Antreman sürenizi 50 dakika ile sınırlayın diyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TurTaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bakın uyenın bırı yukarda 45 dakika idmanmı olur demiş haldur huldur. ya yazılmaması gerek aslında. burası forum alanı adama öğretiyorsun bilgiyi ustalardan duyupda paylaşıyorsun adam geçmişiyok daha saçma diyor. pekala arkadaşım sen öyle devam et ne diyelimki.hocan süpermiş senin bugüne kadar kaç ismini duyurmuş müsabıklla oturupda konuşdun. biz deyince saçmada o adam deyince aaa doğruymuş diyeceğin kesin. bu kadar insan yanlışmı söylüyor. yıkım olmazmış ne biliyorsunki yorum yapıyorsun yıkım yalan diyorsun bide. bilmediğin konu hakkında yorum atoyorsun buraya gelen yeni başlamış arkadaşlarda var. bunlara yanlış örnek olma. bizim milletimizde bu işde boş konuşmaya, bilmediği konu hakkında yorum yapmaya bayılırlar:@.sen öyle devam et ama başkasına aşılama o engin bilgilerini başka bişey istemiyorum.

ben 45dk çalışıyorum + 30dk mide çalışıyorum (15dk cardio 15dk mekik vs)

protein tozu + amino kullanıyorum beslenmeme dikkat ediyorum.Para vermiyorum protein tozuna ve aminoya o yüzden kullanıyorum .Olmazsa olmazım değildir

kollarım da 4.5 5cm gelişme var

Son düzenleme:
ben 1 saat 15dk çalışıyorum . 45dk haldur huldur idman mi olur ya . kafa karıştırmaktan başka bir halt işledikleri yok. rant peşindeler yok kas yıkımıymış şuymuş buymuş . sirf protein amino vs vs ilaç satmak için.
o yazıdan bunu nasıl çıkardınız merak ettim. ilaç satımı ile ne alakası var?

Power antrenmanında asıl dinlenme olmaz. Heleki hareketler arası 5 dakika.
nasıl bekleme olmazmış aydınlatırmısın bizi engin bilgilerinle kafa_

haldur huldur idmanmış heee
salona gelen öle tipler var 1.5 saat 2 saat antreman yapıyolar hiç kendilerini zorlamadan ondan sonra neden gelişemiyorum onu bize değil kendine sorucan

Benim sormak istediğim; Eğer 1 hareket yapılıyorsa 45 dakika çoook uzun bir süre, hemde çok. Yani ben göğüs+biceps çalışıyorum diyelim ve göğüs idmanım max. 25 dakika. 4 hareket ve 4x piramit(12-10-8-6) biceps 3 hareket 4x10 ve ben her bölgeyi haftada 2 kere çalışıyorum. Yani demek istediğim; haftada her bölgesini 1 kere çalışanlar 45-50 dakikada bitiriyorlarsa çok uzun süre...

Kaynak için ise kitap arkadaşımda, kitabı alınca sayfasını yazarım... buraya.
Ben de senin dedigini diyorum aslinda.
Yani antremanin max 45 dakika surmeli, ancak hareket sayina gore bu zaman degisebilir.
Olayin mantigi su dinlenme suresi ve hareketi yapis zamanin hemen hemen fix. Burdaki mantik hareketlerin set sayisi tekrar sayisi vs. maximum 45 dakikayi gecmiyecek sekilde secilmeli.
Dielimki sen 3 set 3 hareket giriorsn, senin maximum bitis suren 15 dakika olmali. 2 dakika max dinlenme, 0.75 dakika(45 saniye) her setin yapilis suresi.

Sen dersinki bana az ben 40 set girecem totalde, 45 dakika siniri buna karsi. 45 dakika nin mantigi nizami yapilisa gore konms bir sure.

ben çalışmadan önce saat tutuyorum ısındıktan sonra ilk hareket başlangıcından 40-45 dakka sonra antrenman bitiyor. geldiğimde çalışan arkadaşlar giderkende çalışıyorlar. önceden formdaki bilgisiz arkadaşlar gibi lay lay lom yapıyorduk 3 kişi makara kikiri antranman süresi 1.5 hatta 2 saate çıkıyordu. Fark ettim ki yaptığımız antrenman pek işe yaramıyor sonra araştırdım ettim ve antrenmanın 45 dakkayı geçmemesinin daha uygun bir çalışma şekli olduğunu öğrendim. zaten siz normal bir sporcu için söylemek gerekirse kilo başına 2 gr proteininizi alın 45 dakka herşey için yeter diye düşünüyorum. setler arası 45-50 sn ara yetiyor antrenman biraz ağır oluyor ama kaslarınızın çalıştığını hissediyorsunuz.

Bende spora ilk başladığımda 3 saat antreman yapıyordum ve haliyle overtraining, bol sakatlanmalar, halsizlik, vs oluyordu. Aradan 1,5 yıl geçti artık ortalama 45dk bitiriyorum, en fazla 1 saat harcıyorum.

nasıl bekleme olmazmış aydınlatırmısın bizi engin bilgilerinle kafa_

haldur huldur idmanmış heee
salona gelen öle tipler var 1.5 saat 2 saat antreman yapıyolar hiç kendilerini zorlamadan ondan sonra neden gelişemiyorum onu bize değil kendine sorucan
Sanıyorum bu mesajı bana yazmadın..

