımı" sözü vardır bilirmisiniz ama açıkcası olmaması gerektiği halde oturdum mu sağlam bira içerim :((
şarap belki 1 kadeh alınmalı ama o da ağzına değdirdiğine değmez :)
bence sporcu hiç alkol almamalı
1 2 birada kesmiyor ya hiç içmem daha iyi:)

kişinin metabolizmasına göre değişir bu kilo alma işi arkadaşlar..ben spora başlamadan önce haftada en az 3 şişe şarap içiyorum.şarap içmediğim günler de bira veya rakı içiyorum.1 kiloyu bırakın 1 gram bile almadım.üstelik yediğim yemekleri içinizden çoğu tek başına yiyemez..tamamen metabolizma ile alakalı bir durum...

Bencede tamamen metabolizma, sporu bırakalı 2.5 ay oldu sanırım daha yenı basladım haftada ortalama 3 kere alkol aldım banko,yaklasık 10 kiloya yakın almısım =))

Gunduz Sıcak ise Bira, gece Viski çikolata.tek geçerim.saygılar. =)

10 yıldır düzenli alkol alıyorum...barlar konserler kızlar vs.. çok keyifli anlar yaşadım alkol sayesinde....hepsi geride kaldı fakat göbek gereksiz kilolar miras kaldı...verdiği zararlar çok daha fazla...
10 gündür salona gidip bu forumu okuyorum..
her cardio çalışmasında aklıma içtiğim biralar geliyor...belki bi bardak biradan arınmak için yarım saat koşuyorum...
artık arkadaşlarımın alkollü ortam davetlerine hayır diyorum...((cuma gecesi evimde forum okuyorum...cuma cumartesi genelde barda olurdum))
göbek için değil KARACİĞER için....ona son günümüze kadar ihtiyacımız var.....

Başlıkta sevdiğimiz içki önerilerini değil, yağlanmaya yol açabilecek içki çeşitlerini tartışıyoruz.
Lütfen yapacağımız yorumları bu doğrultuda yapalım.

"yağlanmaya yol açabilecek" diye bir kavram yoktur arkadaşım..içkilerin hepsi etil alkol içerdiğinden hepsi karaciğer yağlanmasına etkendir..tabi uzun müddet ve sürekli kullanılırsa...kendisini yenileyebilen tek organımız olan karaciğerin yağlanmasını önlemek veya yavaşlatabilmek için yağlanmaya etken olan nedenlerden biri olan alkolü azaltmak ve hatta alımını durdurmak gerekir...

Son düzenleyen: Moderatör:
alkol glisemik indeksi oldukça yüksek bir maddedir. kana karıştıktan sonra ünsülin seviyesini atırır ve kandan dokulara besin geçişi artar bu da yağlanmak demek. alkol oranı arttıkça kilo aldırma işlevi de artar. şarap ve bira birim miktar olarak en az kilo aldırıcıdır. viski ve rakı ise oldukça yüksek kilo aldırma oranına sahiptir. en tercih edilesi kırmızı şaraptır. kardiyovasküler sisteme yararı büyüktür. bira da sanılanın aksine -aşırıya kaçılmadıkça- içindeki b grubundan vitaminlerden dolayı karaciğere faydalıdır. içki tercihini proteini yüksek bir öğünden sonra bira ve şarap şeklinde yapabilirsin. biranın yanında fıstık,fındık,badem ; şarabın yanında peynir tercih edebilirsin. afiyet olsun...

hem dinimiz açısından haram
hemde vücudumuz açısından zararlı
içenlerin en azından ortam olunca içmesini öneririm.bunu süreklı hale getirmemeleri gerekir.

Eğer alkol kullanıyorsanız be vitaminide için hasarı en aza indirmeye çalışın bari..viskinin enerji verdiği hakkında rivayetler var..

alkollü içecekler arasında en çok kilo aldıran grup hem mayalı hemde şeker seviyesinden dolayı biradır bazı sporcu arkadaşlarımda bu yağlanmayı kas gelişmesi zannederek tükettiler ama sonra definasyon dönemlerinde biranın vücutlarına gram kas kütlesi olarak katkı sağlamadığını gördüler bira bu konuda insanı çok yanıltır özellikle bazı vücut geliştirmeciler biranın içinde bulunan hidrojenin kendilerini şişirdiğinde bunun kendileri için faydalı ve olumlu bir etki olacağını sanır oysaki kendini kandırmaktan başka birşey değildir sonunda azalan testesteron seviyesi ve karaciğer yorgunluğundan dolayı oluşan akneler göze batar güçte düşüş olur sağlıklı yaşam gelecek nesil sporculara ve insanlara örnek olması açısından spor yapan bireylerin alkol tüketmemesi gerekir

öğrencilik yıllarında tükettiğim biralar şu anda benden önde giden bir göbek (ama sadece acayip şişik görünen bi göbek) olarak miras bana. Hatta geçen gün salonda selamım olan bir kişinin bana söylediği cümleyi aktarim size "birader sende ne pis bir göbek var öyle ya". bütün çalışma isteğim o anda yerle bir oldu giyindim çıktım salondan.

Mehmet öz dünkü programında şöyle dedi alkol dozajında tabi damarları genişlettiği için faydalıymış tabi bunların normal kabul ettiği değer günde 2 bira falan oluyor..ayrıca alkoü almanlar ingilizler şarabı fransızlar kahvaltıda bile içiyor ve ömürleri ve sağlıklarıda bir hayli yüksek....tabiki bence faydası yok zararıda az içerek en aza indirmeliyiz hiç içmedende hayaın zevki çıkmaz ya.

Mehmet öz dünkü programında şöyle dedi alkol dozajında tabi damarları genişlettiği için faydalıymış tabi bunların normal kabul ettiği değer günde 2 bira falan oluyor..ayrıca alkoü almanlar ingilizler şarabı fransızlar kahvaltıda bile içiyor ve ömürleri ve sağlıklarıda bir hayli yüksek....tabiki bence faydası yok zararıda az içerek en aza indirmeliyiz hiç içmedende hayaın zevki çıkmaz ya.
Bunda doğrudan ilişki kurulamaz.
Uzun ömrün nedenleri sağlıklı yaşam şeklidir ve alkol tüketimi bu yaşam şeklinin sadece ufak bir kısmıdır.

BBCde izlediğim bir belgeselde alkolün kardiovasküler yararlarını alkole değil, alkollü içkilerin içerisindeki üzüm gibi diğer doğal besinlere bağlamak gerektiği kanıtlanmıştı.

Belgesel ile ilgili bilgileri ve detayı zannedersem daha önceki mesajlarda paylaşmıştım.

Back
Yukarı