Çeviri bana çok şeyler düşündürüyor ancak bu denli "hedefe kilitlenme" , insanın bu denli kendisini motive edebilmesi mucizevi bir şey ve bana imkansız geliyor. Tamam, sonuçta reklam kokan hareketler bunlar ama öylesine ağdalı bir dil kullanış ki yazar, ister istemez bana tarz itici geldi.
Yani insan ne için vucut geliştirir? Bence hedefe bu denli kilitlenmenin arkasında profesyonellikten başka bir şey yatmıyor. Yani vucut yaparak para kazanma veya meşhur olarak malı götürme sendromuna yakalanmış bir adamın hkayesine benzetiyorum. Adam işi iyi yaptığını farkında ama bu denli de asosyal göstermesi kendisini, bence hata.
Yanında çok güzel bir partner olmasına rağmen kıza ilgisizlik, hissizlik aşırı testosteron alımı sonrası cinsel arzunun azalması veya kızı doğumgünü için bile yemeğe çıkartmayan hatta para verip kızı tek başına yemeğe gönderme gafletine dahi düşebilecek potansiyelde bir yapıya kavuşma vs vs vs...
Bence amatörler bu yazıyı okuduklarında "Aman Allah'ım, bende mi böyle olacağım/düşüneceğim, acaba vucuda başladığım için bir süre sonra insanlar benden uzaklaşacak mı? Yada benmi onlardan uzaklaşacağım? Her sabah selamlaştığım Ayşe Teyze acaba benden korkacak mı ? psikolojisine kapılabilirler..
Sonuçta reklam kokan mesajlar içeren bir motivasyon yazısı ... Belki de ben tam sindiremedeim yazıyı. Dur bir daha okuyayım adam akıllı...
Herşey bir kenara çeviriniz mükemmel olmuş...