Amino asitleri fazla kullanmanın gelişmeyi olumsuz etkilemesi

Yıkılması en zor kale inanç kalesidir.Bir şeye kendini inandırmışsan onun aksi düşünce ve yorumlar sanki kişiye yapılıyormuş gibidir vw haliyle hemen savunma moduna geçilir.Vucut geliştirme sitesinde amino asit,protein tozu vb ürünleri kötüleyen ya da kullanmyın türü yorumlar islami bi sitede ateizmi savunan birinin düşünceleri gibi hemen herkesi karşısına alır ve cephe oluşturur.yıılarını bu spora vermiş birine ya da yarışma hazırlığında ki birine kalkıp supplement kullanma dersen tabikşi çok saçma olur ama konunun başındaki gibi daha yolun başındaki bi arkaşımıza doğal beslen suplement lere bulaşma demeyi ben kendim açısından bi sorumluluk sayarım.zaten ülkemizde bu spordan ekmek çıkmadığı için yaşıtım çoğu arkadaşlar bi heves başlar en fazla 1 sene yada bilemedin hayalindeki fit görünüme kavuştuğunda sporu bırakır.Bu sürede karaciğere bu çerçöplerle abanmanın bence mantıklı bi açıklaması yok.3 senedir aralıklarla bende başladım bıraktım aminosudur proteinidir cretinidir hepsinden kullandım.yinede herkes kendinden mesuldur.Haddi aştıysak affola.

verdiğim örneğin aminoacid olmadığını bende biliyorum sende biliyorsun.soruyu soran arkadaş yeni başlamış spora.aminoacidle başlar bu iş protein tozu,creatin derken kaldırdığı ağırlıklar yeterli gelmez bi satten sonra ve bu tur pump etkisi yapan urunler kullanmasın diye ilk bulabildiğim linkleri yolladım.bunlar böyle çoğaldıkça çoğalır.
http://www.revir.com/v01/pages/p15/1116/215456.shtml
2 yılı geçen bi üyeliğin var gördüğüm kadar bu sporuda buna yakın bi sürede yapıyosan haliyle bilgi ve tecrüben benden hayli fazladır.bana onu öğren bunu öğren diyeceğine bu yeni başlayan arkadaşımıza vg yi en az 3 ay yapmadan herhangi bir supplement kulanmanın gereksizliğini,illa kullanmak istiyosan onunn yerine doğal beslenmeyi önesen daha makbule geçerdi.son olarak uslubumda bi saygısızlık sataşma yok cevabına cevap yazdım ama senin uslubun ve yazdıkların ise bana lise günlerimi hatırlattı.önüme sigara müzik son ses açık nette tanıdığın tanamadığın herkese racon kesmeler,dikkat et kendine,bir gece ansızın gelebiliriz falan filan.lise bitti biz büyüdük seni bilmem.Neyse laf çok uzadı tüm yeni başlayan arkadaşlarıma sözüm doğal beslenelim sıkı çalışalım çerçöpten uzak duralım.
"halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi"
herkese kolay gelsin.

Verdiğin linki okudum gayet gereksiz bir site ve yazan doktorunda birşey bildiğinden şüphe ediyorum hatta bilmiyor bile..Whey protein ve aminoasit gibi şeyler kullanınca yalancı gelişme oluyormuş et,süt,yumurta kullanınca olmuyormuş ?!?!?!Kas fiberlerinin yalancı geliştiğini ilk defa gördüm şaka yapıyor herhalde bize vücudumuz..

Aminoasit ve protein kullanınca kaslar sarkarmış lafa bak..Supplement demek ek besin demektir lakin doktor hala ilaç demiş ve sonuna birde ünlem koymuş çok biliyormuş gibi..

Bunları yazan doktora gayet iyi kaynaklar gösterebilirim ama doktorlarımız hala whey ve ya aminoasitin ne olduğunu anlayamadıkları için böyle saçma yazılar yazmakta insanlarımızı yanlış yönlendirmekte..

verdiğim örneğin aminoacid olmadığını bende biliyorum sende biliyorsun.soruyu soran arkadaş yeni başlamış spora.aminoacidle başlar bu iş protein tozu,creatin derken kaldırdığı ağırlıklar yeterli gelmez bi satten sonra ve bu tur pump etkisi yapan urunler kullanmasın diye ilk bulabildiğim linkleri yolladım.bunlar böyle çoğaldıkça çoğalır.
http://www.revir.com/v01/pages/p15/1116/215456.shtml
2 yılı geçen bi üyeliğin var gördüğüm kadar bu sporuda buna yakın bi sürede yapıyosan haliyle bilgi ve tecrüben benden hayli fazladır.bana onu öğren bunu öğren diyeceğine bu yeni başlayan arkadaşımıza vg yi en az 3 ay yapmadan herhangi bir supplement kulanmanın gereksizliğini,illa kullanmak istiyosan onunn yerine doğal beslenmeyi önesen daha makbule geçerdi.son olarak uslubumda bi saygısızlık sataşma yok cevabına cevap yazdım ama senin uslubun ve yazdıkların ise bana lise günlerimi hatırlattı.önüme sigara müzik son ses açık nette tanıdığın tanamadığın herkese racon kesmeler,dikkat et kendine,bir gece ansızın gelebiliriz falan filan.lise bitti biz büyüdük seni bilmem.Neyse laf çok uzadı tüm yeni başlayan arkadaşlarıma sözüm doğal beslenelim sıkı çalışalım çerçöpten uzak duralım.
"halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi"
herkese kolay gelsin.