Ben de senin dedigini diyorum aslinda.
Yani antremanin max 45 dakika surmeli, ancak hareket sayina gore bu zaman degisebilir.
Olayin mantigi su dinlenme suresi ve hareketi yapis zamanin hemen hemen fix. Burdaki mantik hareketlerin set sayisi tekrar sayisi vs. maximum 45 dakikayi gecmiyecek sekilde secilmeli.
Dielimki sen 3 set 3 hareket giriorsn, senin maximum bitis suren 15 dakika olmali. 2 dakika max dinlenme, 0.75 dakika(45 saniye) her setin yapilis suresi.

Sen dersinki bana az ben 40 set girecem totalde, 45 dakika siniri buna karsi. 45 dakika nin mantigi nizami yapilisa gore konms bir sure.
Bak benim karşı çıktığım..Günde tek(Bir bölge) hareket çalışıp 45 dakika uzun süren antenmanlar.

Edit: Bir de 45 dakika antrenman yapanlar. Ne çalıştıklarını set set yazarlarsa daha uygun olur.Teşekkürler.

Dün antrenmanımı 40 dk da bitirdim 1.5 saat süren antrenmanlardan çok farklı hissettim. 2 bölge çalıştım (göğüs - biceps)

benimki fix 1.5 saattir. Günde 3 bölge çalışırım. Kafam karışık. Geçen aydan beri 300 gram kas almışım

sana yazdım power antremanlarında set arası dinlenmeler uzun tutulurki güçde herhangi bir düşme olmasın diye
sen tam aksini iddia ediyosun

Ben de tecrübelerime göre diyorum ki; 5 dakika beklemelerde, sadece kilolarda kendini tatmin edersin. Burda amaç zaten pump.

Örnek: Biceps çalışırken set aralarında ellerini kendine doğru çevirip kan akışını hızlandırabilirsin.

cidden hiç bi şey bilmiyosun forumu araştır azcık
power antremanı dediğin kas gelişimi için değil kuvvet arttırımı için uygulanır
5 tekrarın altında olur genelde
ve set araları uzun tutulur

Zaten setleri 12 10 10 8 olan bir insanın gerçektende max 45 dakikada antrenmanını bitirmesi lazım eğer bitirememişse setler arasında fazla dinlenmiş gereksiz şeylerle konuşma vesaire süreyi uzatmıştır..Karın koşu vb bunları saymıyorum zaten 1.5-2 saat sadece ağarlık çalıştım ağarlık miktarına ve dinlenme süresine uydum falan bunlar yanlış adam ölür be yani mutlaka yanlışlık vardır......Çünkü üst düzey sporcuları görün 1 saat çalışıyor diyelim bizim 1 aylık hamdi 3 saat çalışıyor haftada 5 gün spor yapıyor ve hala ölmemiş:) sadece ağarlık anlamında 30-45 daika hatta güç antrenmanlarında 20dk civarı sürüyor...

Teorik değil de uygulamalarınla ve tecrübenle yaz,cevap ver. Buraya kava için gelmedim. Bilgi paylaşımı için geldim, üye oldum. Daha spora yeni başlamış birisinden bunları duymak komik oldu. Karşındaki insanı tanımadan veya sormadan hiç birşey bilmiyorsun demek yakışık almaz...

ne biliyosun spora yeni başladığımı kahin misin?
kuvvet antremanı 1 ay uyguladım dediğim gibi set ararları min. 2-3dk kas gelişimi beklemedim kuvvetim arttı sonra geri hipertrofi antremanlarına geri döndüm orda max 45sn dinleniyorum ikisi arasında dağlar kadar fark var

Başlattığın konulara bakarak buldum ne kahini? Güldürme beni... Ne çok seviyorsunuz tartışma çıkartmayı. Daha 7 ay çalışan biri akıl veriyor bana...Sen bildiğini oku kolay gelsin sana...

Bu konu çok gezen mi bilir, yoksa çok okuyan mı bilir'e doğru gidiyor anlaşıldı. 7 ay kısa bir zaman hocalık yapmak için.Kitap hocalığı yapmayın. Tecrübelerden bahsedin..

Söylediğin yere baktım setler arası 2-4 dakika yazıyor. 5 dakika değil +

2- Kas İçi Koordinasyon Antrenmanı (Patlayıcı Kuvvet Antrenmanı)

"Setlerarası dinlenme 10 - 15 dk." yazıyor. Bu tartışmaya çok açık birşey.

ben hocalık yapmıyorum yanlışını düzelltim ve bunu kendimde uyguladım diyorum hala kitap hocalığı diyosun onu geçtim
bunlar makale yani bilimsel çalışma bu kadar kıt olunmaz
patlayıcı kuvvet antremanı = power çalışması
haa kaç yıldır çalışıyosun bilmiyorum ama yazık boşuna kürek çekiyosun gibime geliyor daha maks. kuvvet çalışması nedir onu bile bilmiyosun sana bunun gibi tonlarca kaynak bulurumda anlayana işte

Back
Yukarı