Sana uzun uzun anlatacaktım yaptıgın hataları ama arkadaslar bıraz bıraz degınmısler bende vazgectım.. Zaten senınde dedıgın gıbı sendeki bu tavırla ınandıgın seylerı yıkmamız cok zor..

Lıse mise muhabbetı yapmıssın ama yıne cok gereksız yanı acık soylemek gerekırse ben sana uslup veya baska bır sey yuzunden uyarı almaman ıcın demıstım "usluıbuna dıkkat et" dıye.. Hanı sen demıstın ya "anlamadın mı anlamak mı ıstemıyorsun" dıye.. Malum bu aralar mesajlardaki seviyesizlik yuzunden ( kufur vs) ban yıyenler cogaldı.. Ben bu yuzden sana bır zarar gelmesın dıye demıstım.. Cok art nıyet arıyorsun.. Ne dıyeyım bır tek sen tehdit olarak algılamıssındır herhalde..

"Ilk 3 ay dogal gıdelım" dıye onerıde bulunma olayına gelınce.. Ben dedıgın gıbı 2 senedır aktıf toplamda 3 bucuk senedır foruma takılıyorum.. Boyle klişe laflar soyleyıp konuyu gecmek ıstemedım.. Bır yanlıs gordum onu yorumladım..

hele şu ilk 3 ay olayı beni öldürüyo neden acaba 3 ay ?
ben ilk ayım içinde whey almıştım gayette doğru bi karardı bence keşke daha erken alsaymışım diyorum doğal beslenelim diyosun sanki protein tozu,amino asit uzaydan geldi veya lab. ortamında üretildi bazı şeyleri tartışmadan önce biraz bilgilenmek lazım diye düşünüyorum internet gibi bi kaynak var elinin altında açıp okuyabilirsin
bu arada amino asitleri diyaliz hastalarıda kullanıyo kas kaybını önlemek için sence yapay bi şey olsa zararı olsa o insanlar çoktan hakkın rahmetine kavuşmamışmıydı
İlk önce amino asitlerden bahsedip daha sonra böyle bir örnek vermen ilginç olmuş ki bu örneğin bile desteklemiyor seni. Sana tavsiyem 1-2 dk değil bu araştırmana 1-2 saat ekle ve bulduklarını bize de değil, FDA'in ek besinlerin güvenliğiyle ilgilenen bölümüne yolla emin ol o bulduklarının dayanağı varsa ürünler tereddütsüz toplatılacaktır. Bundan önce efedrin içeren ürünlere ve daha geçenlerde Hydroxycut lara yaptıkları gibi.

Yeni başlayan birine ek besin önermeyebilirsin bunu anlarım ama çıkıp sanki uyuşturucu kullanımı gibi ilk önce aminoasitle başlarsın sonra protein tozuna geçersin daha da bağımlı olursun pump ürünleri aramaya başlarsın gibi spor salonunda sağdan solda duyulan, araştırma yapılmadan öğrenilmiş çok yanlış ve bilgisizliği gösteren yorumlardır benim gözümde.

Ayrıca verdiğin link benim için hiç bir şey ifade etmiyor, yoldan geçen bir doktorun ( büyük ihtimal bu adamlar yüzünden bu denilenlere inanan kişi sayısı bu kadar yüksek ) referans vs göstermeden, her hangi bir araştırma yapmadan tıbbi bir geçerliliği olmayan bir siteye yaptığı yorum hiç umrumda değil. Dilerseniz bende mesajımın altına Prof.Dr yazabilirim belki kişileri bu yanlış düşüncelerden kurtarıp en azından kendileri düşünerek bir sonuca ulaşmalarını sağlayabiliriz.

Spora yeni başlayan biri bence maddi durumu el veriyorsa ek besin kullanabilir temel ek besinler olması kaydıyla. Bunlar nedir; protein tozu, amino asit. Spora yeni başlamış birinin birden yükselttiği protein alımı nasıl kendisine zarar vermeyecekse bu protein alımını bu ürünlerle yükseltmesi hiç bir zarar vermeyecektir.
Verdiğin linki okudum gayet gereksiz bir site ve yazan doktorunda birşey bildiğinden şüphe ediyorum hatta bilmiyor bile..Whey protein ve aminoasit gibi şeyler kullanınca yalancı gelişme oluyormuş et,süt,yumurta kullanınca olmuyormuş ?!?!?!Kas fiberlerinin yalancı geliştiğini ilk defa gördüm şaka yapıyor herhalde bize vücudumuz..

Aminoasit ve protein kullanınca kaslar sarkarmış lafa bak..Supplement demek ek besin demektir lakin doktor hala ilaç demiş ve sonuna birde ünlem koymuş çok biliyormuş gibi..

Bunları yazan doktora gayet iyi kaynaklar gösterebilirim ama doktorlarımız hala whey ve ya aminoasitin ne olduğunu anlayamadıkları için böyle saçma yazılar yazmakta insanlarımızı yanlış yönlendirmekte..

Back
Yukarı